22 Nisan 2023 Cumartesi

Icardi'nin yokluğunda Zaniolo mu, Gomis mi?


Karagümrük karşısında, Icardi'nin forma giymeme ihtimali bulunuyor. Alanyaspor maçının 2. yarısı başlarken oyundan alınmıştı ve riske edilmek istenmediği söylenmişti. Ciddi bir durumu yok da, Beşiktaş maçı öncesi yine risk alınmak istenmiyor. Hiçbir rakibi hafife almıyorum tabi, her maç zor. Ne kadar iyi durumda olursan ol, bu iş ayağından toprağın kaymasına bakar. Galatasaray'da bazı futbolcuların alternatifi yok maalesef. Yoklukları da sorun. Icardi de o isimlerden biri.

Icardi yoksa üzerinden elde 2 tane alternatif var. İlki elbette Gomis. Lig içerisinde de, Icardi'nin olmadığı zamanlarda o oynamıştı. Gomis'in tecrübesi ve oyun bilgisi elbette değerli. Yine de yaş haddi işte, 11 oynadığında tempoda ister istemez sorun yaşıyor. Hareketlilik problem. 11 başlatıp da, kötü iş çıkardığında da hamle şansın kalmıyor. Gomis'i kenardan getirdiğinde asıl etkisi ortaya çıkıyor. Oynayabileceği belli bir dakika var ve rakibin yıpranmışlığı da önemli. O zaman işte tecrübe ve oyun aklı gerçek anlamda ön plana çıkmakta.

2. alternatif ise Zaniolo. Bunu daha önce de yazmıştım. Icardi'nin olmadığı zamanlarda, Zaniolo alternatif olarak düşünülebilir diye. Müthiş bir fiziği var çünkü, forvet olarak rahatlıkla oynar. Rakip ceza sahası içinde etkili, gole yakın, bitiriciliği yüksek, fiziği var, bir o kadar da hareketli. Zaniolo'yu kanat ya da forvet arkası gibi düşünürken, forvet oynayabilme ihtimalini de değerlendirmek gerekiyor. Icardi'nin yokluğunda da bence en önemli alternatif olmalı.

Barış Alper Yılmaz'ı böyle bir maçta forvet olarak düşünmem. Galibiyet arayacaksın, ön alanda oynuyorsun ve geçişten ziyade, pozisyon oyunu gerekecek. Beşiktaş deplasmanında Icardi olmasa, ilk tercihim Barış Alper Yılmaz olurdu. Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi. Bu maçta ise oyun aklı, teknik beceri, kaliteyi yüksek tutmak daha değerli. Okan Hoca'nın tercihini merak etmekteyim. Gomis ile başlar gibi düşünsem de, Zaniolo ile başlamasını tercih ederim.

5 yorum:

  1. Zaniola ile başlayıp sonradan Gomis'i sokardım. İcardi'yi asla riske etmesinler. Ona çok ihtiyacımız var. Zaniola sırtı dönük oyunu oynar takımı da oynatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis 11 başlayınca, kenar hamlesi de sorun olabiliyor.

      Sil
    2. Aynisini yazacaktim baktim zaten Zach yazmis, güclü bir.Zaniolo ile baslayip yorulan defansa karsi Gomisle fisi cekmek en mantiklisi olur.

      Sil
  2. Burak hocam bence İcardi oynamalı. Neden dersen karagümrük maçı da 3 puan, Beşiktaş maçı da 3 puan. Her maç aynı değerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayacak durumdaysa oynasın tabi. Risk almayalım diyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir