28 Mart 2023 Salı

Galatasaray'ın en büyük sorunu, kaybetmiş olduğu maç ritmi


Galatasaray'ın en büyük sorunu, kaybetmiş olduğu maç ritmi. Çok sık ara verildi, son 2 ayda az sayıda resmi maça çıktık. Maç ritmini kaybedip, fiziksel olarak düşüş yaşamış oldun. Konyaspor maçını kaybetmendeki nedenlerden birinin bu olduğunu düşünüyorum. Diğer nedeni de, bazı manasız rotasyon hareketleriydi. İdeal 11'nin birlikte oynama alışkanlığı düşüyor, Mertens de yok zaten. Bazı isimleri kazanır mıyız, rotasyona yeni kimleri katarız haftalarında değiliz.

Qarabağ maçı müthiş bir hazırlık maçıydı. Çok dişli bir rakip ve tempoları yüksek. Galatasaray'ın bu maçta da "rotasyona yeni kimleri katarız" diye düşünmemesi gerekiyordu. Mümkün olan en ideal 11'in ile bu maça çıkıp, o futbolcuları en uzun süre sahada tutman gerekiyor. Adana Demirspor maçını oynayacaksın, sonra bir "bay" arası daha. Şampiyonluk yarışı ortada ve senin ciddi anlamda mesaj vermen gerekiyor. Maç ritmini ve düşen fiziğini nasıl sağlayacaksın?

Qarabağ maçındaki rotasyonu da bu anlamda eleştiririm. Ross'u neden görüyorum mesela, kalan maçlarda beklentim nedir? Yusuf Demir'den olmuyor, kenardan Mata giriyor ve futbolunda zerre fark yok. Bu futbolcuları kazanamayacağın gibi, kalan haftalarda işin onlara düşeceğini de sanmıyorum. Icardi, Torreira gibi isimler kenardaysa, ben olsam onlarla devam ederdim. Şu izin mevzuları da, işler kötü gitmeye başladığında konuşulur. İşler iyi giderken görmez de kimse. Qarabağ maçına 1 gün kala idmanlara katılıyorlar. Oliveira en başından bu yana idmanlarda, onun farkı ne?

Zaniolo'nun da hazır olması zaman alacak. Hazır olduğunda en iyisini yapacak da, takımın mevcut ritmini yakalaması zor görünüyor. Gedson Fernandes örneğini vermiştim, onun için de haftalarca beklemek gerekti. Zaniolo için de bu geçerli. Mertens dönecek, Rashica da formdayken, Zaniolo bir süre daha kenardan gelmek zorunda kalabilir. Adana Demirspor maçı çok kritik, içinde büyük mesajlar barındıracak. Umarım en güçlü şekilde sahada yer alırız.

4 yorum:

  1. tam gaza basıp gidiyoruz mutlaka bir şey oluyor. önce dünya kupası sonra deprem şimdi de milli ara. uzaylı istilası eksik kaldı. sırf bu sebepten adana maçından korkuyorum. zor geçecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar da ritmi iyice kaçırdı. Son araya kadar da, her ara öncesi oldukça formdaydık.

      Sil
  2. Aynisi pandemide olmustu herkes gibi ben de ezer geceriz diyordum ama başaramadik o dönem burada iş tamamen hocada olacak ama.senin de dedigin gibi Torreira vs olaylari ve Dubois gibi hep calismalarda olan yine de formu düsen oyuncularimiz var Adana macı zor olacak ki Akbaba gibi eski oyuncularimizin da ekstra bir hirsla oynayacagini düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ritim olayı fena bir şey. Kaybedince geri kazanması kolay olmuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir