29 Nisan 2023 Cumartesi

Galatasaray'ın strese girdiği gibi bir yoruma ne inanıyorum, ne katılıyorum


Galatasaray'ın strese girdiği gibi bir yoruma ne inanıyorum, ne katılıyorum. Beşiktaş maçından oldu da mağlup ayrılsak dahi çok büyük avantaj sahibiyiz. Kazanacağımızı düşünüyorum, beraberlik de bizleri üzmeyecektir. Galatasaray'ın avantajı kadro gücü ve oyun kalitesi. Bu noktada rakibimiz yok. Karagümrük karşısında beklenmeyen bir sonuç alınsa da, oyun olarak bakınca aşağıda değildik. Beklenmeyen, şanssız ve bireysel hata dolu goller yenildi. 3-1'den geri dönüp, maçı kazanma noktasına gelebilmek de değerlidir.

Beşiktaş deplasmanı mutlaka zor. Son yıllarda hem orada şansımız tutmuyor, hem de rakip formda. Galatasaray'ın avantajlarından biri, bu sezon oynadığı büyük maçların hepsinde "büyük" oynaması. Bu maçın havası, konsantrasyonu farklı olur. Galatasaray yine o iyi oyununu oynamaya çalışır. Hocanın da mutlaka özel 1-2 dokunuşu olacaktır. Öyle bir maç ki, her 2 takım da rakip kaleye hızlı inebiliyor. Yine her 2 rakip, topu birbirine bırakma peşinde olabilir. Geçişi iyi oynuyorlar çünkü. Atak sonlandırmak çok değerli.

Beşiktaş kendi sahasında olduğundan, bu maçı mutlaka kazanmak isteyecek ve hücumu zorlayacak. Galatasaray'ın öncelikli yapması gereken, o amansız ön alan baskısını biraz geçi çekmek. Biraz daha orta sahada beklenilebilir, baskı orada başlar. Ön alan baskısı, geride daha büyük boşluk bırakmak demek. Beşiktaş'ın ister istemez biraz daha topa sahip olması olası. Biz de iyi olduğumuz o geçiş hücumlarını daha sık yapacağız. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica gibi isimlerin önemi büyük olacak. İstedikleri ortam oluşuyor.

Galatasaray'ın da ideal 11'inden ödün vermemesi lazım. Sol bekte Dubois'i kullanabilmek uğruna, Barış Alper Yılmaz'ın 11 oynayabileceği söyleniyor. Bunu daha önce yazmıştım, Fenerbahçe derbisinin ortamı başkaydı. Icardi iyi durumda, Torreira formda, Rashica zaten takımın en iyilerinden. İdeal yapıdan ödün verilmemeli. Ödün vermek, özellikle hücum tarafında ciddi anlamda dengesizlik anlamına gelir. Skor olarak geri düşersen de, dönebilmen zorlaşır.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Adekugbe
Torreira Oliveira
Rashica Mertens Kerem
Icardi

Kaliteden şaşmayacaksın. Icardi'nin bu maça özel olarak bilendiğini düşünüyorum. Rashica ve Kerem Aktürkoğlu adına ideal ortam var, en önemli kozlarımız olacak. Beşiktaş savunması da hataya müsait, o bölgede asla kaliteden şaşmamalı. Rakibi zorlarsak, hata mutlaka gelecek. Karagümrük maçındaki konsantrasyon kaybını da yaşamayız, bu maçın havası başka. Cenk Tosun'a atılacak uzun toplara, Aboubakar'ın da bulacağı boşluklara dikkat etmeli. Diagne / Nelsson eşleşmesini kaybetmiştik, Cenk Tosun'la daha iyi eşleşebilmek lazım.

2 yorum:

  1. Şu saatten sonra strese girdik abi ne yazik ki Basaksehir maci hic kolay gecmeyecek gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir maçını geçersen o stres yine olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir