23 Mart 2023 Perşembe

Midtsjö'nün dönüşünü önemseyen kaldı mı bilmiyorum


Midtsjö'nün dönüşünü önemseyen kaldı mı bilmiyorum. Takımla birlikte çalışmaya başlamış. Bir süredir sakattı ama ne zaman sakatlandı onu hatırlamıyorum bile. Bazı sakatlıklar var, nedenini bilemiyoruz. Tam ara döneme denk geliyor ve iş orada kaynıyor. Galatasaray'da 3 farklı sakatlık dönemi var. 2'si ciddi ve toplamda 7 maç kaçırmış oluyor. Kuzeyli futbolcuları istikrarlarıyla tanırken, Midtsjö için sakatlık durumu oldukça kabardı.

3.5 milyon avro bonservis bedeli ödendi ve kendisinden yana beklenti yüksekti. AZ performansını "istikrar" ile açıklıyorduk. Birçok iddialı isim aldık da, Midtsjö transferi de değerliydi. Alternatif görünen ve 29 yaşına girecek bir futbolcu için 3.5 milyon avro'luk bonservis bedeli yüksek. Torreira / Olivera 2'lisi ile yürüyeceğin belli. Midrsjö konusunda Okan Hoca ısrarcı oldu, bence ısrarında haksız da değildi ama olmadı işte.

Sezona iyi başlamıştı. Devamında iyi bir alternatif oldu. Hatta bir dönem Oliveira kenarda, Midtsjö 11'deydi. Oliveira yeniden 11'e dönünce, Midtsjö de kaybolmuş oldu. Sonrası ise sakatlık dolu, kendisini bir türlü izleyemiyoruz. Kenardan oyuna dahil olduğu maçlarda da çok kötü performansı var. Trabzonspor maçını resmen rakibe veriyordu. Berkan Kutlu gelişme sağlarken, Midtsjö olabildiğince aşağı düştü ve bence sezon sonunda takımdan ayrılacak.

3.5 milyon avro'yu unutalım tabi. 29 yaşında ve kötü sezon geçirmiş bir futbolcu için kimse bu parayı ödemez. Daha farklı ve genç alternatiflere yöneliriz. Berkan Kutlu neyse ki bu dönem aşama kaydetti ve alternatif noktasında el biraz güçlendi. Oliveira'nın alternatifi yok diyoruz ya, o durum biraz da Midtsjö'nün kötü görüntüsünden. Çok ihtiyaç var yoksa. Orta sahada topu öne dripling ile taşıyacak bir futbolcuya ihtiyaç varken, bunu yapabilecek isim hayal kırıklığı halinde.

7 yorum:

  1. (Emre)
    Ben hala toparlar diye dusunuyorum. Bonsveris ødenip ve 3 yillik søzlesme imzalanmis birini 7 ayda gøzden cikarmayi dogru bulmuyorum. Herkese øyle yapilsaydi bugun Riera'yi iyi hatirlamazdik.
    Rashica bile 3-4 ay køtu oynadi diye umidi kesmistin abi. Midtsjø iyi oynadigi maclarda gørduk yapabildiklerini. Iyi oyuncu. Sezonun kalaninda, veya yeni sezon icin kampta ve hazirlik maclarinda da iyi gøruntu vermez ise hoca ozaman ayrilik dusunur dogal olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözden çıkarmayalım da, şu an toparlar yan yok. Sürekli de önüne birileri alınacak. Alternatif adına bence yüksek maliyet.

      Sil
    2. Rashica için ümit kesmedim. Opsiyonu kullanmak için beklemeliyiz dedim. O konuda hala aynı yerdeyim, düzeltme olsun :)

      Sil
  2. Geldiginde de yazmistim bu blogda fark yataracak bir oyuncu degil diye hakli ciktim diye degil ama böyle oynacagini önceden bagiriyordu umarim geldigi yere 1.5- 2 civari satabiliriz, bedavaya birakilmaz ama bu fiyatlari da etmez ayni fiyata Amir'i almadin mesela bana göre onu almamak da hata idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fiyata Amir'i alamazdin. Daha yüksek rakam çekiyorlardı.

      Sil
    2. Hakli olabilirsin zira 3.2 milyon bonservis arti 1 milyon Euro bonuslarla toplam 4.2 milyon aciklamis Besiktas Amir icin ve muhtemelen bizden daha cok talep etmistir Konya ama sonucta Midstjöye de az para ödenmedi abi en ufak varlik gösteremedi, Mata'nin bile kac tane gol ve asist katkisi oldu bana göre en tutmayan transferimiz Midstjö oldu bu sezon.

      Sil
    3. Amir o dönem daha pahalıydı ama. 6 milyon avro'lar konuşuluyordu. Ocakta o rakam düştü. Her transferi dönem dönem konuşmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir