18 Nisan 2023 Salı

Alanyaspor 1-4 Galatasaray, maç ritmini kazandıkça fark ortada


Zorlanabileceğimizi düşünüyordum. Formu ne olursa olsun, Alanyaspor zor bir deplasman. Ersun Yanal'ın otobüsü çekeceğinden yöne de şüphemiz yoktu. Öyle de oldu zaten, 3 defansif orta saha ile sahada. Topu Galatasaray'a bırakayım, bol bol faul yaparak sindirmeye çalışayım, kaptığım toplarla da hızlı çıkarım. Top Galatasaray'dayken "organizasyon" tarafında sorun var derken, Mertens'in olmadığı haftalardı. Şu an iyi dönmüş bir Mertens var ve haliyle de organizasyon sahibisin.

Maça da müthiş başladın. Top sende, organizasyonunun var, sağlı sollu geliyorsun. İlk golü de erken buldun. Bundan sonra beklediğim senaryo "farklı" olacakken, anında penaltıdan gol yedin. 1-1 olduğunda dakika 17'ydi. Sen ise sanki 90'da gol yemişsin gibi bir ruh haline büründün. Icardi golüne kadar da bu böyle devam etti. Rakip inanmaya başladı, öz güven kazandı. Hızlı çıktılar, Yusuf Özdemir kanadını sürüklüyordu. Rashica / Boey ile savunmada baskın kalırım derken üstelik.

İlk yarı bitmeden skoru bulamasaydık, 2. yarı işler daha zor olabilirdi. Sen yüklenecek, belki de kontrolü kaybedecektin. Alanyaspor ise kapandıkça kapanıp, sertlik düzeyini arttıracaktı. 2. yarıya 2-1 ile başlayınca, işler daha kolay oluyor. Rakibin ağır ve kötü bir savunması var. Rashica ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerin driplinglerine, Mertens'in ceza sahası çevresinde atacağı şutlara engel olamayacak kalitede. Golleri de böyle buldun zaten. 3-1 erken geldi, devamında fark. Çok daha farklı da olabilirdi.

2. yarı başlarken, maça başladığındaki o coşkuyu hatırladın. Rashica ve Kerem Aktürkoğlu hareketlendi, Adekugbe de kanadını iyi kullandı. Mertens gibi bir oyun aklın olunca da, Icardi olmasa dahi sonuca gidiyorsun. Torreira orta sahanı süpürüyor, Mertens de ön alanda aklını ortaya koyuyor. Oyuncu kaliten yüksek, geriye bir şey kalmıyor yani. Barış Alper Yılmaz'ın oyun aklından çok uzak işlerine rağmen, bu farklı sonuç oluşabiliyor.

Son 3 maçta 9 puan aldın, 12 golün var. Son 2 maça bakınca da bulduğun pozisyon, attığın şut sayısı çok fazla. Hücum kaliten yüksek, maç ritmini yeniden kazanıyorsun. Bizi düşüren bu ritim işiydi zaten. Bu kalitenin geride kalma şansı yok. Rakiplerin bambaşka desteklere ihtiyacı var ki, onu da alıyorlar. Buna rağmen o fark. Alanyaspor deplasmanında da puan kaybımızı eminim ki bekliyorlardı. Biz kazanmaya, kendi işimizi yapmaya devam edeceğiz.

10 yorum:

  1. Bu maç Beşiktaş maçından sonraki en kritik maçtı. İnşallah şampiyonluk gelir artık.

    YanıtlaSil
  2. Bu takım MHK müdahalesi olmazsa şampiyon olur diyordum. Değiştiriyorum artık MHK müdahalesi de sökmez. Son 2 maçta 10 gol atıp 1 gol yemek nedir ? O yenen gol de penaltıdan.

    YanıtlaSil
  3. Hacı bize delici bir orta saha lazım. Mertens akıl koyuyor zaten. Oliviera bizi yavaşlatıyor. Bize renato sanchez veya naby keita gibi delici bir 8 numara ŞART OĞLU ŞART !!! Seneye bu delici orta sahayı almaz isek işimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira olmasa ağlarsın! Adam daki zeka nokta, şunu anlamiyorsunuz hocanın sistemi bina gibi biri olmazsa olmuyor. Hoca oliveira dan delmesini beklemiyor oyunu yönlendirmesini aşırı efor olduğu zaman diğer oyuncuları aklı ile yönlendirmesini istiyor

      Sil
    2. bu yapıda oliveira şart. senin dediğin delici orta saha fernando-ndiaye(delici)-belhanda gibi bi orta saha hattında olur.

      Sil
    3. Oliveira, bu takımın olmazsa olmazı. Orta sahadaki yönlendiriciliği çok değerli. O olmazsa, sorun büyük. Ama 2 yönlü oynayacak, topla dripling özellikli bir orta saha bence de gerekli.

      Sil
  4. Burak, ben iyi bir galatasaraylıyım. Eğer şampiyon olamazsak, fenere şampiyonluğu kaptırırsak ağlarım lan. Bir güven rica edeyim senden?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir