12 Nisan 2023 Çarşamba

Sözleşmesinin iyileştirilmesi, hele ki şu kritik virajda değerlidir


Döviz yükseldikçe, yerli futbolcuların kazandıkları rakam aşağıda kalıyor. 1 yıl önce sözleşme iyileştirmesi yapıyorsun, bugüne bakınca o paranın da bir hükmü kalmıyor. X yabancının kazandığı en düşük rakam dahi, yerli futbolculara kıyasla yüksek kalabiliyor. Haliyle de yerli futbolcular için sözleşme iyileştirmeleri çok sık yapılmaya başlandı. Bu da biraz mecburi, bir şey diyemiyorum. Hak eden, hak ettiğini almalı.

Kerem Aktürkoğlu da Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından. Eleştirdiğimiz oluyor, geliştirmesi gereken özelliklerini sayıyoruz. Geç parladı, kendisini bir anda bu seviyede buldu ama kısa zamanda aşırı büyüdü. Başkası bu baskıyı kaldıramayabilirdi. Düşünün, 1 yıl önce 3. Lig'desiniz, ertesi sezon ise 
Süper Lig'de ve takımınızın şampiyonluk virajında kritik rol oynuyorsunuz. Ertesi sezon olduğunda da, çok zorlu Avrupa maçlarına çıkıyorsunuz.

Kerem Aktürkoğlu, 24 yaşında. 18 - 19 yaşında bir futbolcuymuş gibi algı oluşmasının sebebi, piyasaya geç çıkışı. Marcao ile aralarında 1 yaş vardı mesela, o kavga olayında, Marcao "genç futbolcuyu dövdü" gibi bir algı oluşmuştu. Piyasaya geç çıkınca da, hala eksiğinizin olması doğal. Bu da altyapıda aldıklarınızla alakalı bir şey. Eksikleri de belli noktalarda "ham" oluşuyla alakalı. Gelişim göstermeye devam edecektir elbette. Tüm kariyerini Galatasaray'da geçirse dahi, bu da önemli bir kariyerdir.

Takımın olmazsa olmazlarından, 11'de oynayan futbolculara bakınca da aldığı maaş az kalıyordu. Sözleşmesinin iyileştirilmesi, hele ki şu kritik virajda değerlidir. Futbolcunun da kafasında soru kalmaz böylelikle. Sözleşme yılı aynı kaldı deniyor, bunun 1-2 yıl daha uzamasını isterdim gerçi. Futbolcunun kafasında Avrupa olduğundan, o yıl aralığını uzatmak istemiyor. 2026'ya kadar sözleşmesi var gerçi. 3 yıl sonra yaş 27 olacak.

3 yorum:

  1. Burak hocam biliyorum sizin branşınız Galatasaray fakat Trabzonspor un bu yılki çöküşüyle ilgili görüşlerinizi merak ediyorum. Sizce nerede yanlış yaptılar? Bir şey daha sorucam. Ligi şampiyon bitiren takımlar ertesi sezon neden dibe vuruyor? Başakşehir, Beşiktaş, Trabzon hepsi ertesi sezon tanınmaz hale geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü kadro planlaması. Çok sayıda ve kontrolsüzce transfer. Haliyle de ortaya çıkan görüntü çok karışık. Son yıllarda o dediğin oluyor, genele pek vuramayız. Sergen Yalçın'ın zaten çalıştırdığı takımlarda 2. sezonları hep çöküş. Başakşehir'in türlü mazeretleri vardı, Okan Hoca bize geldiğinde yazmıştım.

      Sil
  2. Ciddi enflasyonu olan hele ki enflasyon istikrarsız ve dalgalı ise o para birimi ile uzun vadeli sözleşme yapılmaz dünyanın hiçbir yerinde. Altın dolar euro vs. yapıp karşılığını kendi para biriminden ödersin kulüplerin işine geldi. TL enflasyonu dövizi çoktan geçti TL bazında sozlesmeler zaten değer kaybetti euro bile altta kaldı seçimden sonrası büyük risk.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir