21 Mart 2023 Salı

Son haftalarda, neredeyse oynadığı her maçta gol katkısı veriyordu


Mertens'in forma giydiği 20 lig maçında 2.15 gol ortalaması tuttururken, oynamadığı 2 maçta sadece 1'er gol bulabildik. Sadece 2 maç az bir sayı da, bu maçlardaki hücum görüntüsü bazı sonuçlar verir. Kasımpaşa ve Konyaspor karşısındaki oyunumuz, geçmiş haftalara oranla fazlasıyla sallanmıştı. Bazı futbolcuların değeri "yokluklarında" anlaşılıyor. Mertens de maalesef böyle oldu. Son haftalarda, neredeyse oynadığı her maçta gol katkısı veriyordu.

Şimdi hem o gol etkisinden oldun, hem de hücum aklını düşürdün. Mertens, oyun kurucu gibi oynamaya başlamıştı ve ön alandaki presin temel unsurlarından biriydi. O olmayınca da, Kerem Aktürkoğlu da düşer, Icardi de. Özellikle Icardi'nin yaşadığı düşüşün temel nedenlerinden biri onun yokluğu. Milli Takım arasının ardından ilk 11'e dönmezse, Galatasaray sıkıntılı maçlar oynamaya devam edecektir.

Neyse ki Rashica gibi bir alternatif kazandım diyeceğim ama o da yetmiyor. Nihayetinde farklı bir futbolcu. Gole daha çok yaklaştı, çok hareketli, o da pres içinde. Oyun kurulumunda ise doğal olarak yok. Zaniolo da hazır olmayınca sorun yaşadık. Mata'yı alternatif olarak düşünmeye dahi gerek yok. Yine denedik, yine olmadı. Ocak ayında 10 numara transferi konuşuluyordu. Keşke 8  - 10 oynayabilen bir isim alınsaydı da, Oliveira da alternatif altına alınsaydı.

Bu tabloda tüm yük Oliveira'ya bindi. Konyaspor deplasmanında Torreira da olmayınca orta sahayı tam anlamıyla kaybettik. Galatasaray, ağırlıklı olarak kalitesiyle ön planda olan bir takım. Bu kaliteden ödün verilince sorunlar büyüyor. Mertens de o kalitenin başlıca isimlerinden. Milli Takım arasının ardından dönüşünü iple çekiyorum. Denkleme girdiği an, çark yeniden dönmeye başlar. Zaniolo da hazır olunca, kalite çok daha yükselir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir