21 Mart 2023 Salı

Milli Takım arasının ardından Zaniolo'yu bekliyoruz


Ligin ilk yarısındaki Kayserispor maçıyla, Konyaspor maçı arasında benzerlik var. 2 maçta da mevcut formatın dışına çıktık ve beklenmedik kadrolar vardı. Konyaspor maçındaki rotasyonu beklemiyordum. İdeal kadro değildi, eksikler ve formsuzluklar vardı. İdeal olmayan yapıda da iyi oyun geldiğini söyleyemem. Kimi "iyi bir deplasman oyunu" dese de, Konyaspor'un durumu malum. Bu maçı, tüm hakem faciasına rağmen kazanmak gerekiyordu.

Sonrasına bakacağız. Sonrası da "mevcut oyun formatına" dönmek. Mertens, Torreira ve Nelsson dönecek, bu arada belki Zaniolo da fizik olarak hazır hale gelecek. Zaniolo, beklenen bir isim ama format adına da yeni olacak. Rashica bu arada yeniden toparladı, ciddi bir alternatif oldu. Zaniolo da denkleme girince, oyun kalitesi ciddi olarak artacaktır. Mertens'in Icardi başta olmak üzere, çevresindeki tüm isimlere etkisi büyük. Zaniolo da bundan nasiplenecektir.

Okan Hoca'nın da Milli Takım arasının ardından Zaniolo'yu ilk 11'e yerleştireceği yazılıyor. Şu an fizik olarak geride olan bir Zaniolo var. 15 - 20 dakikalık enerjisi olduğuna inanıyorum. O patlamayı Kasımpaşa karşısında göstermiş olsa da, Konyaspor karşısında gösteremedi. Yine de denedi, zorladığı, iyi şutlar çıkardığı anlar var. Ondan beklenti hücumu sürüklemesi ve o güçlü fiziğini konuşturabilmesi. Tutulması güç bir isim, kalitesini konuşturacaktır.

Daha önce de yazdım. Hücumda aynı futbol dilini konuşan futbolcular var. O futbol uyumu da seni ister istemez yükseltecek. Zaniolo, Icardi, Mertens ve Kerem Aktürkoğlu hattındaki uyumu merakla bekliyorum. Normalde bu araları sevmezdim de, şu an tam zamanında geldi. İyi bir çalışma programı ile birlikte, ligin son virajını almaya çalışacağız. 15 maçlık seriyi yakalayan da bu takım, yine başaracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir