14 Nisan 2023 Cuma

Galatasaray 6-0 Kayserispor, hoş geldin şampiyonluk havası


Takım kaybettiği havayı yeniden yakalamak anlamında müthiş bir galibiyet aldı. Artık ara yok, sakatlar geri döndü, fizik olarak yükselmesi gerekenler de biraz daha büyüyor. İdeal 11'in belli, hücumun da olabildiğince kaliteli. Kalan 8 maçta bu 11 ile aynı şekilde devam. Deneme yapacağın bir durum yok artık, kadron bu. Icardi'nin iştahı döndü, Zaniolo kenardan geldiğinde artık daha diri. Mertens'in varlığı taşları yerine oturttu, Rashica yine formda. Kerem Aktürkoğlu da tabela yapmaya başlayınca, hücumda eksik kalmıyor.

Kayserispor maçına aslında iyi başlayamadık. Galatasaray'dan beklenen baskı ve coşkuyu onlar gösterdi. Bu baskı altında da pas yapmakta, topa hakim olmakta zorlandık. Tabi bu 7-8 dakika sürdü, sonrasında topa sahip oldukça, Galatasaray'ın kadro kalitesi de ortaya çıkmaya başladı. Icardi ön alanda müthiş bir akıl. Atıyor, attırıyor, topu tutuyor, alan açıyor. Mertens ve Rashica da ilk yarıda o açılan alanı doldurdu. Rashica, hücumda o kadar etkiliydi ki, Boey ön alanı çok fazla zorlama gereği duymadı bile.

Kerem Aktürkoğlu / Icardi uyumu, Galatasaray hücumunun en iyi yanlarından biri. Kerem Aktürkoğlu, Icardi'yi savunma arkasına müthiş sarkıtıyor. İlk gol böyle geldi ve bu da artık onların imzası. İlk gol sonrası da rakip çözülmüş oldu. Galatasaray'ın hücum gücü o andan itibaren daha da yükseldi ve farka ulaşıldı. Icardi diğer yandan Rashica ile de uyumlu, birbirlerini beslemeyi seviyorlar. Mertens de o hattı yöneten, bağlantıyı sağlayan isim. 

Kayserispor orta sahası kağıt üzerinde oldukça tempolu ve atletti. Geriden uzun vuralım, seken topları da orta sahamızla süpürürüz diye düşündüler ama Torreira tek başına tüm orta sahaya bedeldi. Torreira böyle bir iştah gösterince, hücumda hareket etmek daha rahat. Oliveira ve Mertens müthiş bir özgürlük buluyor, oyunu yönlendiriyorlar. Kayserispor'u çözmek zor olmadı. Bu hücum kalitesinin karşısında da durmak hiç kolay değil.

4-0 öndesin, rakip 10 kişi, hafta içi Alanyaspor maçı var derken, biraz yavaşlamak doğaldı. !0 da atarsın, bu mesele değil. 2 gol daha buldun, yine pozisyonların var. Oyuncu değiştirdikçe tempon ister istemez düştü. Kerem Aktürkoğlu, geçen sezon Hatayspor deplasmanında da frikik golü atmış, sonrasında kendisini pek görmemiştik. Bu frikik golü umarım devam eder, repertuara bu özelliği de eklediği an değer katlanıyor. Son golde de müthiş bir Zaniolo vuruşu. Bu da saf kalite.

17 yorum:

  1. Çagdaş hoca supriz yapayım derken fark yedi. Kayseri'nin cesur oyunu işimizi kolaylaştırdı.Beşiktaş maçına kadar puan kaybetmez isek şampiyon oluruz.Umarım Raschida ve Icardi'nin bonservisleri alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapansan da, şu hücum yapısı karşısında çözülmeme şansın çok az bence.

      Sil
  2. Kayseri çıkabileceği en iyi kadroyla çıktı hatta bazı futbolcuları gs maçına sakladı çağdaş hoca sanki gs yense ligde ne kazanacaksa bilakis kupada kazansa kupayı kazanarak avrupa yapabilirdi ama erol hoca gibi kendiside hakettiğini buldu. Kesinlikle kadro bu zaniola kenardan gelmeli öne geçtiğimiz anlarda son 20-30 dk maçı tutmak adına berkandan daha çok faydalanmalıyız. Rashica kadar dengeli bir kanat her konuda uzun süredir görmemiştik. Kerem kilit pas konusunda artık sergiodan daha etkili ve attığı paslar gerçekten üst seviye paslar. Sergio ritmini buldu mertens kendine geliyor en önemlisi icardi maçta çok hareketli ve çok istekli. Son olarak hakemi çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ideal bir 11 var ve bu kadroyla da lig sonuna kadar devam etmeliyiz. Çok kaliteli bir hücum yapısı oluştu.

      Sil
  3. Şen ola Cimbom Şen ola!!! Maşallah diyorum, nazar değmesin diyorum. 41 kere maşallah diyorum...
    Alanya maçı benim için dönüm maçı. Ama bu ciddiyet bu kalite bu arzu orda da olursa o maçı da alacağımıza eminim.
    Bir önceki yazında; büyük oyuncuların artık damga vurması ve sorumluluk alması gereken maçlara geldik demiştim. İcardi, Sergio başta olmak üzere hepsi muazzam iş yaptı. Ben en öne Sergio'yu koyarım. Takım beyni, vites kolu (Nazmi abinin deyimi), maestrosu.. İcardi kafasını sahaya verdiğinde Dünya'nın aktif en büyük golcülerinden biri olduğunu gösterdi. Uzak ara ligin en iyi takımıyız. Çok üst düzey kaliteyiz. İzlerken zevkten 4 köşe oldum. Tek bir şey söyleyeceğim: Kenardan oyuna Zaniola'nın girdiği ve Berkamp golü attığı bir takımız. Herkes içini ferah tutsun. Tüm kötülüklere, şebekeye, çetelere rağmen gümbür gümbür koşuyoruz!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya deplasmanının hafta içi olması iyi oldu bu arada. Ritmi yükseltmek için değerli :)

      Sil
    2. Aynen öyle. Demir tavında dövülür. İstimi almışken maçlar peş peşe gelsin ki gücümüzü herkes görsün.

      Sil
  4. Kazımcanın şuanki formunu adekugbeden kat be kat önde görüyorum. Nerededir kazımcanımız ciğerimiz? Kadroya bile neden almadı okan hoca?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedeğe almadı, Dubois her 2 beki de yedekler diye düşündü. Adekugbe kötü oynamadı bu arada.

      Sil
  5. Ben Adekugbe'yi beğendim bu maçta. Senin fikrin nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdım :) Ben de beğendim bu maçta.

      Sil
  6. İcardinin iştahı çok uç hayallere bırakıyor. Yanlız sorun mithjo değilmiş, oliveira Galatasarayın de bruyne si. Oliveira ya doğru alternetif bulunmalı, bazı futbolcular varken değil yokken değeri anlaşılır. Nelson böyle bir seviye. gidecekse de hocanın sistemine uyan nokta transfer gelmeli, dubois bu sistem de çok olmuyor, boey gidecekse de çok net diri bi isim alınmalı, Torreira çok farklı şeyler izletiyor bize,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira olmadan olmaz, bu takımın 1 numaralı olmazsa olmazıdır. Israrla yazdım, yine yazacağım.

      Sil
  7. şampiyonluk nağmeleri inletiyor sami yen'i !

    YanıtlaSil
  8. (Emre)
    Hakem konusmak zorunda kalmamak ne guzelmis. Keyifli bir mac izlemeyi de øzlemisim. Takim cok iyi oynadi. Okan hoca da dogru kadroyla cikti.

    Cagdas hocayi da tebrik ederim. Eski tipik turk antrenørler gibi yapmayip takimini oynatmaya calismasini takdir ederim. Bu mentalite kendisni bir gun buyuk takim hocasi yapacak. Ama bugun Hem kalite farki hemde 10 kisi kalmalari , dogal olarak oyundan erken koptular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem bu maçta konuşmuyoruz da, Fenerbahçe maçında öyle bir şey oluyor ki konuşmak durumunda kalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir