30 Nisan 2023 Pazar

Beşiktaş 3-1 Galatasaray, 45'de hamle yapılamaz diye bir kanun mu var?


Kötü oyun, hak edilmiş mağlubiyet. Son viraja girmişken, 2 haftada kaybedilen 5 puan. Çözülme başlamamıştır umarım diyeceğim de, sinyaller iyi değil. Galatasaray, kendisinden ödün verdiği her an geriye düşüyor. Bu geriye düşüş içinde, hocanın yanlış tercihleri kadar, bireysel futbolcu performanslarının geriye gidişi de etken. Fenerbahçe maçına kadar 4'de 4 gelecek mi göreceğiz. Bu 4 maçı hedef yapıp, arkaya bakmamak gerekiyor.

Önde haldır haldır basmayıp, baskıyı biraz daha orta sahada tutacaktın. Böyle de başladın aslında, Torreira rakip yarı sahayı tek başına süpürdü. Seken her topu aldın, golü buldun, atak taraf sendin. Topa sahipsin, iyi paslaşıyorsun. 1-0'dan sonra oluşan "kontrol" odağını çözemiyorum. 1-0 öne geçtikten sonra "kontrol" dedin ve oyunu yavaşlattın. Bir anlamda, rakibe gel gel yaptın. Beşiktaş o an dağılmış, karışmış haldeydi. 2. golü yemeyeyim moduna geçiyordu.

Rakibe gel gel yaparsan gelir. Amir ve Gedson ile ortaya sahayı süpürür, dikine iyi çıkar. Torreira da tek başına bir yere kadar savaşır. Oliveira diye biri sahada yok. Orta sahayı rakibe verdin, kenar ortaları ile de etkili oldular. Kısa kalıyor, her topa vurduruyorsun. Duran toptan da yersin, kenar ortasından da. 1-1 olduktan sonra da, beraberlik iyidir modu açıldı ve tüm odak oraya kırıldı. İlk yarının sonu zor geldi, hücumdan bütünü ile vazgeçtin.

2. 45 dakikaya biraz hareketli başladın, ilk dakikalar yine maç başı gibiydi. Sonra  oradan yine döndün, rakibe gel gel demeye devam ettin. Bu arada ön alanda da pas tercihlerin hatalı, 1'e 1'lerde rakibi geçemiyorsun, kaptırdığın her top da sana kontra olarak dönüyor. Beşiktaş'ın o orta sahası, geçişe uygun. Bence Oliveira'nın hatası olan o pozisyonla da öne geçtiler. Devamında gol aradın, pozisyonların da var ama ön alandaki üretkenlik, final pasları çok kötü. Zaniolo ve Barış Alper Yılmaz ile hareketlenebildin sadece.

Hamleler geç geliyor. Oliveira'nın 45'de çıkması gerekiyor, 2. golü yiyince değil. Midtsjö girdi, Gedson yavaşladı mesela. Bu önlemi daha erken alıp, orta sahayı tutabilirsin. Beşiktaş da gol ararken risk alacaktı, sen o açılan alanı dolduracaktın. Çok kötü bir maç çıkardık. Hocanın da bu final haftalarında gösteremediği performans oldukça düşündürücü. Hala avantajın büyük de, son haftalar nasıl geçecek onu bilmiyorum.

32 yorum:

  1. Maçtan önce yorum olarak yazmıştım.Bu maçta Berkan ve Dubois ile başlamak gerekti. Oliveria çok kötü oynuyordu.Mertens aynı şekilde. Bu tür maçlarda ortasahayı verirsen kaybedersin.Sezon başından bu yana iyi oynamayan Gedson bizim yumuşak orta saha yüzünden yıldız oldu.Torreire olmasa daha da kötü olacaktı.Artık hata lüksümüz kalmadı. Beşiktaş 'in golü geliyordu ve Okan Hoca golden sonra hamle yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira'yı da kesemiyorsun işte. İyi olduğunu düşündüğün oyundan ödün veremedin.

      Sil
  2. Maç ortadaydı. Bireysel saçma sapan bir hata bitirdi bizi. Golden sonra oyundan düşmüşlerdi aslında hem takım hem taraftar olarak. Ama takım zzaten kısa. duran toplarda alan savunması yaparak ortak ettik tekrar oyuna. Olivieranın gedsın gibi delici dripling yapan rakiplere karşı defosu ortaya çıkıyor. Oyuncu değiştiremeden son hatasını da yaptı. Esasında ona pas atan muslera da ortak sayılır hataya. Ama muslera şampiyonluk modunu açacağının sinyalini verdi bence. Çok önemli toplar çıkardı. Son gol yakışmadı ama. Formumuz biraz düşük bu aralar kişisel hata çok yapıyoruz ama bir maçla toparlanız bence. Orta sahayı ve kanatları arada rahatlatmak lazım. Zaniolo gibi ortadan delen oyuncu da denemek lazım bazı maçlarda mertens yerine. Sergio olmacınca olmuyor ama onsuz da olmuyor. Belki devre arasında alacağımız amir bizi 3 puandan etti. Kaan denenebilir öne geçince orta sahada. Hava hakimiyetini korumak lazım. Sergio ilk goldede hatalıydı adamını tutmadı. Ama bizim golün başlangıcında da o var. Hiç merak etmesinler evimizde feneri yenersek otomatik 3 maça çıkıyor. Ama beşiktaşa yenilip onları boş boş konuşturmak iyi olmadı sadece. Sıkıntı yok bende rahatlık geldi 3 maç alsak üst üste şampiyonuz
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'ın 2. golü bağırıyordu resmen. Orada hamle direkt gelmeli, hatta 2. 45'e böyle başlamalıydın. 2-1 geriye düştükten sonra ki hamleler biraz nafile oluyor.

      Sil
  3. Mertensin yaşına göre yaptıklarıni taktir ediyorum ama ne topu ayağına aldı ne oyuna katkı sağladı. Geriye bukadar cekienin manası neydi. 45 de al zaniolo berkani.. valla hocaya mertense oliveira ya yazar. Elbet kaybecekler ama bu şekilde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da büyük düşüşte. Sakatlıktan iyi dönemedi. Zaniolo bu dönem onun yerine tercih edilebilir.

      Sil
  4. 60 dk 9 kişi oynarsan tabi kaybedersin

    YanıtlaSil
  5. Muslera artık emekli olmaya göz kırpıyor,vodafone da kazanamıyoruz yeni kadıköy buhranı geliyor,1 beraberlik var o da öndeyken verdiğimiz bir mac ,2 senedir öne geçip gol yiyoruz orada,kalan iç saha maçlarını kesin almak zorundayız, fener de geçen hafta vermese durum harapdı , ama ben galibiyet beklemiyordum zaten ,geçen haftaki salaklık bize pahalıya patlamaz umarım, sivas a fener puan verir derken hafta sonu bize kabus oldu ,1-1 olunca zaten bitti dedim, adekugbe anca tff 1.ligde as oynayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşte, bu da doğal. Yaş ilerliyor sürekli. Alternatif üretmemek hata oldu, yine hata olur.

      Sil
  6. bjk nerdeyse bütün tehlikeli atakları adekugbe tarafından yaptı. bu adamın hücum katkısı da sıfır. e niye hala oynuyor anlamış değilim. kazımcan ya da taşdemir'in en azından bazı özellikleri var, iyi yapabildikleri şeyler var.

    YanıtlaSil
  7. Torreira, Rashica, Kerem hariç herkes serbest düşüşte maalesef. Arkada da çok boşluk verir olduk Torreira sayesinde çok belli olmuyordu ama bir yere kadar. Eze eze geçtiğimiz günler geçmişte kaldı şu tabloda ben ikinciliğe de razıyım
    Hoca hem hamle yapmakta gecikiyor hem de kulübemiz eksikli.Keske Hacı Ahmet'i çözmüş olsaydık dedim mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk paragrafa katiliyorum ama Haci Ahmet yorumuna kesinlikle katilmiyorum hocam bence vasat oyuncu ve asla o paralari etmez, bugüne kdar iyi maci yoktu BJK'de bu vasatlari biz kahraman ettik belki de iyi oldu onlar gereksiz havaya girdi biz ise cok daha sıkı tutacagiz bundan sonra.

      Sil
    2. Öyle bir zamanda düşüş geldi ki, rotasyon yapamadık, kenardan destek alamıyoruz, bu da sorun. Daha yaratıcı isimler gerekiyordu alternatif olarak, yeni bir 6 numara değil.

      Sil
  8. Valla zaniolo seneye nolur bilmiyorum belki yaz kampı ile farklı da olabllir ama büyük kumar oynamışız o çok net belli oldu, oyuncu gerçekten bitik durumda, midstjö desen zaten başarısız bir transfer oldu maalesef, Berkan neden oynamıyor onu da anlamıyorum, oliveira tamam oyunumuz için önemli oyuncu da kayseri maçından beri berbat durumda Sergio, evet Berkan ile oyun gücü düşebilir ama en azından daha dirençli bir takım olursun,başak maçında en azından Berkan ile başlaması lazım hocanın artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkan doğdu aldın. Bunun adı fırsattı. Sneijder de böyleydi, kullanırsın bu fırsatı. Niye aldın demem.

      Sil
  9. Final haftalarında vurup geçerdik eskiden şimdi ise hayal kırıklığı maçlar oynuyoruz, bu silik oyun kabul edilemez şampiyonluğa oynayan sanki bjk gibiydi. Mağlubiyetten çok bu üzdü beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık düzen eskisi gibi değil, değişiyor ortam :)

      Sil
  10. Abi Dubois'i hep söylüyoruz ama anlatamiyoruz adamin soldaki performansi bile elindeki herkesten iyi yine de bence kötü oynamadik, deplasmanda özellikle ikinci yarinin basinda biz baskindik Muslera ya da Oliveira hata yapmasa oyunu tutacak degisiklik de gelecekti ama gec kalindi. sonucta maca golle basladin yine orada sol tarafi göremedi, Besiktas'in isi haritasina bakin 2. Gole kadar yine biz üstünüz ama soldan gelmisler hep bizi Adekugbe ve Oliveira yakti, Musleraya gelene kadar Oliveira ne knedi yerini kapatti ne tehlike yatatti ne de hatasiz oynadinonu ve Qdekugbeyi cikarsaydi en kötü beraberlik gelirdi.
    Bu mac cok net Hocaya yazar, Berkan Dubois de yapabilirdi mesela illa Adekugbe dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois için, mevcut yabancılardan birini kesmen lazımdı. Şu an form düşüşleri var, haliyle birini kesmek mümkün olabildi. O da Mertens olur.

      Sil
  11. Bu adekugbe bu takımda nasıl oynayabiliyor? Transfer döneminde oliviera ya alternatif gerekiyor diye bas bas bagirilirken hiç hamle yapılmaması...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli statüsünde olduğu için.

      Sil
    2. Orijinal yerli kazimcan yada emre de bundan daha kötü olmazdı sanırım. Adamın kanadı otoban oldu. Ne savunmada var ne hücumda.

      Sil
    3. Bu yoruma da katılıyorum.

      Sil
  12. Kaybettiğimiz bir maçı daha Okan Hoca'nın yanlışları yüzünden verdik. Bu sene yenildiğimiz bütün maçlarda bariz teknik adam hataları var. Kayseri, Alanya, Konya, Beşiktaş. hepsinde çok büyük hataları var. Bunları büyük takım teknik adamlığındaki 1. yılının toyluğuna vermek lazım. Şu maçta 2. yarıya başlarken hadi içeri 1-0 önde girsem anlarım da; maç 1-1'e gelmiş son 20 dakka hiçbir şey oynamamışsın; Martens, Sergio, Kerem hepsi berbat oynuyorlar. Nasıl aynı takımla çıkarsın. Beşiktaş'ın golü bağıra bağıra geldi. 5 kere atamadılar gene değiştirmedin. Berkan, Midjo, Zaniola bir sürü adamı beklettin. Sonra da işte şans sana gülmüyor.
    Bir çift lafım da Muslera'ya. Hakkaten yazıklar olsun! belki 1500. kere o topu aptalca beyinsizce akılsızca gerizekalıca ortaya arkasında marka olan adama atarak yedirdiği gol için. Taylanlar, Berkanlar, Torrera'lar, şimdi de son kurban Sergio. Seneye Muslera bu takımı hakkaten bıraksın ya! Bu haftalarda bu hatalar yapılır mı? Geçen hafta yedirdikleri yetmediği gibi bu maçı da hediye etti sağolsun!
    Fener hariç 4 maçı almak istiyorsak hocanın Midjo, Berkan, Zaniola, Dubous, Yunus, Barış havusundan en az 3 kişi ilk 11 kullanması gerekiyor bence. Kerem bile kenara gelebilir. Bu kadar top ezilmez! Çok yoruldu ama 1 pasın da olumlu olsun be arkadaşım. Dünyanın en kötü 1st touch topçusu. Her top istopu 2 metre öteye...
    neyse sakin olalım... En başta Okan Buruk. Hayatının en zor 1 ayına giriyor. Umarım kendini toplar ve doğruyu bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-0'a kadar plan güzel, 1-0 sonrası durulma felaket. 1-1 sonrası da oluşan beraberlik odağı daha felaket. 45de hamle yapması gerekirken ısrarla beklemesi rakibe gel gel oldu.

      Sil
  13. Beğenmediğimiz Tudor 25. Dakikada değişiklik yapıyor ve o maç dönüyor. Dünkü maçta 35. Dakikada değişiklik yapılabilirdi. Hadi 1-1 girdin devreye neden bekleyesin ki. Olivieranın egoist tavırları resmen maçı rakibe verdi. Midstjö ve Zaniola devre arası oyuna dahil olmuş olsa Beşiktaş mağlup olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar, doğrusu da o. Hamle yapmak için beklemek kadar saçma bir şey yok.

      Sil
    2. Ne yazık ki Okan hoca oyuncu kaybetmeyeyim diye maç kaybetmeyi tercih ediyor.

      Sil
  14. Biz kontrol futbolu oynayamayız Sergio ve Mertens ile bu çok net, maç hakkındaki en önemli çıkarım budur, Torreira tek başına savaştı ortasahada çok değerli topçu. Kazandığımız maçı Okan hoca, 1-0'ı muhafaza etmek isteyip atak oyunundan kontrol oyununa dönerek attığımız golden sonra hediye etti. Bu takım sadece atak futbolu oynar, defomuz çok, kontrol futboluyla bunlar hep açığa çıkıyor.

    Ancak, Okan hoca bu hatayı yalnız yapmadı. Bence maçtan önce Fenerbahçe'nin kazanmasıyla yönetim de beraberliğin kötü olmayacağını düşündü ve Okan hoca'dan kaybetmeyelimi istediler, Okan hoca da öne geçince bunu sağlamak istedi. Berkan, Dubois hamleleri bırakın devre arasını golden hemen sonra bile yapılabilirdi. Bu ilk 11 kontrol futbolu oy-na-ya-maz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrol futbolu oynayamazsın. Ancak biraz da olsa mücadele dozunu arttırabilir, sonuca odaklanabilirsin. Şu an olması gereken bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir