17 Mart 2023 Cuma

Maçlar sahada kazanılmalı, masa başında değil


Bu sözler Jorge Jesus'a ait. Kendi sahasında, şampiyonluk için yarış verdiği takıma 3-0 yenilen, aynı maçta varlık dahi gösteremeyen Jesus'tan bahsediyorum. Tanımayanlar adına, Türkiye'ye geldiğinde "ülkeye gelmiş en iyisi" diye bizlere sunulan, biraz daha zayıf takımlar karşısında tempo ve alınan farklı skorlar sonrası destanlar yazılan teknik direktör. Portekiz, Brezilya ve Suudi Arabistan Lig'lerinin fatihi. Sıra Türkiye'de dedi ve Fenerbahçe'nin başına geçti. Keşke bir de bu ülkeye saygı duyaydı.

Futbolun madem masada oynandığına inanıyorsun, ne diye görevine devam ediyorsun? Bulabileceğin en kötü Sevilla'yı yakaladın ve elendin. Maç sonu ise play-off'a girdin, futbol sahada oynanmıyor dedin, ben zaten Uefa Kupası'nı vaat etmiyorum diye konuştun. Vaat ettiği lig şampiyonluğunu da, ilk 4 sıranın play-off oynamasıyla kazanacağını düşünüyor. Sezon devam ederken, ligin 2. yarısının içindeyken. Oyun oynanırken kural değiştirme derdinde ve bu adam devasa bir teknik direktör diye satılıyor bizlere.

Bu kadar dev bir teknik adam ama Avrupa'nın önde gelen liglerinde çalışmamış. Tercih etmesinden çok, tercih edilmediğini düşünüyorum. Avrupa'nın en önde gelen liglerinde kim çalışmak istemez ki? 1 kere de olsa denerdin. Sevilla'ya nasıl elendiğini görünce, o liglerde neden tercih edilmediğini anlıyorsun. Jesus'tan çok daha büyükleri bu ülkeye geldi, başarılar da kazandılar. Çoğu da bu ülkeye saygı duydu, mücadelesini verdi. Türlü oyunlara girmeden, arkadan dolanmaya çalışmadan, başarısızlıklarına kılıf bulmadan çalıştılar.

Galatasaray iyi oynuyor, sürekli gelişiyor ve müthiş bir kadrosu var. Aradaki fark 6, bu farkın açılması da olası. Bir de deplasmanda Galatasaray ile oynayacaksın. Fenerbahçe'nin kadrosunu yorumlamak istemiyorum da, aldırdığı isimler var, transfer döneminin sonunda lig kadrosuna dahil edilmeyen. 3-0 kaybettin kendi sahanda, varlık dahi gösteremedin. Play-off ile mi rövanşını alacağını düşünüyorsun? Beşiktaş bunu istiyor diye medyaya servis ettiler bir de. Asıl isteyen başka ve bu durum bizi şaşırttı mı, elbette hayır..

10 yorum:

  1. Jesus'un çalıştığı camia masa başında dünyanın 1 numarası. İnanmıyorsa UEFA'nın "şikeden ceza alan takımlar" listesine bakabilir.

    YanıtlaSil
  2. Bu ülkeye del bosque geldi Aragones geldi Mancini geldi reijkard geldi low geldi bu ülkeden de fatih terim çıktı. Jesus kim?

    YanıtlaSil
  3. Geçen sene Galatasaray tek tel dökülürken aynı kupa da , aynı ligden bulabileceğin en kötü Barcelona yı , elinden kaçıran bir klüp , bur tarafta sözde Avrupa'nın en iyi hocası bur tarafta yardımcı antrenör ve şuan ligimizin 2. ve harbiden de çok kötü durumdaki sevilya ya elenen FB. Gerçekten de Avrupa da oynamak oynayabilmek büyük olmak öyle boş lafla olmuyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Barcelona ile bu Sevilla bence kıyaslanmaz. Arada büyük farklar vardı. Yine de bizim gösterdiğimiz varlık büyüktü, biz aslında çok kötü durumdaydık.

      Sil
  4. Jesus'un menajeri ve transfer ettigi oyunculara da bakilirsa ortada kirli islerin dönme ihtimali de yüksek ihtimal, o paralara aldigi futbolcular ortada bunu ben degil Space odalarindaki Fenerbahceliler söylüyor, defalarca dinledim.
    Her açıdan skandal bir teknik adam, bilgisine tecrübesine lafim yok ama dün oynattigi oyunu, degisiklikleri vs. görünce Fatih Terim 10 tane Jesus eder dedi herkes, abartildigi kadar iyi bir teknik adam.oldugunu düsünmüyorum misal Himmet Karaman da cok daha iyi bir hoca Jesus'a göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portekiz çetesi bir işe girdiyse, orada zaten yapılan hamleler bellidir. Fenerbahçe de o yoldan yürüyor.

      Sil
  5. Başkanına benzedi. Her başarısızlık arkasında bir bahane var.Aldıgı stoper bizim maçta rezil oynadı. Hala konuşuyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir