26 Mart 2023 Pazar

Qarabağ FK 1-2 Galatasaray, Azerbaycan'a daha sık gitmemiz gerekiyor


Azerbaycan'a daha sık gitmek, orada maç oynamak, hatta kamp yapmak gerekiyor. Galatasaray'a karşı müthiş bir ilgi alaka var. Öz kardeşlerin yani, neden 40 yılın başı orada maç oynayasın ki? Bu maç muhteşem bir şölendi. Galatasaray'ı müthiş ağırladılar, Türkiye'ye olan karşı sevgi ve saygıları baki. Keyifli bir maç izledik yani. 2-1 kazanmış olabilirsin de, dostluk kazanmış oluyor. Yaz dönemi, bu tarz maçların devamı dileğiyle.

Maça dönersek, Oliveira o kadar alternatifsiz ki, maça yedek ağırlıklı deme nedenin kendisi. Herkes yedek, Oliveira sahada olmak zorunda. Alternatif isimlerle oynayınca, uyumdan bahsetmek güç. Çok fazla eksik var ve böyle bir ortamda da futbolu sağlıklı konuşmak zor. Artık kimden beklenti duyup duymayacağımızı da biliyoruz. Qarabağ da çok iyi bir takım. Avrupa'da yaptıkları tesadüf değil. Ezbere oynuyor, ne yaptıklarını biliyorlar. Tam bir sistem takımı.

Maça iyi başladık ve golü bulduk. Ön alan baskısı vardı, hareketli olmaya çalıştık. Kaan Ayhan, duran toplar adına büyük koz. Gomis'in golü fazlasıyla onun. Sıkıntı golden sonraki sekans. Qarabağ üstünlüğünü o andan itibaren hissetmeye başladık ve bu durum da maç boyu sürdü. Ön alanda pres yapayım derken risk alınıyor, duran toplarda gol ararken de aynısı geçerli. Orta saha bomboş durumda ve topu kaptırdığın an rakip takım kalecin ile karşı karşıya.

Golü bu şekilde yedin, pozisyonlar verdin. Zubir diye bir kanatları var, Dubois'i sürekli yatırdı ve etkili oldu. Okan Kocuk maçın adamıydı, Kaan Ayhan da müthiş bir maç oynadı. Bunun dışında kadraja girebilen bir futbolcun yok. Rakip ön alanda da bastı, açık alanda da çok etkili oldu. Çok tempolular ve bu tempo içerisinde orta sahan da zayıf kaldı. Berkan Kutlu'nun geriye dönüşleri problemdi mesela. Torreira oyuna girene kadar da sorun yaşadın.

Torreira / Icardi gibi hamleler sonrası, ön alanda biraz daha kalabildin ve penaltıyı aldın. Torreira orta sahayı, Icardi de seni ön alanda tuttu. Caner Doğan da bu arada, Yusuf Demir ve Yunus Akgün 2'lisinden daha etkiliydi. Yusuf Demir'den umudu kesiyorum, Mata'dan yana zaten beklentim yok. Yunus Akgün de çok fazla açık alan bulmasına rağmen orayı dolduramadı ve bende yine hayal kırıklığı. Kazanmak güzel, eksikleri gördük diyebileceğim bir nokta ise yok. Zaten bildiğimiz eksikler, değişiklik yok.

2 yorum:

  1. Mac bence cok tempolu ve ciddi bir rakiple oynandi bence faydali bir macti. Kaan Ayhan'in geldiginden beri kötü maci yok bu da en iyisiydi.
    Yunus olayi belli oldu iyice sag icte kenardan gelip oynarsa oynar yoksa 10 numarada veya baska pozisyonda kayboluyor cok da zorlamanin anlami yok bence Yunus'u ama hareketli olusu ve calim özelligi degerli Yunus'un ama yeri cok degistirilmemeli.
    Yusuf ise bizde oynayacak kadar tecrubeli degil kesinlikle yetenekli oyuncu ama cok hata yapiyor basarili hamle yüzdesi henüz bizim takimda oynayacak durumda degil zaten Rapid Wien direktörü de benzerini söyledi orasi Galatasaray sürekli oynamak icin ekstra isler yapmalisiniz dedi Yusuf bunlari hata yapmadan yapamiyor malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi ve iyi bir rakibe karşı oynadık. Rehavet havasını engellemek adına da güzel bir maçtı. As oyuncuların birlikte oynamasına ihtiyaç var tabi, ben olsam onlarla devam eder, ritim sağlamalarını amaçlardım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir