22 Mart 2023 Çarşamba

Bosmanlılar #9; Adama Traoré


Transfer döneminin son günlerinde, Galatasaray'la adı ciddi şekilde anılan futbolcuların başında geliyordu. Transferini bekliyordum da. Sanırım orada tercih durumu oluştu ve Rashica'da karar kılındı. Aslında orada da başka bir hikaye var. Freiburg forması giyen Roland Sallai ile anlaşılıyor, futbolcu takımı ile son maçına çıkmadan önce arkadaşları ile de vedalaşıyor. Veda edeceği maçta gözünden bir sakatlık yaşayınca, Galatasaray'a transferi iptal oluyor. Bu transfer iptal olunca da, kanat için "kiralık" hamleler konuşulmaya başlanıyor. Sallai transferi keşke gerçekleşseydi bu arada.

Adama Traore medyaya yansıyan isimdi, Rashica ise sürpriz. Bu 2 ismi kıyaslarken, Rashica'nın transfer edilmiş olmasından dolayı mutluyum. Gole daha yakın ve oyun içi katkısı yüksek bir futbolcu çünkü. Farklı pozisyonlarda kullanabiliyorsun, mücadelesinden ödün vermiyor, yedek beklettiğinde de sorun çıkarmıyor. Bonservisini almak kolay değil tabi, maliyeti olacak. O maliyetlere çıkıp, transferi gerçekleştirilir mi onu da bilmiyorum. Bu tabloda, bonservisi elinde isimlere de bakılabilir.

Adama Traore'nin Wolverhampton ile olan sözleşmesi bitiyor. Bu sezon toplamda 31 maça çıkıp, 3 gol 1 asist yapmış. Adama Traore ile alakalı sıkıntılı durum da bu. Tabelası çok düşük bence. İnanılmaz hızlı ve fizik olarak güçlü bir kanat. Onu tutmak, fizik mücadeleye girmek hiç kolay değil. Buna rağmen, oyun aklını o kadar yüksek bulmuyorum, teknik yetersizliği de var. Tabi bir kanat için konuşuyorum. Barcelona onu kiralamıştı, hatırlayın van Aanholt karşısında. van Aanholt onu "oyun aklı" ile durdurmayı başarımştı.

Türkiye Ligi'nde gideri olur da, üst seviyeye çıkınca sorun olabiliyor. Tabeladan uzak kalınca da, verimlilik tartışılıyor. Hızı ve fizik gücü konusunda üst düzey yoksa, yine katkı sağlar. Bu sezon her maçta sahada ama rotasyonda devam ediyor, ideal 11 futbolcusu değil. Forvete dönüşse desem, bugüne kadar yapmadığını, bundan sonra hiç yapmaz. Forvet için de bitiriciliği zayıf olacak. Barış Alper Yılmaz da kanatta devam ederse, olacağı isim Adama Traore bu arada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir