27 Nisan 2023 Perşembe

Bazı konularda gerçekçi yaklaşım, o isme ihanet etmek anlamına gelmiyor


Bazı konularda gerçekçi yaklaşım, o isme ihanet etmek anlamına gelmiyor. Maalesef bazısı öyle algılıyor da, durum böyle değil. Muslera, bu sezonun en iyisi. Gelecek sezon da aynı çizgide devam eder, konu bu değil. Bir noktada devir teslim olacak ve bu işin altyapısını da şimdiden hazırlamak doğru olan. Muslera gibi istikrarların ardından doğacak boşluğu doldurmak kolay değil. Kiminin yıllarını alıyor, o boşluk dolmuyor. Bu sezonu oynuyor, gelecek sezonu da oynar ama sonrası için şimdiden düşünmek ayıp değil ki.

Yabancı sınırı devam edecek mi, kalkacak mı, önce bunu görmeli. Gerçi devam etse de, kalksa da benim kafamdaki kaleci Uğurcan Çakır. Bence en iyi yerli kaleci hala o. Eski havasında mı diye sorarsak ise "hayır" derim. Gitmesi gereken zamanda Avrupa yapmadı, o imkanı da vardı. Israrla kulübü ile sözleşme yeniledi, mutlaka iyi de kazanıyordur. Bu hareket de bizlere Onur Recep Kıvrak'ı hatırlatıyor. Futbolu çok büyük tepkiler içerisinde, 32 yaşında bırakmak zorunda kalmıştı.

O da müthiş bir kaleciydi ama kariyerinde atması gereken adımı atmayınca yerinde saymayı geçtim, gerilemeye başladı. Uğurcan Çakır için de aynı eğriye girme potansiyeline sahip gibi. Belli ki Avrupa düşünmüyor. Düşünse zaten şimdiye gitmişti. Galatasaray bu konuda bir hamle yapabilir. Uğurcan Çakır da bu sayede kariyerinde farklı bir çizgi oluşturur. Şu sıralar da maksimum piyasasının 5-6 milyon avro olacağını düşünüyorum. 27 yaşındaki bir kaleci için ödenebilecek rakam.

Muslera'yı idolü olarak görüyor, Muslera da onu çok seviyor. Galatasaray daha önce de kaleci ve kaleci hocaları aldı, hepsi de Muslera'nın hışmına uğradı. Muslera iyi durumdaysa zaten o oynar. Ama bir noktada devir teslim olacaksa da, Uğurcan Çakır ismine Muslera da sıcak bakar. 1 sezon daha sözleşmesi var, Muslera oynar, Uğurcan Çakır bekler. Sonra da kale Uğurcan Çakır'a emanet olur. Ya da Muslera yer yer kenara gelir, hatta sözleşmesini de uzatabilir. Bir noktada değişim olacağı kesin de, doğru değişikliğin tanımlarından biri Uğurcan Çakır'dır.

6 yorum:

  1. uğurcan iyice düşmeye başladı, o eski performansı yok. bence bi daha da zor yakalar. bizde tutan yerli kaleci de pek yok zaten. yabancı kültürümüzden devam edelim. livakovic , pena gibi isimler çok iyi olur. özellikle de inaki pena tadından yenmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ama artabilir, çıkış sağlayabilir. Güzel yaşlarda. Pena boy olarak küçük, bazı sorunları var. Günü kurtarırken iyiydi de, Muslera'yı çok aratır.

      Sil
  2. Uğurcan, Muslera varken gelmez. Zaten ikisini birden almak da büyük lüks. Eğer seneye Muslera bırakacaksa Uğurcan'a gidelim. En az 2 milyon euro yıllık maaş ister Uğurcan. Ya da 1 sene daha bekleyelim. Jankat, Batuhan ile Muslera'yı yedekleyelim. Ama bence 1 yılda daha oynamak isteyecektir Muslera. Bu seneki gibi oynarsa oynasın sonra bakarız.
    Bir de Uğurcan'ın asla 5-6 gibi bir rakama geleceğine inanmam. Trabzon'dan sözleşmeli bir oyuncusunu almak bence mümkün değil. Bizden 15 milyon euro isterler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir, o değişim adına da iyi tercihtir. Muslera'nın son sezonu olacak, imkan varken bugünden hamle yaparsın.

      Sil
  3. Saglam duyumculardan birisi Muslera'nin kendisinin yönetime.seneye benimle daha cok.rotasyona girecek bir kaleci alalim sakatliklarim uzamaya basladi vs gibi seyler söyledigini bunun uzerine de kaleci calismalarinin basladigini soyledi zaten ondan sonra Yakup Cinar vs gibi 3 4 farklinkaynak kaleci haberi gecti bence Muslera da bu dediginin farkinda.
    Onur Kivrak icin benzer sekulde dusunuyoruz bence cok cok potansiyelli bir isimdi zaten Galatasaray da istemisti birakmayi secti psikolojisi son zamanlarsa iyi degildi, Karadenizli biri olarak cok iyi anliyorum ama bir noktadan sonra Trabzonda durmak profesyonellige zarar veriyor bu Abdulkadir icin de boyle oldu Ugircan Cakir icin de oluyor. En az bir Nihat Kahveci olacakken Abdulkadir halen geriye gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer o şekilde hareket ettiyse, kaptanlığın kitabını yazmış derim. Kendini bilmesi, takımının bekasını düşünmesi çok değerli olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir