9 Mart 2023 Perşembe

van Aanholt gündemi Galatasaray adına kapanmış oldu


van Aanholt'un, PSV'de iyi bir gidişatı vardı. O kadar memnun kaldılar ki, sezon sonunu beklemeden futbolcunun transferini bağladılar. PSV adına ffp ayarı var tabi. Futbolcunun, Galatasaray ile olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyordu. İlk etaptaki kiralık anlaşması ise sezon sonuna kadardı. Bunu 1.5 sezona uzattılar. Galatasaray'a dönmeyecek yani. Kira sözleşmesi bittiğinde de, PSV ile olan sözleşmesi devreye girer. van Aanholt gündemi Galatasaray adına kapanmış oldu.

İyi de oldu. Galatasaray'la yürür tarafı yoktu işin. Özellikle de bu sezon iyiden iyiye hayal kırıklığıydı. Takımın seviyesi yükseldi, kalitesi arttı. Geçen sezondan kalan birçok futbolcunun aşama kaydettiğini de gördük. Herkes yükselirken, van Aanholt düşüş gösterdi. Burada sorun teknik heyette değil yani. Galatasaray'ın seviyesi ve konumu ortada. van Aanholt ile alakalı bir meseleydi. Bu kaliteli yapı içerisinde çok sırıttı.

Oynadığı birçok maç da var. Sezona onunla girdik zaten. Şans bulmaması gereken birçok anda da, Okan Hoca yine ona dönmüştü. Kazanmak için zorladık yani. van Aanholt'un burada hamle yapması, aşama kaydetmesi gerekirdi. Kalite ve tecrübesine lafım yok. Zaten bu sayede PSV ile iyi performans veriyor. Yer yer geçen sezon da iyi işler yaptı. Özellikle de Torrent günleri ve Galatasaray'ın Avrupa maçlarında.

Tabi o günler, takımın seviyesi bu ölçüde değildi. Özellikle de Torrent zamanı. Kötü yapı içinde sivrildi nedense. Acaba bu da o takımın konumunu mu gösteriyordu? Bu yıla gelince, van Aanholt diye bir futbolcu sahada yoktu. Neyse ki PSV sahneye çıktı ve bu transferi gerçekleştirdi. Yüksek maaşlı bir de, elden de çıkartamazdın. Bu kiralık anlaşması sayesinde, futbolcudan zararsız olarak kurtulmuş oldun. Tek avantaj varsa, o da futbolcunun etiketiydi.

2 yorum:

  1. Günahım kadar sevmesem de niyeti futbol oynamak olup oturup para kazanmak yerine gitmesine saygı duyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitti de, PSV şansı doğdu diye gitti. Başka türlü gitmiyordu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir