20 Mart 2023 Pazartesi

Rashica'yı biraz daha merkeze kaydırmak, Galatasaray adına iyi bir opsiyon oldu


Mertens'in yokluğu büyük handikap. Oyun aklımız, hücum bağlantımız büyük oranda sorun yaşadı. Yokluğunda da "gol etkisinden" olabildiğince uzaklaştık. Neyse ki Rashica gibi bir kazanım geldi. Rashica'yı biraz daha merkeze kaydırmak, Galatasaray adına iyi bir opsiyon oldu. Alternatif üretebildik yani. Mertens / Oliveira kıyası yapmaya bu yüzden gerek yok. Kim olmazsa olmasın, hepsi büyük eksik. Bu noktalarda alternatif üretebilmek gerekiyor.

Kasımpaşa maçını Rashica rüzgarıyla kazandık. Konyaspor maçını da kazanabilirdik. Forvetin arkasında "forvet" etkisi gösterdi ve söylediği gibi o pozisyonda oynamışlığı var. Werder Bremen günlerinde o pozisyonda da oynadığını görürsünüz. Çok temiz bir gol vuruşu var. Konyaspor maçında sayılan ve sayılmayan gollerindeki ayak içi çok temiz. O pozisyonda devam etse, tabelası çok daha artacak ama Mertens döndüğünde ister istemez kenara gelecek.

Sağ kanatta oynarken, Boey ile uyumu büyük. Konyaspor maçında Zaniolo oyuna girdiğinde, Rashica bu sefer kanada kaydı. Boey ile bağlantısı üstüne gidildi bu sefer de. Zaniolo hazır değil tabi, bu negatif etmen. Gol konusunda sorun yaşarken de, Rashica var olmaya çalışıyor. Ön alanda çok hareketli, presin içinde, mücadele pek kaybetmez, enerjisi yüksek. Neden oyundan çıktığını da bilmiyorum. O oyundan çıkınca, hücumu tam anlamıyla kaybettik.

Belli bir kalitesi var ve o kaliteyi de sana hep verir. Mücadelesinden ödün vermez yani. Bazı isimlerin vereceği de çok olabilir ama kumardır. Rashica'dan ise ne alacağını bilirsin. Takımda kalması gerekiyor ve bu yönde adım atılacaktır da. Milli Takım arasından sonra ise Zaniolo'nun fizik durumuna bağlı, Rashica'nın konumu belirlenir. Kenardan gelirse de benzer etkiyi alırız, 11 oynarsa da. Sorun çıkarmayan bir futbolcu. Keşke kazansaydık da, iyi oyununu daha güçlü sesle konuşsaydık.

6 yorum:

  1. Hocam Konya maçı 1-0 öndeyiz dubois çıkartıp
    Kaan Abdülkerim Boey
    Zaniolo oliveira torriera Berkan kazım
    İcardi rashica yapıp devam etseydik mertens'in boşluğunu doldurmuş olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-1 olunca skor, hoca da dağıldı. 1-0'ı koruyabilmek lazımdı. Biz ise haldır haldır saldırmaya devam ettik.

      Sil
  2. Konya maçında bunu maç sonrası yorumlarada yazmıştım hemen icardi yerine zaniola girseydi hem defansif gücümüzden vazgeçmez hem kötü olan icardiyi kenara alır hemde farkı açardık sadece bu bile yeterdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da düşünülebilirdi de, Zaniolo forvetin arkasında dahi güçsüz kalırken, forvette fizik gücünü nasıl gösterecekti.

      Sil
  3. Burakcım 59 günde 5 resmî maç yapmış olacağız şubat ayında 2 maç mart ayında 3 resmî maç yapmış olacaz konstrasyon, maç ritmi, kondisyon u anlatan bir yazı yazabilirsin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir