17 Nisan 2023 Pazartesi

Akıl almaz bir savunma istatistiği


Galatasaray adına belki de en değerli istatistiklerden biri. Hatta "akıl almaz" bir savunma istatistiği diyelim. Galatasaray, Nelsson'un sahada olduğu son 17 maçı kazanmış. Nelsson'un olmadığı Konyaspor ve kupadaki Başakşehir maçlarında ise kayıp yazdık. Konyaspor maçını bilmem de, Başakşehir maçında Nelsson olsa kesinlikle kazanırdık. Konyaspor maçında Abdülkerim Bardakcı'nın kötü bir performansı vardı. Bu da savunma dengesini bozmuştu. Gerçi Nelsson olsa, arkayı toplayabilirdi.

Abdülkerim Bardakcı / Kaan Ayhan ile oynarken, 2 stoper de topla çıkmayı seven, oyun kurucu isimler. 1'i çıkarken, diğerinin arkayı toplaması lazım. Nelsson o anlamda iyi süpürücü. O olmadığında problem var, arkayı kimse süpürmüyor. Nelsson biraz ağır olsa da, pozisyon bilgisi üst düzey ve o ağırlığın defolarını yaşamıyorsun. Açık alanda yakalandığında bile. Bu yüzden de mutlak suretle sahada kalmalı. 

Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisinin birlikte oynadığı 21 maçta, 0.61'lik gol yeme oranı var. Bu da olabildiğince düşük bir rakam. Galatasaray gibi hücum düşünen, Abdülkerim Bardakcı'yı da dahil ederek, 9 kişi ile hücum eden bir takım için müthiş istatistik. Olabildiğince hücum düşünülüyor. Önde basılıyor, orta sahanın baskısı biraz daha ön alanda. Bekler çıkıyor, Abdülkerim Bardakcı bir sol bek edası ile sürekli hücumu zorluyor. 

Tüm bu risklere rağmen, 0.61'lik gol yeme istatistiği var. Savunma işini sezon başından bu yana iyi yapıyoruz. Başakşehir ile oynanan kupa maçında bu sezon ilk kez bir resmi maçta 3 gol yemiştik. Tutuyor yani takım. Rakibe de çok fazla net pozisyon imkanı tanımıyor. Sezon başındaki o 1-0'ları hücum tarafında eleştiriyorduk, savunma kısmında asla. Okan Hoca ilk olarak orayı çözdü, devamında da hücumu.

6 yorum:

  1. 2011-2012 sezonunda da 27 maç sonunda 19 gol yemişiz. Kaleci aynı, Ujfalusi-Semih ikilisi var.

    YanıtlaSil
  2. En iyi savunma hücumdur diyerek ön libero Torreira nin presleri bu takım için çok değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira iyi oynadıkça, bu takım bir şekilde farka koşuyor.

      Sil
  3. Nelsson sağlamken savunma şefliğini hafife almışız, kendi hücuma katkı vermese de onun sayesinde 2-1-8 gibi geride sadece Nelsson Abdulkerim Torreira bırakarak set hücum edebiliyoruz, hatta bazen Abdulkerim de çıkıyor malum. Nelsson giderse yerini doldurmak kolay olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bu denli etkiliymiş dedirtmiyordu bana. Giderse diye de daha hızlı bir stoper almalıyız diye düşünüyordum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir