28 Nisan 2023 Cuma

Oradan Mertens'i çekip, neden oyunun ayarını bozalım ki?


Önce bu sezon. Şimdiden Şampiyonlar Ligi'ni düşünüp, Oliveira'nın mevkisi biraz daha tempo istiyor yorumu için erken. Oliveira'dan vazgeçmek değil de, orta sahaya, oyunun 2 yönünü oynayabilecek, topu dikine taşıyacak, iyi bir hamle gerekiyor. Okan Hoca, Başakşehir döneminde Avrupa arenasında farklı formasyonlar da deniyordu. Hatta hücuma yönelik, riskli görünen kurgular bile kullandı. İyi de sonuç aldığını düşünüyorum.

Beşiktaş maçı için "önlem" adı altında, Oliveira'yı Mertens'in pozisyonuna yazarız, orta sahayı Berkan Kutlu ile takviye ederiz gibi yorumlar da okudum. Bunun da maksadı aslında Dubois'i sol beke yazmak. Dubois'in sol bek oynamasını isterim de, bunun mümkünü yok. Herhangi bir yabancıyı kenara alamazsın. Daha önce de yazdım, sürekli yazıyorum. Fenerbahçe deplasmanına çıkarken, Icardi sakatlıktan dönmüştü ve tam olarak hazır değildi. Torreira da çok formda bir dönem geçirmiyordu.

Bugün ise Icardi tam anlamıyla hazır, Torreira da takımın en iyisi. Berkan Kutlu'yu orta sahaya çekmenin esprisi olmayacak. Galatasaray, mevcut yapısıyla da oyunu gayet tutabilir. Beşiktaş'ın iç saha avantajı olacak, son haftalarda formda olabilir ama sen de kalite olarak çok daha yukarıdasın. Ayrıca bu sezon oynadığın tüm derbilerde müthiş performanslar verdin. Belki ön alan baskısının şiddetini biraz düşürebilir, daha ekonomik ve kontrollü oynayabilirsin. Bunu mevcut kadroyla da yapabilirsin zaten.

Cenk Tosun ve Aboubakar'a bol bol uzun top atılacaktır. Diagne'nin Nelsson karşısında üstün olduğunu gördük. Cenk Tosun'u da bu şekilde eşleştirmek isterler. Doğacak boşlukları da Aboubakar ve Redmond'la doldurmak planlarıdır. Beşiktaş'ın da ne oynayacağı belli. Sen ise biraz daha topa hakim olabilirsin, set hücumun gelişiyor. Beşiktaş savunması o kadar kaliteli değil, hataya müsait. Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Icardi, Rashica hattında çok etkiliyiz. Oradan Mertens'i çekip, neden oyunun ayarını bozalım ki? Berkan Kutlu / Torreira ile basarsın, bağlantıyı sağlayamazsın. Mertens de olmazsa olmaz, Oliveira da kendi pozisyonunda.

4 yorum:

  1. Umarım hiçbir şekilde kadro, ilk 11 ve oyun planı değişmez. Okan Hoca'nın böyle bir şey yapmamasını umut ederim. Bu boşu boşuna rakibi cesaretlendireceği gibi takımın da motivasyonunu ve oyun ezberini bozar. Hiçbir yabancının kesilmemesi lazım. Hepsi çok formda ve hepsi de çok gerekli. Adekugbe'ye biraz daha geride kalıp çıkmamasını söyleyebilir belki. O kadar. Onlar bize önlem alsınlar. Dediğin gibi uzun vurmaktan başka çareleri yok. Pasla vs bizim sahaya gelebilecek bir orta sahaları yok. Oyun ortada oynanır. Biz bulduğumuz boşluklardan pozisyona gireriz. Mert çok ilginç şekilde kurtarışlar yaparak oyunda tutuyor. eğer bizim golcülerimiz gününde olursa rahat bir galibiyet alacağımızı bekliyorum. Beşiktaş'ın manasız yere nedense favori gösterilme gibi bir durum oluştu. Bu da bizim çok lehimize bir durum. Nedense bizim sahamızdaki maçtan önce de Beşiktaş favori gibi lanse edilmişti. sonrasında biz yok etmiştik. Bu maçı alıp işi bitireceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişeceğini sanmam artık, Okan Hoca iyi olanla devam edecektir. Maça göre hareket etme günlerinde değiliz.

      Sil
  2. Biz Galatasaray'ız, bugüne kadar hangi kadroyla nasıl oynadıysak hiç çekinmeden aynısı oynayacağız. Farklı maceralara hiç gerek yok. Adekugbe biraz daha az çıkar Kerem biraz daha savunmaya katkı verir, geriye kalan herşey aynı kalmalı. Redmond'ı bu kadar abartıp, as kadro yapımızı bozmamalıyız bu oyuncularda da güvensiz yaratır, hiç gerek yok biz kendimizden ve oyunumuzdan emin olmalıyız. Büyük takım olmak bunu gerektirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapımız iyi, ideal kadrodan şaşmanın da manası kalmadı artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir