1 Mart 2023 Çarşamba

Talisca & Galatasaray, 10 numaranın da 8 numara gibi koşmasını bekliyoruz


4-2-3-1 oynuyoruz ve tam anlamıyla Talisca'nın düzeni. Mertens'i oyun kurucu gibi kullansak da, forvet özelliğiyle orada aslında. Gole yakın, rakip ceza sahası içi ve çevresinde iyi bitirici. Forvet özellikli "forvet arkası" dediğimizde de, Türkiye'de Talisca gerçeği vardı. Oynadığı her sezona bakın, gol krallığına oynar. Tabi ülkemizde bu özellikte bir forvet arkası konuşulacaksa, işin piri Alex'ti. Hagi ve Alex kıyaslamaları yapılır ya, oysa birbirinden 2 farklı profilde 10 numara. Hatta Alex için "forvet" demeliyiz. 

Talisca da böyle. Farkı "fizik özelliği" olur. Forvet fiziğinde bir "forvet arkası". Harika bitirici ve müthiş bir şut gücü. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde tam bir gol makinası. Golün de her türlüsünü atar bu arada. Topsuz oyunu da mükemmeldir. Teknik tarafını, dripling özelliğini konuşmaya dahi gerek yok. Tam anlamıyla bir hücum silahı ve işin yetenek tarafında "kusursuza" yakın özellikleri var. 

Böyle yetenekli futbolcu neden Türkiye ve Suudi Arabistan arasında mekik dokuyor diye de sorulabilir. Bu da zaten Talisca'nın eksik tarafı. Daha doğrusu, sana bu sayede düşecek. Disiplin sorunları yaşayabilir, çok çalışkan değildir. Galatasaray'da forvet arkası, 8 numara gibi koşuyor. Mertens'i izliyoruz, 60 dakika pres yapıyor, hem de 35 yaşında. Talisca'ya bunu yaptırabilecek misin? Talisca'yı taşıyalım desek, takım zaten yıldız dolu. Taşınması gereken birçok isim var.

Talisca ile de, 4-2-3-1 düzenine mahkum oynarsınız. Gelir, mutlu oluruz, büyük futbolcudur ayrı da, işin bu boyutunu da atlamamak lazım. Galatasaray bünyesinde birçok yıldız isim var ve nicesini bekliyoruz. Talisca'nın Al Nassr'dan ayrılmak istemesi, Ronaldo'nun gelişiyle alakalı. Talisca en önemli yıldızken, Ronaldo ile işi başka boyuta taşıdılar ve takımda herkes Ronaldo'ya çalışıyor. Bu da Talisca'nın pek kaldırabileceği bir durum değil gibi.

4 yorum:

  1. Tam da bahsettiğiniz sebeplerden dolayı istemem ben. Takım ileri geri oynama enerjisi sayesinde bu kadar iyi ve uyumlu. Gelecek oyuncular buna uygun tarzda olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firmino yazdılar işte, tam bu tarz. Cuk otururdu :)

      Sil
  2. Talisca bence su kurguda takimi asagiya ceker ona göre bir takim degil bu, 2 tane frikik atacak diye bu yapiyi bozdurmazdim ben zira bizim oynamaya calistigimiz oyunda is yapabilecek bir oyuncu olsaydi su anda başka liglerde forma giyiyordu Talisca adamin son oynadigi ligler Turkiye, Çin ve Arabistan ne oldu Aboubakar'a adim atamiyor bizim.ligde ben tazmistim alismasi en az 1 ay diye daha da uzadi Talisca da büyük kumar onu alacagimixa Zakaryan tarzi potansiyelli iki yönlü adama yönelirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talisca etrafında takım kurman gerekir.
      Ona odaklı. Oysa biz zaten iyiyiz. Etrafında kurulacak birçok futbolcumuz da var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir