24 Nisan 2023 Pazartesi

Icardi yoksa Zaniolo oynamalı diyordum, hala da oradayım


Icardi yoksa, Zaniolo forvet olarak oynamalı diyordum. Hala da oradayım bu arada. Forvet olarak oynatabileceğin en önemli alternatif hala. Gomis'i 11 başlattığında, hareketsizliği ve ağır kalışı sorun oluyor. Mertens'i oraya kaydırsan bence küçük kalacak, o da başka bir ezber ister. Barış Alper Yılmaz cezalı, kim oynayacaktı? Icardi'nin 11 başlayabilecek durumu yoksa, Zaniolo'nun oynaması doğru karardı. Tabi benim beklentilerim daha farklıydı o başka.

Hareketli, ön alanda çalışkan, fizik gücü olan bir futbolcu. Stoperleri de yıprattı aslında, o hareketliliği gösterdi. Bitiremediği bir pozisyon var, 2-0'ı orada görsek belki de farkı konuşacaktık. O zaman da "Zaniolo'nun forvet performansı ne kadar iyi" diyecektik belki de. Zaniolo ile alakalı olan sıkıntı, hücumun uyumu noktasında. Icardi olmayınca, işleyen dişlilerden biri eksik ve parçalar kopuk. İlk yarıda bunu yaşadık ama yine de hücum tarafında çok sorun vardı diyemem. 

2 gol attın, pozisyonların da var. Sorun savunmadaydı. Galatasaray gibi bir takım ilk yarıda 3 gol yememeli. 3 golü de birbirinden hatalı şekilde yememeli. Hadi 3-1 geriye düştün, maçı 3-3'e de getirdin ve arada kaçırdığın bir de penaltı var. O kaçırdığın penaltı ve Boey'in attığı gol arasında da takım tüm inanmışlığını kaybederek, dakikaları çöpe attı. Icardi'nin Zaniolo yerine oyuna girişi kağıt üzerinde doğru olsa da, Zaniolo'dan çok daha kötü performans verdi.

Ön alandaki hareketliliğini yitirdin mesela. Çok güçlü görünmedi, stoperlerin kucağında kaldı. Kenar ortalarını sık denerken de, tüm topları aldılar. Sadece bu da değil, başlamadan bitirdiği kontra imkanları da oldu. Kaçırdığı penaltının izahı yok zaten, büyük laubalilik. Icardi vurur vurmasına da, sıcak değildi. Oliveira da ilk golü atmışken, onunla mı devam edilseydi? Icardi paylaşımcıdır, ondan beklerdim bu hareketi.

3-3 sonrası da savunma arkasına sarktığı ama ağır kaldığı bir pozisyon var. Baskı kurduk da, çok fazla üretebildik diyemem 3-3 sonrası. Torreira'nın şutu en etkili atağındı ki, o da bireysel çaba. Müthiş şuttu, direk dibine harika bıraktı ama olmadı. Maç sonu konuşmak kolay da, Zaniolo ile mi devam edilseydi. Savunmayı yıpratmaya devam edecekti, en azından boşluklar doğurabilirdi. Beşiktaş maçında Icardi'nin tam olarak hazır olmasını bekleyeceğiz artık.

6 yorum:

  1. Icardi'ye bu kadar bağlı kalmamamız lazım, Icardi birşeye takılsa sahada isteksiz oynasa naapcağız oynatmama şansın da yok şu saatten sonra. Okan hoca Zaniolo'yu bir an önce forvete hazırlamalı, kanadı falan boşversin zaten Rashica varken. Forvet Zaniolo bana çok umut vaadeddi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da vaat etti. Icardi yokken tercih edilir.

      Sil
  2. Diagne 'yi göndermek hata oldu. Yedek kalsada sorun etmeyen bir yapısı vardı ve kanatlardan beslediginde etkili oluyordu. Gelecek sezon Mohammed takımda kalmalı.Gomis ile 15-20 dk oynayabiliriz ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hata oldu ama takım içi dengeler tarafında bu gerekli de olabilir.

      Sil
  3. İcardi gibi çevresini oynatan bir forvetten sonra Zaniolo'nun her topu kaleye vurduğunu gördük. Ligimizi küçümsüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakası var. Gol atmak istiyor, kendisini göstermek amacı. Beklentinin farkında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir