3 Nisan 2023 Pazartesi

Kazımcan Karataş, Başakşehir'le oynanacak kupa maçıyla birlikte de o formayı alacaktır


Kazımcan Karataş o ciddi sakatlığı yaşamasa, ara transfer adına sol bek gündemi oluşmayacaktı. Üst üste oynamaya başlamıştı ve oyunu de ivmelenmişti. O sakatlık büyük şanssızlık oldu ve Galatasaray'ın denklemini değiştirdi. Sol beki yerliyle geçmek, hücumda Rashica ya da Zaniolo anlamına geliyor. Kazımcan Karataş sakatlandığında, Adekugbe'yi sol beke transfer etmek bu açıdan değerliydi. Sezon sonuna kadar yerli statüsünde çünkü. Denemen doğaldır, fazla bir maliyeti de yok. Şu ana kadar beklentiyi veremedi tabi. İlk maçının ardından bekleyelim demiştim de, performansları birbirini tekrarlıyor.

İşin savunma kısmında sorun yok. Atlet bek, geriye hızlı koşuyor ve 1'e 1'lerde geçilmiyor. Havadan da iyi bir bek. İşin hücum tarafında ise hiç yok. Orada var olamayınca da, oynadığın oyun sarsılıyor. Kerem Aktürkoğlu yalnız kalıyor ve soldaki etkin düşüyor. Dubois'i sola yazınca da ön alandaki oyun aklın büyürken, savunma tarafı sorun oluyor. Önde oynuyorsun, bekler ileri çıkıyor ve geriye koşmaları mühim. Hızlı kanatlar karşısında da Dubois sorun yaşıyor. İşin savunma tarafını da düşünmek lazım.

Kazımcan Karataş şu an 2'sinin arasında diyelim. Savunma tarafında o geriye koşma işini yapar, hücumda da belli katkısını verir. Orta kalitesi vardır, sol ayağını iyi kullanır, şutu da var. Geri döndü artık bu çocuk, neden oynatılmıyor ki? Yedek bekliyor uzun süredir, süre dahi alamıyordu. Oynadığı haftalarda kendini az çok gösterdi. Ümit Milli maçta da izledik, gayet iyi durumdaydı. Yeniden ona dönebiliriz.

Yeri geldi, Emre Taşdemir'le de doldurduk orayı. Kazımcan Karataş çok daha iyisini veriyordu ve gelecek adına da kazanımdır. Geri dönmek, yeniden oynatmak lazım. Başakşehir'le oynanacak kupa maçıyla birlikte de o formayı alacaktır. Savunma ararken de Adekugbe'ye dönersin, ön alanda biraz daha akıl yükseltmek istediğinde de Dubois'e dönersin. Alternatiflisin de, Emre Taşdemir'i saymadım bile. Kazımcan Karataş'ı özledik, bekliyoruz artık.

6 yorum:

  1. Kazımcan milli takımın gelecekteki sol beki.Umarım tekrar uzun süreli sakatlık yaşamaz. 11'de kullanmak gerekir.Elimozdeki en dengeli sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynaması lazım, ısrar edelim. Geleceği çok parlak.

      Sil
  2. Başakşehir maçına biletinizi aldık sıra icardi de Burak hocam :)

    YanıtlaSil
  3. Kazımcan'ın artık direk 11 başlaması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. İstikrar kazanmalı, önü açık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir