26 Nisan 2023 Çarşamba

Beşiktaş maçı önümüzdeyken, orayı da sürükleyen isim olacaktır


Geçtiğimiz sezon, Galatasaray adına olabilecek en kötü şekilde tamamlanmıştı. Fatih Hoca ile başlayıp, Torrent'le bitirdiğimiz bir sezon. Avrupa'daki görüntü keyifli olsa da, ligin eller tutulur bir tarafı yoktu. O kötü sezon içerisinde, ön plana çıkan az isim vardı. Kerem Aktürkoğlu, o isimlerin başında. Fatih Hoca ile devam eden gelişimi, Torrent'le de devam etmişti. Müthiş performansı olmasa, belki daha da kötü bir senaryodan bahsedecektik. O takımın tartışmasız yıldızıydı.

Bu sezon ise iddialı isimler alındı, birçok yıldız isim var. Bu yıldız isimlerin arasında var olmak ve adından söz ettirmek değerlidir. Gelişimi devam etmekte. Şampiyonluğun son virajına da büyük etki etmekte. Ligde oynanan son 5 maçta 6 gole direkt etki etti. Geçtiğimiz sezonu da dahil edince, 23 gol 15 asisti var. Bu istatistik çok büyük. Burak Yılmaz için "Drogba'nın yanında bile sinmedi, yükseldi" dedim ya, Kerem Aktürkoğlu adına da bu geçerli.

Mertens, Icardi, Oliveira gibi isimlerin arasında büyüyor, takımın en önemli isimlerinden biri oluyor. Ağırlığı en az bu futbolcular kadar, yer yer daha bile fazla. Gole en yakın isimlerinden biri. Oyun aklı tarafında bu sezon büyük aşama kaydetti. Takımını sürüklüyor, işler kötü giderken sorumluluk ve sonuç alıyor. Kalan haftalarda da takımın en önemli hücum kozlarından biri. Bu seviyeye o kadar kısa zamanda ayak uydurdu ki, yıllar boyu unutulmayacak bir hikaye oldu.

Bu sezon 32 maç oynadı, 10 gol 8 asisti var. Ligde 28 maç, 9 gol 6 asist. Sezon bitince de 10 gol 10 asist bandını görmek olası. Repertuara duran topları da ekledi ve oradan da hem gol, hem asist çıkartıyor. Icardi ile iyi bir uyumu var, Mertens'le de aynı şekilde. Hücum adına hangi özelliği arasak, o tarafını mutlaka ilerletiyor. Beşiktaş maçı önümüzdeyken, orayı da sürükleyen isim olacaktır. Bence 1 sezonu daha var Galatasaray'da, Şampiyonlar Ligi'nde de vitrine çıkacak. Sonrası zaten tutmak mümkün değil.

7 yorum:

  1. repertuarına sürekli bişeyler eklemesi ne kadar çalışkan olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan olmasa, bu yaşta, böyle bir atılım içine girmesi çok zordu.

      Sil
  2. (Emre)
    Satilma ihtimali yuksek olan Kerem, Nelsson ve Boey'den sadece birini takimda tutma imkani olsa bu kim olurdu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırı devam ederse Kerem. Kalkarsa Boey. Ama 3'u de satılabilir :)

      Sil
  3. Besiktaş 'ın kanatları Cenk ve Reymond.Kerem ve Raschida ikilisi bu maçta kilit rol oynar diye düşünüyorum. Cenk ve Reymond 'un savunma sıkıntısı var.Kerem kendisini gün geçtikçe geliştiriyor. Şampiyon olursak en önemli pay sahiplerinden birisi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunundan ödün vermemeli bu yüzden Galatasaray. Bazısı Rashica'yı kenara almış da, intihar olur.

      Sil
  4. Yunus'un Kerem'i her yönüyle incelemesi lazım. Sadece Yunus değil her genç Türk futbolcu Kerem'i incelemeli bence. Kısa sürede, genç sayılamayacak bir yaşta gösterdiği gelişim inanılmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir