19 Mart 2023 Pazar

Tepkimizi nasıl vereceğiz, illa lig mi elden gitmeli?


9 puanlık farktan söz edecekken, 3 puanlık farkı konuşacağız. Şimdi biri çıkıntılık yapıp, puan farkı 6 diyebilir de, Galatasaray bay geçmeyecek değil mi? Fenerbahçe de aldığı Lale Orta rüzgarı ile kazanmayacak o hafta. Buna inanıyor musunuz gerçekten? Milli Takım arası öncesi, muhteşem bir operasyon bu. Milli Takım arasında da operasyonu soğutacaklar. Saha içerisinde cevap veremeyen Fenerbahçe'nin, Lale Orta ile muhteşem hamlesi bu.

Ligin ilk haftalarına dönelim. Fenerbahçe kazanarak ilerlerken, Galatasaray aleyhine hakem hatalarını konuşuyorduk. Alanyaspor maçı da bu işin zirvesiydi. Gerçi sonrasında da konuşmaya devam ettik ama işin şiddet noktası o haftalardı. O günlerde mikrofonlar Fenerbahçeli idarecilere uzatılınca, biz saha içine bakıyoruz, futbol konuşmak istiyoruz diyordu. Ne zaman ki Galatasaray yükselişe geçti, geçen sezonlarda olduğu gibi "saha içine" yönelik hiçbir şey konuşmaz oldular. 

Ahmet Oğuz'un verilmeyen kırmızısı, Rashica'nın 1. dakikadaki penaltısı. Valencia'ya çalınan 2. penaltıyı görünce, Rashica'nın pozisyonu da penaltıydı diyoruz. Hakemlerin standardının olmadığının da net göstergesi bu durum. Galatasaray kötü oynadı da, hakemi yenmek zorunda mı? Alanyaspor - Fenerbahçe maçında ise Osayi'nin net kırmızısını vermiyorsun. O sıra Alanyaspor 1-0 önde. Maç da orada kırılmış oluyor. Fenerbahçe ise çıkmış, yedikleri ofsayt olmayan gole "gol değil" diyor, ofsayt gollerine de "gol" diyor ve maçın devre arasında açıklama yayınlıyor.

Senkron ayarı verildi işte, şampiyonluğu yeniden ortaya getirdiler. Galatasaray yönetimi ise sessiz. Pardon, Metin Öztürk diyor ki "kasıt olmadığını düşünmek istiyoruz". Gerçekten müthiş bir tepki. Sessiz kalmaya devam edelim. Bu operasyonun diğer ayağı, ligin ilk 10 haftasında olduğu gibi gerçekleşecek. Lale Orta'nın akıbetine yönelik ne gibi bir aksiyon alacağız? Tepkimizi nasıl vereceğiz. İlla lig mi elden gitmeli.

4 yorum:

  1. Her maç mükemmel oynayıp kazanacak halimiz yok.Bazen kaybedersiniz.Ancak bu hafta siyah -beyaz gibi ortaya tablo çıktı. Konyaspor maçında 1.dk penaltı ve 15.dk da kırmızı verilse maç 4-5 olurdu. Konyaspor cok sert oynadı ve kırmızı gormeden maçı tamamladılar.Fenerbahçe ise maçın başında yenik durumda kırmızı görse maçı çeviremez ve fark açılırdı. Hakem elini cebine attı sonra kırmızıdan vazgeçip sarı gösterdi Fenerbahçeli oyuncuya. İlk yarı sonunda Alanyalı oyuncuyu 2.sarıdan atamadı bundan dolayı. Çok iyi biliyordu ki Fenerli oyuncuyu bilerek atmamıştı ve tepkiler çok daha büyüyecekti.Fener çok mu iyi oynuyor.Enner Valencia her maç penaltı atıyor.Hala ağlıyorlar ve devre arası pişkince bildiri yayınlıyorlar. Şampiyonluk bu düzende çok zor.Yönetimin bu konuda acil önlem alması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk yarışını ortaya getirmek istediler ve bunu başardılar. Senkron ayarı diyorum buna da.

      Sil
  2. Alanya macini izlerken 1-0 gerideyken bile neredeyse bütün Galatasarylilar Fenerbahce'ye penalti calinacagini biliyordu ben 2 penaltiyi tahmin edemedim sadece :)
    Besiktas macini kaybetmezsek halen sansimiz olur ama oradan bizi.cikarmaz bu hakemler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir