26 Mart 2023 Pazar

Abdülkerim Bardakcı'yı düşünmemenin saha içi ile açıklanabilir bir tarafı olamaz


Abdülkerim Bardakcı, Milli Takım seviyesini bugün değil, dün de hak ediyordu. Hak ettiğini geç alıyor olması da onun suçu olamaz. Yine yazıyorum, bence ligin en iyi stoperi. Yerli yabancı da ayırt etmeden. Konyaspor deplasmanını kötü geçmiş olabilir de, herkesin bu tarz maçları olur. Genele bakmak gerekiyor. Galatasaray performansını da her hafta övsek az kalıyor. Milli Takım'ın rotasyon anlamında en güçlü yanı stoperse, o derin rotasyon içerisindeki belki de muadili olmayan isimlerden biri Abdülkerim Bardakcı.

Muadilinin olmaması da şuradan gelmekte. Bu adam sol ayaklı bir stoper ve oyun kurucu özelliği var. 3'lü savunma oynuyorsun. Bu düzende kenar stoperlerinin bek edası ile hücum yapabilmesi ve seni rakip yarı sahasında kalabalık kılması lazım. Galatasaray, çift stoper oynarken bu özelliğini sahaya yansıtabiliyor. 3'lü stoperde daha rahat edip, bu özelliğini daha net ortaya koyabilirdi. Ermenistan / Hırvatistan maçlarından, Abdülkerim Bardakcı için umutluydum.

Şiddetli baş ağrısı yaşadığı söylendi ve Milli Takım'dan çıkartıldı. Çıkartılırken de maça neredeyse 10 gün vardı. 3-4 günlük hadise için böyle bir karar alınıyor. Bugün ise Abdülkerim Bardakcı, Galatasaray ile idmanlara çıkıyor ve sağlığına kavuşmuş durumda. Ermenistan maçını oynayamaz desek, önünde Hırvatistan maçı var. 3'lü savunma oynuyorsun ama bu oyunu oynayamıyorsun. Nedeni de kenar stoper diye adlandıracağın profilde isimlerin elinde olmaması.

Abdülkerim Bardakcı, bu anlamda elindeki tek isimdi. Hele ki sol stoperi düşünürsen, muadili dahi yok. Sen ise en başından bu yana futbolcuya soğuk bakıyorsun. 2 haftalık tedavi programı vardı deme, görüyoruz ki futbolcu iyi durumda. Futbolcu, kadroda yer almayı hak ederken de yüzüne bakmadın. Bugün de ilk fırsatta kenara aldın ve bir anlamda gözden çıkardın. Bunun adı haksızlık oluyor işte. 3'lü savunma oynayıp da, Abdülkerim Bardakcı'yı düşünmemenin saha içi ile açıklanabilir bir tarafı olamaz.

6 yorum:

  1. Rakip takım taraftarları da fırsatı buldu hemen Galatasaray'ı ve Abdülkerim'i milli takım düşmanı yaptı. Resmi hesaptan Yener İnce'nin videosu ile açıklamayı yaptık ama onların kompleksten gözü döndüğü için asla gerçeği öğrenmek, aydınlanmak gibi bir derdi yok o yüzden devam ediyorlar iftiralara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O algılara fırsat vermemek adına anında aksiyon aldık ve iyisini de yaptık. Tablo ortada, Kuntz de açıklamalarıyla kendisini bu konuda ateşe attı.

      Sil
  2. Ortada bir art niyet oldugu ortada zaten yürümeye hali olmayan Cenk Tosun'un Kerem yerine oynamasi da bunun devami gibi bir sey o bakimdan cok yoruma da gerek yok ama ben Milli Takim.hadisesini bu kadar büyütmeye gerek olmadigini düsünüyorum birakalim oyuncumuz dinlensin bence daha bile iyi orada sakatlansa belki sampiyonluk gidecek hic gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünürüm, sonuçta Milli Takım. Herkes orada yer almak ister. Futbolcuların gözünden bak bir de olaya.

      Sil
  3. Tff'de Galasaray'a karşi bir yapi oldugu cok acik mesela Emre Kaplan'im.haberinden;
    Galatasaray U-16 takımı Gelişim Ligi’nde kendi grubunu 18 maçta 15 galibiyet ile açık ara lider bitirdi.

    Takımın üç forveti; Kadir Kalafat (22), Berat Luş (14), Efe Gündal (14) totalde 50 gol attı.

    Fakat oyuncuların hiçbiri Milli Takım kadrosunda yer almadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O altyapıdaki hadise de uzun süredir devam etmekte. Hep aynısı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir