4 Nisan 2023 Salı

Tozlanmış parçalı #40; Murat Sözkesen


2001 - 2002 sezonu denildiğinde, çekirdeğini büyük oranda değiştirmek zorunda kalmış bir Galatasaray aklıma geliyor. Bunu yaparken de, Avrupa kimliğini hala üst seviyede tutmak ve ligde kazandığı şampiyonluk çok değerli. Ekonomik olarak büyük zorluklar yaşanılmıştı. Transferler de genellikle "kiralama" üzerine gerçekleşiyordu. O sezon gerçekleşmiş olan 2 transfere çok şaşırmıştım. İlki sezon başında transfer edilmiş Berkan Göktan, 2.'si de ara transfer Murat Sözkesen.

Murat Sözkesen belki büyük profil gibi düşünülmeyebilir de, o dönem yarattığı etki büyüktü. Ülke içinde herkes de bu transferi istiyordu. Beşiktaş, bu transferde daha ısrarcıydı hatta. Oraya gider diye düşünürken, Galatasaray'a transfer olduğunu görmek beni mutlu etmişti. Bursaspor'da çok iyi sezonları vardı. 188 maçta 60 golü var. Galatasaray'a transfer olmadan önceki Bursaspor kariyeri de çok daha iyi. 

Galatasaray'ın o dönem forvet sirkülasyonu yoğundu tabi. Murat Sözkesen'le o rotasyon daha da güçlenmiş görünüyordu. Ceza sahası içerisinde net bir bitiriciydi. Hava hakimiyeti vardı, hareketliydi. Yer yer kanatlara dahi atardın. Galatasaray'a transfer olduğunda ağırlıklı olarak kenardan getiriliyordu ama hemen hemen her maç sahaya atılıyordu. 1-0 kazandığımız Malatyaspor maçında 90 dakika forma giyip, golü de o atmıştı. Performansı ivmeleniyor, forma süresi daha da artacak diye beklerken, Liverpool deplasmanında oyuna girip, sadece 9 dakika sahada kalabildiği maçta çok büyük bir sakatlık yaşadı.

O sakatlıkla da sezonu kapattı. Dizi ile alakalı bir sakatlıktı ve o an aklımdan pek çıkmıyor. Sezon sonu geldiğinde Lucescu gitmişti ve Fatih Hoca da futbolcuyu kampa dahi almadan, ilk haftadan uğurladığı isimlerden biri yapmıştı. Bu sakatlık sonrası benzer bir çıkışı yapamadı tabi. Galatasaray'a transfer olduğunda 27 yaşındaydı, çok genç de sayılmazdı. En iyi olduğu zamanlara giriyordu ama sakatlık bunu engelledi. Galatasaray sonrası Bursaspor'a geri döndü ve devamında Karadeniz turu atarak futbolu bıraktı. Memleketi Ordu / Ünye'ydi. Ünye'ye futbol anlamında büyük hizmetleri vardı. Ben de orada uzun yıllar yaşadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir