29 Mart 2023 Çarşamba

Gerçekler gün yüzüne çıkar, belgeler çıkarılır ve sen de özür dilersin


"Medya algısı" üzerine daha önce konuştuk. Galatasaray'da işler iyi giderken, ortalığı kızıştırmak adına türlü haberler servis edilir. X iyi transfer yaparsın, bunun rakamlarını şişirerek verirler. Fenerbahçe hamle yapar, bu sefer de rakamları olabildiğince küçültürler. Şu da var, Fenerbahçe istediği her futbolcuyu alır algısı. Böyle bir şeyin olmadığını yıllardır anlatıyoruz da, bu algı üreticileri yiyen çok olduğu için, bambaşka hayallerde yaşayan insanlar oluyor.

Zaniolo'yu istedin işte, belgeler ortada. Alamadın. Futbolcu seni istemedi daha doğrusu. Teklifin de Galatasaray'ın verdiğinin çok daha üzerindeyken. Icardi'ye de salça oldun, sonuç yine hüsran. Abdülkerim Bardakcı'da da durum böyle. Yakın geçmişte daha da fazla örnek var. Ama insanların aklında nedense hala Mert Hakan Yandaş, Vedat Muriqi gibi örnekler var. O transferlerde de nelerin döndüğünü bilen biliyor bu arada.

Bir futbolcunun da Galatasaray'ı istemesinden daha doğal neden ne olabilir? Türkiye'nin en büyük ve başarılısına geliyorsun. Tanınan, bilinen takım Galatasaray. Türkiye'yi göze alan da, tercihini doğal olarak buradan yana kullanıyor. Bir de Erden Timur vizyonu var. Emre Belözoğlu tüm Türkiye'yi transfer ettiğinde "transfer tarihinin seyri değişti" diye yazan algıcılar, dün özür diliyordu. Erden Timur'un birkaç ayda yaptıkları, Ali Koç'un tüm başkanlık kariyerinde yaptıklarının o kadar üzerinde ki. Mevzu da buradan çıkıyor zaten. Biz neden yapamıyoruz diye sorgulamayıp, seni aşağı çekmeye çalışıyorlar. Bu yüzden de başarısızlığa mahkumlar.

Galatasaray bir de başkasının talip olduğu isimlerin peşinde koşmuyor. Diğer takımlarımız ise o futbolcuyu alamayacak olsa dahi ortalığı karıştırma, Galatasaray'a daha fazla para ödetme peşinde. Legal bir mücadele de yok, bunlarla da uğraşıyoruz. Ortalığı karıştırmaya çalışıp, o futbolcuyu alamazsan da, böyle terse düşürülürsün işte. Gerçekler gün yüzüne çıkar, belgeler çıkarılır ve sen de özür dilersin.

• 15 M€ bonservis (5 yıl vadeli) 
• 1 M€ Şampiyonlar Ligi son 16 bonusu 
• 1 M€ Şampiyonlar Ligi çeyrek final bonusu 
• 1.5 M€ Şampiyonlar Ligi yarı final bonusu 
• 1.5 M€ Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bonusu 
• 1 M€ Avrupa Ligi yarı final bonusu 
• 1.5 M€ Avrupa Ligi şampiyonluğu bonusu 
• 789 B€ Türkiye Kupası şampiyonluğu bonusu 
• 526 B€ İtalya Milli Takımı ile yarı final bonusu 
• 1 M€ İtalya Milli Takımı ile final bonusu 
• Ballon d'Or bonusu

Zaniolo'nun o çok konuşulan bonusları bu şekilde. İlk ödemesi Kasım olacak şekilde, 5 yıl vade ile Zaniolo alıyorsun. Bonuslara bakınca da, ulaşılması güç. Keşke ulaşabilsek de, bu paraları ödesek tabi. Ballon d'Or bonusu dahi eklenmiş. Bu transferin ederi 20 milyon avro'yu dahi bulmayacak. Türkiye Kupası bonusuna ulaşılır ancak. Diğer bonuslar adına da, Zaniolo en az 1 yıl daha Galatasaray'da kalmalı. Otelden ayrılıp, kendi evine de çıkmış. Bu da bir şeyleri ifade eder.

6 yorum:

  1. Ne zamandır kaç yıldır burayı takip ettiğimi bilmiyorum hatırlayamıyorum bile ama keyifle okuyorum yazılanları, iyi ki varsınız hocam çok güzel kafa dağıtıyorum okurken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mutlu oldum :) Dokunabildiysem ne âlâ bana.

      Sil
  2. (Emre)
    Besiktas'in Scout ekibi yok, Gedson'u bizde gørup øgrendiler. Lemina'yi bizde gørup talip olmustu Besiktas. Dønup dolasip Aboubakar. Emirhan skandalini Dele Alli'yle ørtmeye calistilar. Bizim eski Cengiz ve Albayrak yønetimini hatirlatiyor Ahmet Nur Cebi.
    tepki cekmemek icin menajer ønerisiyle transfer yapan adam. Surekli cøpe atacak paramiz yok diyor gidiyor yillik 3 milyon euro'ya kiralik Pjanic, Batshuayi, Dele Alli transferi yapiyor. Katki da alamiyor. Fikret Orman'in søzlesmelerini elestiriyor. 30 yasindaki Teixeira'ya yillik 3 milyon euro 3 yillik kontrat imazliyor. Komedi resmen.yazik

    Fener'de guya rakipteki oyunculari alinca rakibine guc kaybetitmis oluyor. gitti rakibinden Serdar Aziz, Sosa, Novak, Tolgay, Tolga'yi aldi. Ne katki verdiler? Sosa,Novak gitti Trabzon sampiyonluk gørdu. Tolgay gitti Besiktas sampiyonluk gørdu. Serdar ve Tolga gitti biz yine sampiyon olduk.. Mehmet Ekici nerede ? Eski oyuncularimizi topluyor, Garry, Bruma ne katki verdi?
    "Transfer calimi" Irfan ve Mert Hakan'dan ne katki aliyorlar?

    Ligimiz komedi oldu artik.
    Zaniolo transferi ørnek alinacak bir transfer. Tabi ørnek alan olur mu zanetmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep öyle. Hatta bu Fenerbahçe için de geçerli :) Kendi yanlışlarını görüp, bunları düzeltmeye çalışmaları gerekiyor. Galatasaray'ı bu şekilde alt etmeye çalışmak, hiçbir şeyi düzeltmiyor.

      Sil
  3. Hayır kendileri açısından bakınca da, son yıllarda doğru yaptıkları transferler hep bize musallat olmadan buldukları oyuncular Ferdi, Kim, Valencia vs. Sırf biz talibiz diye, takımın ihtiyacından bağımsız aldıkları İrfan, Mert, J.Pedro gibi oyuncuların pek hayrını görmediler. Rakip takım almasın diye kadro mühendisliği mi yapılır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O talip olduklari isimlerin geneli de hayal kırıklığı. Buna rağmen ısrara devam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir