20 Mart 2023 Pazartesi

Icardi için bitiricilik konuşmak istemem de, son zamanlarda konuşturuyor


Serkan Akkoyun'un Icardi hakkında yapmış olduğu müthiş bir yorum var. Icardi'nin son zamanlardaki performansını eleştirirken, oyun içi katkısı üzerinden yapılmıyor bu. "Bitiricilik" tarafında sorun var ve Icardi gibi bir ismi de bu özellik üzerinden eleştirmek garip dursa da, maalesef durum bu. Bitiricilik sallanmaya başladı, onun da nedeni tekte vurmamak. Kerem Aktürkoğlu'nda vardı bu sıkıntı. Top geldiğinde illa 2-3 dürteyim, öyle kaleyi vurayım, en doğru açıyı kovalayayım düşüncesi.

"Icardi'de tek vuruş sıkıntısı başladı. Tekte vurmuyor. Ona negatif yansıyor. Gerekiyorsa, 'Tekte vur. Dağlara taşlara vur.' denmeli. Bu onun özelliği. Bir vur, iki vur ama üçüncü de mutlaka onu ayağına oturtacaktır."

Bu yoruma katılıyorum. Icardi gibi bir ismi "tek vuruş" üstünden yorumlardık. Olmadık açılardan, hiç beklemeden müthiş vuruşları vardı. Hala var da, nedense o da topu dürteyim, en doğru açıyı kovalayayım düşüncesi içerisinde. Konyaspor maçında, Icardi'yi besleyememek gibi bir sorun yoktu. Rakip ceza sahası içerisinde resmen cirit attık ve Icardi de birçok kez net imkan buldu. O imkanların çoğunda da maalesef şut bile gelmedi. Nedeni de topu dürteyim, tekte vurmayayım düşüncesi.

Kasımpaşa maçının ilk yarısında kaçırdığı da topu illa tavana asayım düşüncesiydi. Bu tarz forvetlerde bazen böyle hastalıklar olur. Golü en şık şekilde atayım gibi. Buna bir şey demem de, keşke sürekli öyle vursa da, topu dürtmeyi bıraksa. Konyaspor maçındaki kontrol sevdası, birkaç atağı bitirmiş oldu. Beslendi yani, takım onu birçok kez, net imkanlarla gördü. Icardi gibi bir futbolcunun bu kadar fazla ıska yapması düşündürücü oluyor.

Oyun içi katkısında mesele yok. Yine oyunun içinde. Birçok kez de atağı başlatan isimdi. Orta sahaya kadar yaklaşıp, tek pasla atağı oluşturabiliyor. Orada tekte oynamayı düşünürken, bitirirken niye bunu bıraktı bilmiyorum. Bu Milli Takım arası ona da iyi gelecektir ve toparlayacaktır. Gollerine ihtiyacımız var. Mertens'in yokluğunda daha da ihtiyaçtı. Son viraja girerken, herkesi hazır tutmak ve maksimumu almak gerekiyor. Galatasaray, kalitesinden ödün veremez. O kalite de Icardi, Mertens gibi isimlerden geçiyor.

4 yorum:

  1. İcardinin sorunu tekte vurmaması yada tercih hatası yapması vs değil bu öğretilebimecek 3-5 çok iyi bitiriciden birisi zaten, onun sorunu kondüsyon ve öental bu çok belli dağınıktı ve beyni ayaklarına hükmetmedi ya iyi antreman yapmadı yada düzensiz bir hayat yaşadı şu süreçte fakat bir sonraki maça toparlayacaktır bildiğimiz maxiumuma ulaşması ise 2 maçı bulur yoksa anlatılacak başka bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 haftadır yaşadığı sıkıntı bence o topu dürtme hastalığı. Oyun içi katkısında sorun yok bence, hala iyi. Kondisyon ya da mental sıkıntısı olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
    2. Çok güçsüz, 2 tane cılız şutu destek ayağına iyi basmaması hamlelerde geç kalması bunların hepsi fiziksel olarak yetersiz olmasının işareti malesef ama toparlayacaktır

      Sil
    3. Bence güçsüz değil de, odak kaybı var gibi. Güçsüz olsa, oyun içi katkısı bu kadar olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir