8 Nisan 2023 Cumartesi

Sacha Boey'in en büyük eksiklerinden biri orta kalitesi


Sacha Boey'in en büyük eksiklerinden biri "orta" kalitesi. Hücum odaklı, amansızca bindiren ve bunda başarılı olan bir bekin, orta kalitesinin bu denli düşük olması kabul edilemez. Hızlısındır, atlet özelliğin üst düzeydir, kanadını koridor yaparsın da, orta kaliten daha iyi olmalı. Icardi gibi bir kafacı rakip ceza sahası içindeyken, onu daha iyi besleyebilmek gerekiyor. Başakşehir maçının en kötü yanlarından biri, Boey'in kestiği ortalardı.

Rashica / Boey uyumu değerli. Rashica sağ çizgide oynarken, orta işini o üstleniyor ve bunu da iyi uyguluyor. Haliyle de Boey daha iyi olduğu noktalara eğiliyor. Rashica'nın savunma yardımı varken, daha rahat hücum ediyor, direkt olarak ceza sahası içine kat ediyor ya da aut çizgisinden içeri giriyor. O noktada içeri çıkardığı toplarda da sorun var aslında. Karar mekanizması hala çok iyi seviyelerde değil. Yaşı genç, bu durum mutlaka gelişir.

Hücum özellikleri ile öne çıkacaksa, bu bahsettiğim eksikleri zaten geliştirmek zorunda. Yoksa bir noktada sabit kalacak ve üzerini göremeyecek. Boey'un ciddi potansiyel olduğundan söz ediyoruz. Hızı, savunma özelliği, atletizmi gibi iyi özellikleri var. Bu sezon hücumu da ciddi anlamda aşama kaydetti. Bence ligin de en iyi sağ beki. Eksik dediğim özellikler de gelişince, onu burada zaten tutamayacaksın. Potansiyel üst düzey ve bence ucu da yok.

Kerem Aktürkoğlu'nun da geliştirmesi gereken özellikleri var ama ondan yana o kadar da umutlu değilim. Sanki onun tüm kariyeri burada şekillenecek. Onun da karar alma mekanizması iyi düzeyde değil, İlk dokunuşlar problem, bu da seri hareket etmesine engel. Top ayağındayken sorun yok da, ona pas geldiğinde aynı düzeyde "kontrol" gelmiyor. Boey, Allah vergisi özellikleri ile "potansiyel" noktasında kendisini farklı bir noktada tutuyor.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Ligin en iyi sag beki su an, ama sampiyon oluruz veya olmaz sezon sonu satilmali. Erdem Timur saysesinde satislardan gelecek paralar dogru kulanilir, bu guveni veriyor bu yønetim.

    Atletizimle øne cikan oyuncular ciddi bir sakatlik somrasi ayni formu yakalamalari zor oluyor. Luyindama ørnek. Saglikli ve formu yuksekken ciddi bir fiyata satilmali. Zaten sezon basi gitmek istiyordu. Hicbir oyuncu ikinci defa kalmasi icin ikna edilmemeli. Kerem ve Nelsson icin de gecerli. Ayni hirz ve arzuyu yakalamak ayirilik dusunen oyuncular icin zor oluyor. Yerine oyuncu da zaten hazir : Leo Dubois. Beklentimizin oldugu Ali Turap icin de forma sansi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 milyon avro civarı bir teklife bence de satılacaktır. Bu da iyi bir rakamdır.

      Sil
  2. Aynı özellikde birde genç solbek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oyun kurucu özellikte bir sol bek daha tatlı olur. Her 2 bekin aynı tipte olması da iyi değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir