29 Nisan 2023 Cumartesi

Sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için de


UEFA'nın futbolla ilgili tüm konularda bilgi ve görüş alabilmek için oluşturduğu danışma kurulundaki aktif olarak futbol oynayan tek isim. Birçok projede de öncü olarak yer almakta. Mata'nın futbola kattığı değer çoktu. Futbolu bıraktığında eminim ki daha fazlasını katacak. Saha içi istediğimiz katkıyı alamıyoruz da, böyle bir ismin Galatasaray forması giymesi ve bizleri temsil ediyor olması gurur verici. Sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için de.

Saha içi noktasına pek giresim yok. Çünkü girilecek bir yan yok. Hayal kırıklığı yaşattı, bu bir gerçek. Her şey saha içi değildir mutlaka, saha dışında katkısı çoktur, genç futbolcularımız adına rol modeldir. Hepsine sorsak, Mata gibi bir isimle antrenman yapabiliyor olmak dahi müthiş bir şey derler. Bunun saha içi yansıması da olsa keyfinden yenmeyecek bir şey. Büyük profil çünkü, ne durumda olursa olsun, her an seyri değiştiriyor olabilmesi gerek.

Mertens, Mata'dan 1 yaş büyük. Aralarındaki fizik farkı ise, Mata 40 yaşında, Mertens 30 yaşına yeni girmiş gibi. Bu denli bitmiş olmasını tahmin etmiyordum. Sezonun ilk dönemlerinde, İstanbulspor ile oynanan hazırlık maçında Mata şov yapmıştı. O gün çok umutlanmıştım. Ondan sonrası gelmedi maalesef. Şu maçta da iyiydi diyeceğim bir an yok. Hatayspor maçının ilk yarısının sonuna 2 gol sığdırdı da, o ana kadar maçın belki de en kötüsüydü.

İlk 11 oynamasını da beklemeyeyim, en azından son 10 - 15 dakikaları çözümleyebilse. Bu yönde bir ihtiyacımız var. İhtiyacımız var dememizin sebebi de, Mata'dan beklediğimizi alamamamız. Okan Hoca onu maçın son anlarında oyuna alsa da, o sihirli dokunuşları gösteremiyor. Kalan 6 haftada bir şeyler yapabilse diyeceğim de, artık bu da imkansız. Sezon sonunu bekleyeceğiz, sonra da saha içi tarafında kendisini uğurlayacağız.

Futbola devam edeceğini sanmıyorum, böyle bir durumu yok çünkü. Keşke Galatasaray'da, saha dışı tarafında kalsa tabi. Futbol akıllarından biri olsa, bizi temsil etmeye devam etse. Aklından faydalanmaya devam etmeyi isterdim, çok büyük akıl. Herkesin de saygı duyduğu bir figür. Bu yönde bir çalışma var mı bilmiyorum. Enteresan isim. Bir yanım iyi ki bizde diyor, diğer yanım ne gerek vardı noktasında.

2 yorum:

  1. (Emre)
    Saha ici katkisi olmayan ama yine de takimda olmasi hosuma giden tek isim. Saha disi katkisi en yuksek oyunculardan biri olduguna suphe yok. Futbolu birakirsa ve gørev teklif edilirse memmnun olurum. Birakmaz ise Sezonun son macinda veda eder gider, yine de guzel hatirlarim. Icardi ve Torreira gibi surekli izin istemiyor. Idman kacirmiyor. Rolunu kabul ediyor, Gomis' gibi sorun cikarmiyor. 1-2 sezon ønce gelse daha farkli olurdu saha ici belki. Yine de Juan Mata'yi Galatasaray formasiyla gørmus olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içi katkısı da olsa keşke tabi. Beklentim vardı, ortaya tecrübe bile koyamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir