18 Mart 2023 Cumartesi

Yalanlama adı altında itiraf


Lale Orta'nın MHK'nin başında olmasının "liyakat" ile açıklanacak bir tarafı yok. MHK her dönem tepki gören bir yer ve Lale Orta da tamamen "kadın" olması üzerinden o koltukta. Bir kadın o koltukta olursa, tepki daha az olur düşüncesiyle hareket edildi. Bunun yanında, kendisinin şu an maaş aldığı yer, kimlerle çok yakın olduğu gibi konular da var. İş sadece eski kadın hakem olması değil, açılan fark sonrası "frekans" ayarı yapılmak istenmesi. Fenerbahçe'ye yakınlığı malum bir Youtube kanalında lobi çalışmalarının olduğu ve bunun sonuçlarının yakında geleceği söylenmişti. Lale Orta da o adımlardan biri.

Kasımpaşa maçında, Donk'un Zaniolo'ya müdahalesi kırmızı karttı ve "var" uyudu. Tüm hakem hocaları da pozisyon için kırmızı dedi. Sonra öğrendik ki, Lale Orta "var odasına" giriyor, görüntüleri alıyor, kesiyor, biçiyor, paylaşıyor, hakem hocalarını arıyor. Hatta o maçın var hakemini de ödüllendiriyor. Konyaspor maçında da Ahmet Oğuz'un Dubois'e yapmış olduğu hareket tartışmasız kırmızı kart ve var ne hikmetse bunu da görmüyor. Biz Galatasaray'ın kötü oyununu zaten konuşuruz da, o maça hakemin etki ettiği bir gerçek. O hakeme etki eden isim de Lale Orta.

Daha önce hiç duymadığımız, saçma sapan bir skandal bu. Ne hikmetse de, olumsuz bir ilkin sahibi daha Galatasaray oldu. Bu tarz uygulamalar hep bize karşı uygulanır. Lale Orta'nın yapmış olduğu açıklamada iddiaları yalanlamasını beklerken, itiraf ettiğini görebilirsiniz. Bizler sessiz kaldıkça, elimizden olanı almak için bütün çabayı sarf edecekler. Mümkün olan en sert tepkiyi ortaya koymalı ve hakkımızı almalıyız. Lale Orta'nın o görevden aldırılması, Galatasaray'ın gelecek adına olmazsa olmazıdır. Yönetim adına yeni bir sınav bu. Yoksa ötesi diğer maçlarda yaşanır ve bir anda hedef ile alakanın kalmadığını görürsün.

Edit: Eklemeyi unuttum. Lale Orta, bu haberi veren ve yorumlayan bazı spor muhabirlerini dava edecekmiş. Dava edeceğini de Ahmet Ercanlar'dan öğreniyoruz. Lale Orta'yı da amansızca korumaya çalışan bu isimler. Üzerine eklenecek bir şey yok, tablo ortada..

13 yorum:

  1. Tarafli tarafsiz herkes derhal istifa etmesi gerektigini söylüyor Ali Ece, Erman Toroglu gibi Galatasarayli olmayan isimler dahil son açiklamadan sonra acilen gitmesi gerektigini acikladi canli programlarinda.
    Bu durumda Lale Orta'yi en cok savunan isimlere ise hic sasirmadik bile Ahmet Ercanlar ve saz arkadaslari nam-i diger maasli kadrolu Ali Koc vasin grubu.
    Bu ligin bundan sonra adil olmasi imkansiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lale Orta bu göreve liyakat adı altında gelmedi. Nedeni basit..

      Sil
  2. Yayinci kuruluş gibi sivil ve güçlü bir kuruma böyle bir baskı uygulayan zihniyet hakemlerine neler yapmaz sadece böyle düşünün ve avaziniz çıktıgı kadar bagırıp Galatasaray'in hakkini savunun arkadaşlar bu şahıs orada durdugu sürece bize uyku yok.

    YanıtlaSil
  3. Tuhaf şeyler oluyor.Son hafta derbiye şampiyonluk kalmaz umarım.Bunların üzerine çok sıkıntılı maç olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haftaya kadar bizim fişi çekmezler umarım.

      Sil
  4. Konyaspor 'un sert oyununa göz yuman, daha 1. dk da penaltı ve 15.dk da kırmızıyı es geçen bir hakem vardı.Takımın oyununun hakem yonetiminden çok etkilendiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün. Hakem direkt olarak etki etti. Başka şeyler konuşuyor olabilirdik.

      Sil
  5. Şu an Alanya maçinda tam bir tiyatro oynaniyor, Adana maçindan sonra Serdar Ali Celikler vs.lerin yaptigi takimi ligden cekin yangınının aynısını yapmazsak bu ligi bize kazandirtmayacaklar burasi cok net artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya Fener maçını izliyorsaniz ligden cekilme kartını masaya koymanın zamanı gelmistir dersiniz abi inanilmaz gercekten.

      Sil
    2. Bu konu hakkında detaylıca bir yazı yazdım, saat 23'de paylaşacağım.

      Sil
  6. Garip şeyler oluyor.Bize verilmeyen penaltı ve Konyalı oyuncu kırmızı pozisyonu ile Fenerbahçeye verilmeyen kırmızı ve verilen penaltılar. Çok bariz yapılması daha da üzücü.Mete kalkavan elini kırmızı icin cebine attı sonra sarıya döndü.İnanılmaz.Yönetimin bu konuda çok ciddi adımlar atması gerek.Fenerbahçe ise algı yapmak içi devre arası açıklama yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arası da girdi, soğuturlar mevzuyu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir