20 Nisan 2023 Perşembe

Okan Hoca'nın elinde forvet kullanım kılavuzu olduğunu söylüyorduk


"Bu sezon Süper Lig'deki 13'üncü golünü atan Mauro Icardi, Henry Onyekuru'dan (14; 2018/19) bu yana Galatasaray formasıyla bir sezonda en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu." Opta'nın paylaşmış olduğu istatistik değerli. Galatasaray'ın geçen yıllarda "golcü istikrarı" noktasında yaşadığı sorunu gözler önüne tekrar sermiş. Gomis değerliydi, sadece 1 sezon elde tutabildik. Gomis sonrası ise forvet verimliliği hiçbir zaman iyi bir düzeye gelmedi. Neyse ki ertesi sezonun 2. yarısında Onyekuru sahne aldı da, gol yükünü çekti.

Diagne, Mitroglou, Falcao. Andone, Mostafa Mohamed diye liste uzar. Adem Büyük'ü ayrı tutuyorum, sahada oldukça elinden gelenin fazlasını verdi. Eksikler döndüğünde ise ilk fırsatta kenara alınan o oldu. Falcao ve Andone gibi sakatlananlar var, Diagne ve Mostafa Mohamed gibi de her fırsatta kenara alınan isimler. 1 forvet üzerinde istikrarlı şekilde hiçbir zaman durmadık, sürekli bir sirkülasyon izledik. Böyle olunca da istikrar sağlayamıyorsun.

Icardi'nin istatistiği değerli. 17 maçta attığı 13 golün değerli olduğu kadar, 7 asist de değerli. 17 maçta 20 gol katkısı. Attığı gollerin önemine bakınca da, kritik an çok. Büyük maçlarda da sürekli sahnede. Icardi'nin gol atması için 2 pozisyon yeterken, x forvet için 5-6 pozisyon gerekebiliyor. Bitiricilik istikrarı noktasında da en iyi dönemini yaşıyor. Burak Manap da Icardi'nin gol istatistiği noktasında değerli bir istatistik paylaşmış;

Galatasaray Dönemi
⚽ Şut: 3,76 
🎯 İsabetli Şut: 2,05 
💹 Başarı Oranı: %55  

PSG Dönemi  
⚽ Şut: 2,72   
🎯 İsabetli Şut: 1,12 
💹 Başarı Oranı: %41  

Inter Dönemi 
⚽ Şut: 2,96 
🎯 İsabetli Şut: 1,15 
💹 Başarı Oranı: %39

Icardi, fırsatçı golcüydü. Ceza sahası içerisinde net bir bitiriciydi, affetmezdi. Bu özelliğini devam ettirmesinin yanında, komple bir forvete dönüştü. Sırtı dönük müthiş oynamaya başladı, oyun kurucu edasıyla da hareket ediyor, ön alanda çok çalışkan. X forvetten arayabileceğin her özelliği sana veriyor. Bunu sağlayan, futbolcuyu böyle oynamaya ikna eden de Okan Hoca'dır. Hocanın elinde forvet kullanım kılavuzu olduğunu söylüyorduk. Icardi gibi bir dev isme de dokundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir