15 Nisan 2023 Cumartesi

Öyle bir yapı oluştu ki, Rashica'yı kesemiyor, Zaniolo'yu kenarda oturtuyorsun


Dubois, Galatasaray adına müthiş bir transferdi. Sezon öncesi bir sakatlık geçirdi, o arada Boey formayı aldı ve her geçen zaman üzerine koyarak büyüdü. Galatasaray adına müthiş bir şans da, Dubois'in şanssızlığı. Zaniolo durumu da biraz böyle. Rashica, istikrarlı ve değerli bir futbolcu. Yakalanan o müthiş seride de, Rashica'nın 11'e monte edilmesi önemliydi. Yine de kafalarda soru işaretleri olabiliyordu. Zaniolo da ihtimal olunca, Rashica yerine oynar diye düşünüldü. Şu an öyle bir yapı oluştu ki, Rashica'yı kesmen imkansız. Zaniolo'yu yedek bekletiyorsun.

Zaniolo'nun sezon sonunda takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Transfer edildiği ilk dönemde böyle düşünülse de, zaman geçtikçe buradaki mutluluk dozu arttı. Şampiyonlar Ligi ihtimali olacak, Zaniolo adına da büyük bir meydan okuma. Zaniolo da kenardan geldiği her maçı boş geçmiyor, golleri var. İyi de oynuyor. 11 denendiğinde ise fizik yetersizliğinden çok, takımın oyun ezberiyle alakalı sorun oluyordu.

Rashica, çok hareketli ve savunmasına yardım eden bir kanat. Zaniolo'nun ise geriye dönüşü pek yok. Zaniolo, 11'e yerleşecekse ana odak o olacak. Şampiyonluğa giderken bunu denemen imkansız, çünkü gidişat iyi, denemeye ne gerek var? Haliyle de Rashica ile devam, bu takımdan asla kesemeyeceğin bir futbolcu. Tabelayı da yükseltmeye başladı, o beklenen gol katkısını son dönemde daha sık veriyor. Werder Bremen günlerine dönüş diyelim.

Orada daha çok sol kanat gibi oynuyordu ve kat ettiğinde o gol etkisi daha yüksekti. Galatasaray'da ise sağ çizgide, Boey ile harika bir uyumları var. 2 ayağını kullanabilmesi yine kat etmesini sağlıyor. Direkt sağdan gidip, içeri de girebiliyor. Çok çalışkan, hareketli, ön alandaki presin olmazsa olmazı ve savunma yardımı var. Bu sayede de Boey'in hücum etkisi ortaya çıkıyor. Kayserispor maçının da en iyilerinden biriydi. İdeal hücum hattımız bu, asla bozmamamız gerekiyor.

12 yorum:

  1. kesilmemeli asla. zaniolo ısrarı şampiyonluğu verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo, yeni sezonda takıma monte edilecektir.

      Sil
  2. Zaniolo ileride Mertens'in yerine oynar. İkinci forvet olarak muthiş etkili. Rashca'nın bonservisini almak şart oldu. Gelecek sezon transfer yapmayıp sadece Icardi ve Rashca'nın bonservisini almamız yeterli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yapıda bence de. Gelecek sezon Mertens biraz daha rotasyonda devam eder, yaş haddi de var. Zaniolo forvetin arkasına geçecektir.

      Sil
  3. (Emre)
    Fransiz Transfermarkt'a Boey aciklamalari var. iyi teklif gelirse 100% gidici gibi. O istegi var. Ister istemez Boey-Rashica hatti bozulacak Rashica kalsa bile. Rashica mutlaka alinmali ama.

    Bence olasi Kerem satisinda Rashica'yi sol tarafa yazip Zaniolo sag'da Dubois'in ønunde devam edebilir. Rashica Kazimcan'i cok rahatlatir. Ve iyi uyum yakalarlar diye dusnuyorum. Sol beki tempolu bek yapip sag'da Dubois' ile biraz oyun akli.

    Eger yabanci siniri sorun olmaz ise Rashica-Mertens-Zaniolo hatti rahatlikla is yapar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica kesin alınmalı. Tam olarak bu ligin futbolcusu ve çalışkanlığı ile muazzam bir katkı. Zaniolo sağda olacaksa, daha çalışkan olmalı. Dubois ile iyi bir hücum kozu olurlar da, işin savunma tarafına bakmalı. Kalite artarken, atletizm kayboluyor.

      Sil
  4. eğer satılmazsa ilerleyen dönemlerde mertens'in yerine monte edilebilir.

    YanıtlaSil
  5. Rashica'yı muhakkak almalıyız. Kötü oynadığı oluyor belki ama mücadele etmediği asla olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizgisi de yukarı olarak daha ivmeleniyor. Tabela da gelmeye başladı.

      Sil
  6. Sergio'nun son goldeki asist neymiş abi maçi defalarca izledim izledikce yeni şeyler keşfediyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira çok büyük futbolcu :) Hakkı tam anlamıyla verilmiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir