24 Mart 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #38; Serkan Aykut


Bazı futbolcular maalesef "ödenen bonservislerin" altında eziliyorlar. Öyle paralar ödeniyor ki, beklenti de o oranda artıyor. Oysa o isimler performans olarak sana kapasiteleri dahilinde katkı verirken. Serkan Aykut da o isimlerden biri. Galatasaray'da 2 sezon forma giydi ve bence ideal bir alternatif forvetti. Ne zaman ona ihtiyaç duyulsa işini yaptı, gollerini attı. Sürekli de önünde başka forvetler varken. Özellikle de 2. sezonunda. 

2000 - 2001 sezonuna girerken, Avrupa altın ayakkabı sahibi Jardel ve Türkiye Ligi gol kralı Serkan Aykut'u transfer ettik. 2'si de çok ciddi maliyet. Serkan Aykut için ödenen 5 milyon avro'luk bonservis o dönem için büyük paraydı. Lucescu'nun düzeni tek forvet üzerineydi ve Jardel oynadı. Serkan Aykut ise ağırlıklı olarak kenardan geldi. Buna rağmen, 26 lig maçında 16 golü var. Ocak ayında da Arif Erdem takıma döndürülmüştü ve 3. alternatif konumundaydı. Bence müthiş istatistik.

2. sezonunda ise önündeki forvet sirkülasyonu daha büyüktü. Jardel gitse de, Ümit Karan geldi mesela. Radu Niculescu'lara da girersek tonla isim geldi gitti. Serkan Aykut'un aldığı süreler bu sezon daha az olsa da, en azından ligde güvenilir bir alternatif olmaya devam etti. 21 lig maçında attığı 9 gol de bence alternatifin alternatifi olmaya dönüşen bir forvet adına iyi rakam. Hakkının verilmediğini düşünmem bundan. Bu adam golcüydü ve gollerini attı. 

Türkiye Ligi'nin de gördüğü en büyük forvetlerden biri bu arada. Gerçek bir Samsunspor efsanesi. 200'ler kulübüne girmiş bir forvet. Rakip ceza sahası içerisinde net bir bitiriciydi. Golün de her türlüsünü atardı. Belki oyun içi katkısı çok görülmediği için tutulmadı da, bu adamın işi gol atmaktı. Daha istikrarlı forma giyse o gol sayısı artardı da. 3. sezonuna girecekken, Fatih Terim'in o kadro değişimi içerisinde onunla da yollar ayrıldı ve Samsunspor'a geri döndü.

2 yorum:

  1. çok para ödendi ama 2 sezonda hatırı sayılır sayıda gol attı. gayet kadroda tutulabilirdi. elbette terim kurbanı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. sezonunda da bence daha sık forma şansı bulabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir