28 Mart 2023 Salı

Kaan Ayhan'ın ayağının tozuyla çıkardığı iyi iş


Mevcut tabloda mutlu olduğum bir taraf varsa, o da Kaan Ayhan'ın ayağının tozuyla çıkardığı iyi iş. Transferi öncesi bazı negatif düşüncelerim vardı, hepsi kırılmış durumda. 3'lü savunmada daha iyi iş çıkaracağını, tandemde ağır kalabileceği gibi korkularım vardı. Oyun aklı ve pozisyon bilgisi o kadar iyi ki, çekindiğim açıklarını kapatıyor. Konyaspor maçında kötü performans versek de, takımın iyilerindendi. Qarabağ maçında da aynı şekilde bizim adımıza maçın 2 adamından biri.

Qarabağ maçındaki istatistikleri şu şekilde;

✅1 Asist 
✅2 Top Kapma 
✅3 Top Kesme 
✅5 Top Kazanma 
✅33 Topa Dokunuş 
✅21 İsabetli Pas (%95.2) 
✅1/2 Uzun Top 
✅4/5 Fiziksel Mücadele 
✅3/5 Hava Topu Mücadelesi

Konyaspor maçındaki istatistiği de benzer şekildeydi. Kaan Ayhan'ın en önemli artısı, topla olan ilişkisi diyebiliriz. Topla iyi çıkıyor, tekniği üst düzeyde ve özellikle terse müthiş uzun paslar atıyor. Emre Taşdemir'i de çokça kez görmüş olsa da, orada daha atlet bir bek lazım. Adekugbe ile oynamalıyız derken ki kastım bu. O uzun topları çok daha rahat alabilir. Konyaspor maçında Dubois, bu maçta da Emre Taşdemir olmadı maalesef. Orada daha atlet bir bekle, bu pasların kıymeti artar.

Savunma aksiyonlarıyla da ön planda olması onu iyi bir stoper kılıyor. Ağır olması ile alakalı bir sorun yaşanmadı, stoper için kısa boyuna rağmen hava toplarında iyi, mücadele kaybetmiyor. Topla aksiyonu da iyi olunca, karşımıza komple bir paket çıkıyor. Transferine soğuk bakanımız çoktu da (ben de dahil), bu yargıları şimdiden kırmayı başardı ve net bir alternatif oldu. Belki ilerleyen zamanda formayı da alır ve ilk 11 için +1 yerli daha yazarız. Ya da 3'lü savunma denersin, çok daha iyi performanslar alırsın.

4 yorum:

  1. Orhan Uluca Kaan Ayhan'in oynadigi ligler ve ciktitgi mac sayisina bakinca cok ciddi oyuncu oldugunu söyemisti gelinen noktada görüyoruz ki özellikle defansif anlamda A Sinif ligler ile aramizda cok ciddi fark var burada Kaan ligin en iyisi Albdulkerim kadar iyi oynarken orarda siradan bir oyuncu gibiydi, scout ekibimiz gercekten cok iyi Yusuf harici neredeyse boşumuz yok bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir tecrübe. Bundesliga ve Serie A'da öyle ya da böyle oynayan oyuncuydu. Biz biraz yanlış yorumladık transfer olmadan önce. Bazen tecrübe ve oyun bilgisine inanmak lazım. Yeter ki fiziksel düşüş olmasın Mata'da olduğu gibi.

      Sil
  2. (Emre)
    Bende negatif bakanlardandim. Nedeni de Emin, Metehan ve Ross'un varligi. Sonucta potansiyeli olan iyi isimler bunlar da. Ama simdi gøruyorum ki Kaan daha guvenilir bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim negatif olmam onların varlığından ziyade, ağır oluşu, stoper için kısa olduğunu düşünmemdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir