28 Nisan 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #43; Vedat İnceefe


Fatih Hoca'nın Milli Takım dönemlerine bakınca, her zaman sürpriz işlere imza attığını görebilirsiniz. İnandığı gencin arkasında durur, takımında ne denli süre bulduğuna ya da hangi ligde oynadığına bakmadan Milli Takım'a alabilir, formayı da verir. 1996 Avrupa Şampiyonası kadrosunun sürprizi de Vedat İnceefe'ydi. O dönem Karabükspor forması giyiyordu ve bir alt ligdeydi. Şampiyona kadrosuna aldı, maçlarda oynattı. Şampiyona sonrası Galatasaray'ın başına geçtiğinde de, ilk transferlerinden biri oldu.

96 - 97 sezonuna bakınca da takımın değişmez isimlerinden biriydi. 3-5-2 gibi oynadık uzun süre ve Vedat İnceefe ciddi süreler buldu. Bir sonraki sezon süreler azalmaya başladı. Sakatlıklar var, arada spor mahkemesi cezası da. Sert ve agresif bir stoperdi. Enteresan yanları da vardı. Ligin en erken gollerinden birini atmasının yanında, geriden çıkıp, çalım ata ata o gol gelmişti. Hem de uzaktan bir şutla. Lucescu dönemi attığı bir goldü, o dönem de rotasyonun parçalarından biridi.

Galatasaray rotasyonundaydı daima. İlk sezonu hariç, çok fazla ön plana çıktı diyemem. Görev geldiğinde işini yapıyordu, yedek kalmayı pek sorun etmiyor gibi görünüyordu ama bahsedilen potansiyelini de pek yansıtamadı. Hataya müsaitti, konsantrasyon kayıpları oluyordu ve yenen olmadık gollerde de imzası vardı. Galatasaray'da 99 - 2000 sezonunun 2. yarısında İstanbulspor'a kiralanmıştı ve Uefa Kupası'nı kaldırırken o takımda değildi.

Ertesi sezon geri döndü ve Lucescu'nun düzeninde de 2 sezon rotasyonda devam etti. Sakatlıklarla da çok boğuştu, o konu da oldukça kabarık. Çok uzun yıllar Galatasaray'da oynadı görünse de, çok fazla maç sayısı yok. Fatih Hoca, 2002 - 2003 sezonunda Galatasaray'a geri döndüğünde, yine rotasyonda devam ediyordu. Kadro o dönem oldukça karışıktı, çok sayıda futbolcu vardı ama geçen sezonlara oranla aldığı süreler, ilk 11 sayısı ciddi anlamda artmıştı.

Sezon bittiğinde ise, o dönem ciddi yatırımlar yapan, takımın başına Mustafa Denizli'yi getiren, alt lig takımı Vestel Manisaspor'a gitmişti. Biz burada misafiriz diyordu da, o misafirlik hiç bitmedi. Bir süre sonra da zaten futbolu bıraktı. Antrenörlük kariyeri daha parlak aslında. Milli Takım'ların alt yaş takımlarında uzun süre hocalık yaptı, Ümit Milli Takım'ın da son dönemde en başarılı hocasıydı. Fatih Hoca'nın Galatasaray sezonlarında yardımcı hoca olarak döner diyordum da, bir türlü olmadı.

4 yorum:

  1. 93 doğumluyum, aklımda kalan anısı o 6. goldeki çabasıydı :)

    YanıtlaSil
  2. Kasap stoper baliç i tutamayıp maç basında kırmızı gormesi ilk aklıma gelen ,terim torpil i ile yıllarca yer buldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk dönemi fena değildi aslında. Lucescu zamanı da iyi yedekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir