26 Nisan 2023 Çarşamba

Orada penaltıyı kullanır, aksini düşünemezsin


Oliveira ilk penaltıyı attı, 2.'yi de o atmalıydı gibi yorumlar var. Icardı oyuna girdi ve bir anlamda ayağının tozuyla penaltının başına geçti. Soğuktu tabi de, Icardi bu anlar için sahada. Orada penaltıyı kullanır, aksini düşünemezsin. Maç sıcaklığında ben de farklı şeyler yazdım, Oliveira neden kullanmadı dedim de, iş soğuyunca böyle olmayacağının elbette farkındayım. Kaçırdığı penaltının izahı yok tabi. Kendine manasız özgüvenli, biraz da laubali vuruş. 

Orada 3-3 gelse, maçı da kazanacaktın. Önünde 30 dakika olacaktı ki büyük zaman. 3-3'le taraftar ateşlenecek, rakip düşecek, baskın iyiden iyiye artacak. Penaltı kaçtıktan sonra Icardi'yi kaybettik mesela, çok kötü oynadı. Takım düştü, taraftarın modu yerlere indi ve en az 20 dakikayı çöpe atmış olduk. Boey'in golü de iyi zamanda geldi ama geç oldu. 3-1'den dönüyorsun bir de, hiç kolay değil. O 1 puanın önemini ertesi gün gördük, bu da başka konu.

Icardi, 3 kez ile bu sezon en çok penaltı kaçıran futbolcu. Penaltıları kötü kullandığını düşünmüyorum da, yüzde 100 güven de vermiyor. Penaltıyı kullanırken her türlü vuruş tarzı var. Bu da belki kafa karıştırıyor olabilir. Panenka çok deniyor, köşeye sert vurabiliyor, ters köşe plaseleri de var ama kaleci köşeyi tahmin edince sorun başlıyor. Kayserispor maçında kaçırdı, sekeni tamamladı. Giresunspor deplasmanı kaçırdı, o maçtan da koptu. Karagümrük karşısında da aynı senaryoyu yaşadık.

Gomis de en iyi döneminde kaçırdığı penaltılarla gündemdeydi. Yine de topun başına o geçiyordu, ısrar ediyorduk. Icardi de kullanmaya devam edecek. Yeter ki şu haftalarda garantiye gidelim, panenka tarzı denemelerin dışına çıkalım. Köşeye panenkayı ilk kez gördüm zaten. Kaleci yatmış, Icardi de o köşeyi hedeflemişken, son anda üstünden doğru penenka vurayım demiş olabilir. Yeterli mesafe olmadı tabi, cılız bir vuruştu ve kaleci rahatlıkla aldı. Kaleci yatmışken, şu penaltıyı atamamak kötü oldu.

6 yorum:

  1. icardi kesinlikle kötü penaltıcı. iyi bi penaltıcı ya yarım saniye bekleyip kaleciyi rahat bi şekilde terse yatırır ; ya da eğer direkt vuracaksa, kalecinin doğru köşeyi seçse bile çıkartamayacağı net bi vuruş yapar. örnek verecek olursak , terse yatırmada demba ba , çok net vuruşta ise selçuk inan ve falcao diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, o penaltıları kullanmaya devam edecektir. Bu isimler böyle :)

      Sil
  2. penaltıları illa 9 numaralar kullanacak diye bi kaide yok. en iyi atan kullanmalı. bu da kesinlikle icardi değil. tıpkı diagne ve gomis'in de olmadığı gibi. 2 sezon önce emre akbaba penaltıyı kaçırdığı için denizlispor'a fark atamadık ve şampiyonluktan olduk. fb'de penaltıyı alex değilde kezman kullandığı için şampiyonluğu kaybettiler. şu penaltı olayının ciddiyetini ne zaman kavrayacağız acaba , bi şampiyonluk daha gidince mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltıları Icardi kullanmaya devam edecektir.

      Sil
  3. Oliveira'yi bu kadar lider özellikli bilmiyordum.adam lider gercekten ve sorumluluk almayi seviyor ve bunu da cok iyi biliyor, bence cok kaliteli bir adam zaten rakiplerle aramizdaki fark bu Fener ile basabas kalsak yine tecrube ve klas farkiyla bu takim ipi gögüsler.
    Icardi icin ise gercekten kucumsedigini dusunuyorum ona da bir ders olsun o topa dumduz abansa yine goldü halen kafamda izliyorum o pozisyonu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider karakterli, Portekiz günlerinde görebilirsin bunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir