4 Nisan 2023 Salı

Takımın maç ritminin düşmüş olması en çok Icardi'yi etkiledi


2 haftadır düşüşte. Konyaspor maçında çok hareketli ve istekliydi, en azından oyun içi katkısı vardı. Adana Demirspor maçında ise neredeyse sahada yoktu. Özel durumlarına girmeyeceğim artık, Icardi bu, kabul edeceğiz. Şu güzel, hırslı ve kötü performansının farkında. Adana Demirspor maçının sonunda bastı gitti, çok da sinirliydi. Takımın maç ritminin düşmüş olması en çok Icardi'yi etkiledi de diyebilirim. Sürekli verilen aralar, tatiller, az maç sayısı derken o gol ritmini kaçırdı.

Gerçi Icardi'yi özel kılan attığı golden ziyade attırdığı diyebilirim. 6 asisti var ve hepsi de çok değerli. Büyük maçların hepsinde sadece zaten. Kazandırmadığı büyük maç yok. Şurada 9 maç kaldı, Icardi'ye büyük ihtiyacımız olacak. Maç ritmi de artık artacağından, Icardi'nin hesabı yeniden açacağını ve finali iyi getireceğini düşünüyorum. Şu an Icardi'nin geleceğinden ziyade şampiyonluğu düşünüyorum. Buraya kadar getiren de Icardi'ydi, bitiren de o olacaktır.

Fizik olarak düşüşte değil. Öyle olsa bu kadar hareketli oynayamaz ve oyun içi katkısı olmaz. Icardi gibi bir ismin bitiriciliğini tartışmak istemem de, düşüş yaşadığı nokta orası. Kasımpaşa maçında da böyleydi. Kafayla bitirdikleri tamam da, şutlar nedense isabet sağlamaz oldu. Olmadık golleri atmasına alıştık. Kolay bitirişler kaçınca şaşırıyoruz. Bu işlerde istikrar mühim. Bu tarz forvetler yeniden atmaya başlarsa, durduramazsınız.

Icardi de şu kalan haftalarda o ritmi tekrar yakalayacaktır. Sezon bittiğinde "bonservisine yatırım yapar mısınız" derseniz de, o konuda biraz soğudum. Daha istikrarlı, özel hayatı dalgalanmayacak, aklı sadece sahada kalacak isimlere yönelirim. Icardi büyük bir yıldız da, yaş 30 ve performans dalgalanıyor. Yaş ilerledikçe bu performansın daha da dalgalanma tehlikesi var. Bonservise yatırım yapıp, 2-3 sene sonra oyundan çıkmak için debelenmek de var. Bir Mertens durumu yok yani. Sezon sonu bakılacak durum elbette. Icardi'nin de yükseldikten sonra, burada devam etmek isteyeceğini pek düşünmüyorum.

6 yorum:

  1. Valencia'ya verilen ara paslar verildi de Icardi mi atamadi abi, mücadelesinde düsüs var elbette Mustafa Karatas bir istatistik verdi saniyorum son macta sadece 1 mucadele kazanmis yani diger maclara göre mucadele gucunde de düsüs var Icardi'nin ama yeterince besledigimizi düsünmüyorum yani pozisyon geldi de atamadi olmuyor son birkac mactir adam da ümudi kesti artik bizim ileri uctan her mac Icardi şapkadan tavsan cikaramaz.
    Mertens ile uyumunu hatirlayin Mertens formunu bulunca Icardi de acilacaktir.
    Diagne'ye 13, Yusuf'a 6 milyon vermissin Fener Osterwoldeye 7 vermis Icardiyi hemen alirim hic düsünmem bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi son maçta gayet beslendi, çok hareketli değildi maalesef. Atar elbette, atmaz demiyorum ama son 2 maçtır hiç iyi değil. Kasımpaşa maçında o dediğin pasları aldı, üstten aut :) 30 yaşındaki bir isme böyle bonservis bağlamayabilirim ben.

      Sil
  2. Artık dişimizi sıkıyoruz bu son ara olsun!! baydır, milli takım zırvalıklarıdır derken hepimiz soğuduk. Takım da soğudu. Ritm bulmak zorundalar. Bunun yolu da sık sık maç yapmaktan geçer. Umarım bu avrupa kupaları olmayan son senemiz olsun. Böyle bir saçma ve sinir bozucu bir sene bir daha olmasın. Aptalca ve ahmakça bay sistemine ilaveten, yine aptalca ve nefret edilesi milli aralar bizi futboldan soğuttu. Çok maç lazım. Çok fazla ciddi maç lazım. Hafta 3 kere oynamak lazım. Bu işin başka yolu. Tüm batı ülkeleri ve ligleri bu şekilde. Başakşehir maçının hemen denk gelmesi o açıdan çok ama çok iyi oldu. Umarım hafta sonuna da başka bir maç koyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine bay arası var, orada da ister istemez kıvam düşecek. Neyse ki sonrasında tempo yüksek. Son düzlüğü de severiz. Mutlaka yükseliriz.

      Sil
  3. Bencede olmazsa olmaz değil. İsme takılıp kızmasın kimse. Hocanın sistemi yapboz gibi. En iyi örnek sağ bek dubois oynadığında görüyoruz. Yada oliveira olmadığında ortasaha da. İcardi yerine Vedat muriqi tarzı biri olsa bence daha uygun. İsim olarak değil . TarZ olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın bakılır o duruma da, net bir golcünün de önemi büyük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir