14 Mart 2023 Salı

Eleştiri tamam da, bazısının boyutu uç noktalara gelmiş


Barış Alper Yılmaz'ın Kasımpaşa karşısında felaket hatalar yaptığı kesin. İşin hücum kısmını, oradaki tercih hatalarını geçtim. Savuna tarafında, son dakikalarda öyle hatalar geldi ki. O faul yaptığı yer ve frikik esnasındaki elin konumu. Aytaç Kara topun başına geldiğinde gol olur diye bekliyordum. O gol olmasa dahi, top barajın arasına girdiğinde penaltı çıkar diye düşündüm. Neyse ki eline gelmedi top. Bu tarz epik kayıplara alışığız. Neyse ki bu sezon rüzgar bizim arkamızda.

Yine de tek maçtan kesip biçmeye karşıyım. Eleştiri tamam da, bazısının boyutu uç noktalara gelmiş. Yine "futbolcu değilsin" ile başlayan ve buraya yazmayacağım ölçüde büyüyen yorumlar var. İşler iyi giderken sorun yok tabi. Barış Alper Yılmaz'ın Beşiktaş, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında sorun yoktu. Kanatta da iş yaptı, forvette de. Sonradan oyuna dahil olup, galibiyet golünü de attı. Bu sezonun en çok yükselen isimlerinden biri.

Okan Hoca'nın imzası ne desek, gösterebileceğimiz birçok futbolcu var. Barış Alper Yılmaz da onlardan biri. Hele ki geçen sezondan kalan futbolcular arasında zirveyi dahi zorlayabilir. İyi bir kazanım, gelecek için parıl parıl parlıyor. Bu maç adına eleştiri tamam da, boyutunu ayarlamalı. Abartan çok fazla. Potansiyelini, ne vereceğini iyi bilmeyi geçtik artık, direkt olarak gördük. Yarın olduğunda da o katkı alınmaya devam edecek. Ön alandaki çalışkanlığı, hareketliliği ve patlayıcı gücü yine devreye girecek.

12 yorum:

  1. Geçen sezonu 0 gol 0 asist ile tamamladı bu adam. İnsan en azından bunu ve bu sezonki istatistiklerini göz önünde bulundurur aşırı gömmeden önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon istatistik yaptığı maçlar da çok kritik.

      Sil
  2. Barış bu yani topla pas şut tercihlerinde çok kötü bakın şutu kötü değil hatta pasıda kötü değil ama pas ve şut tercihleri %95 yanlış. Barışı değerli yapan denemesi özgüvenli olması ve öngörülemeyen şutlar atması. İlk 11 oynayacak kanatta seviyede değil ama sonradan girince katkı verebilir. Bu arada topsuz oyunda da başarılı. Zamanla tercih konusunu aşarsa ki ancak oynayarak ve çok
    çabalayarak aşabilir çünkü altyapıda almadığı eğitimi bu yaşta almak tabi daha zor. Bu konuyı aşarsa çok çok değerli birisi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kararlılığı gelişecek. Yaş genç, zaman gerekiyor. Buna rağmen bu sezon beklenmedik bir patlama yaşadı.

      Sil
  3. Barış bu denli eleştiriyi en son hakedeceklerden.. mithjo mata Yusuf Demir Okan bunlara eleştiri kabul ama onun dışındakiler yersiz. Hocanın dediği gibi çorbada herkesin tuzu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok doğru yorumladın. Verdiği katkı ortada. Eleştiriler aşırı abartı.

      Sil
  4. Çok talihsiz bir maç oldu Barış için, canı sağ olsun.Bu sene Barış da Kerem de gayet mesafe kaydetti , zaman zaman iki ileri bir geri gibi durum olsa eski zaafları tekrar gözükse de sezonu başladıklarından çok daha olgunlaşmış bir futbolla noktalayacaklar. (Yunus'tan benzer ivmelenme görmeyi umuyorum).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabiliyor bazen, herkesin kötü gününe denk gelebiliyor. Savunma tarafında fahiş hatalar oldu ama neyse ki gol yemedik :)

      Sil
  5. Hemen çöp yakıştırması yapıp harcamamak gerek. Potansiyelini Beşiktaş,Fenerbahçe ve birkaç maçta gösterdi. Sabredersek yeni Burak Yılmaz 'ı kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz yorumlar olabildiğince manasız maalesef.

      Sil
  6. Yetenek seti kanat icin yeterli degil maalesef. Karar mekanizmasının zayifligi bir kenara, dripling yeteneği de çok iyi degil. Ancak, forvet icin potansiyeli uçlarda. Fenerbahce macini kazandıranın Baris oldugunu unutmamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvete evrilmeli dememiz bundan zaten. Kanat için teknik kısmı bence de yetmez, bu saatten sonra da ilerlemez. Yine de kanatlar için, kontra oyununda ya da mücadele arandığında alternatiftir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir