30 Mayıs 2023 Salı

Ankaragücü 1-4 Galatasaray, Şampiyon


İliklerine kadar hak ettiğin bir şampiyonluk. Çekemediler aşağı, yıkılmadın, kırılmadın. Anahtar da o zaten, kırılmamak. Güçlü olan kazandı. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmak en çok Galatasaray'a yakışacaktı, öyle de oldu. Konuşacağız, herkesin hakkını tek tek vereceğiz. Beşiktaş maçı sonrası şampiyonluk virajıydı, orayı mükemmel geçtik. Oyun ezberi önemli değil, son haftalar "gol yememe" üzerine kurulurdu, hücumda kaliteye güvendik. Icardi'yle bu şampiyonluğa uzanıyoruz. Hata yapmayıp, asla tedirgin olmadan. Galatasaray, finallerin takımıdır. 35 yıldır bunu yaşıyorum.

Ankaragücü maçındaki tek handikap bana göre yağmurdu. Bazı dönemler çok yükseldi ve ayakta kalabilmek zordu. Topa sahip, pas oynayacak takımı bu zorlar. 1-0'ı güzel zamanda bulurken, sonrasında ayakta kalamayıp, çok fazla pas hatası yapınca rakibi üstüne çektin. Hata sonrası alan da veriyorsun. Rakip de bunu bekliyor, hızlı hücumcularıyla sonuca gitmek istedi ve 1-1'i buldu. Sonrasında da karşılıklı pozisyonlar var. Galatasaray'ın ilk yarıdaki en önemli sıkıntısı bitirememek olsa da, Icardi seni ayakta tutuyor.

Oliveira ve Mertens hala formsuz, yapacak bir şey yok. Kerem Aktürkoğlu / Rashica kanatlarıyla rakibi çok zorladık. Savunma kaliteleri düşüktü ve üzerlerine gidilen her an da pozisyona dönüştü. İlk yarıyı 2-1 tamamlamak değerli. 2. yarıda rakip risk alayım derken, savunma defoları daha net ortaya çıktı. Açık alanda cirit attın resmen. Kanatları tüm maç etkin kullanıp, Barış Alper Yılmaz hamlesiyle fişi çektin. Alanı kullanmak ve ön alandaki presin şiddetini arttırmak adına yapılan bu hamle değerliydi. Herkes o an Midtsjö'yü beklerken, hoca daha farklı ve doğru hamle yaptı.

3-1 sonrası büyük fark. 4 oldu, 5 ya da 6 da olurdu. 2. yarıda çok doğru oyun oynandı. Hücumdan ödün verilmedi. 1-0'ları bulduktan sonra, şiddeti genelde düşürürdük. Bu sefer hücumdan ödün vermeden, pozisyon aramaya devam edildi. Rakibin üstüne gittikçe de iyice dağıtmış oldun, çünkü savunma kaliteleri gerçekten düşük. Kağıt üstünde zor deplasman olsa da, bence şampiyonluğa rahat ulaşıldı. Bu sefer yüksek skorla da. Şampiyonluğun son virajını olabildiğince rahat geçerek sonuca ulaşıyoruz. Kutlu olsun..

20 yorum:

  1. Şampiyon olduk diye hakemi de pas geçmeyelim. Elinden geleni yaptı tekme tokat oynayan Ankaragücüne ses dahi çıkartmadı. Diack kırmızı yemesi lazımdı iki ayağı yerde olan Mertensi tekmeledi yere yıktı kart dahi çıkmadı. Ceza sahası içinde net elle oynama penaltı pas geçildi. Öyle bir şampiyonluk ki! Herkese herşeye rağmen. Fenerbahçe maçını da çok farklı kazanacağımızı düşünüyorum. Galatasaray rahat oynadığı zaman çok tehlikeli ! Savunma zaafları ortada Rashia Kerem Icardi orayı darma duman eder. Fenerbahçe de bazı oyuncuların süperlig seviyesinde bile olduğunu düşünmüyorum. Hakemlerle ligde bu konumdalar. Aynı hakemleri Avrupa’da bulamadıkları İçin veda ettiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemleri sezonun geneli adına es geçmeyelim hem de.

      Sil
  2. Kadroyu kayıpsız korusak, Muslera ile el sıkışsak artık yapabileceğinin en iyisini yaptı. Teşekkür etsek bir kaleci transfer etsek bir 8 numara 1 sol bek kiradan dönen oyunculardan da en az 2 tanesini rotasyona yazabilsek. Avrupa’da ve ligde başarı kaçınılmaz olacaktır. Ama biliyorum ki takımda birçok oyuncuyu tutmak mümkün olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroyu kayıpsız korumak imkansız. Boey ve Nelsson'u tutamayız maalesef.

      Sil
  3. 1987 senesinde rahmetli babacığımın iki bacağının arasında, eski Ali Samiyen'de, taş üstünde, 14 senelik hasreti kucaklayan 7 yaşındaki bir çocuk olarak başladı bu sevda. Şimdi 17. şampiyonluğumu ben 7 yaşındaki oğlumla kutluyorum. Ne mutlu bana, ne mutlu bize. İyi ki cimbomluyuz. İyi Galatasaraylıyız. Şen ola Cimbom şen ola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babanın ruhu şad olsun. Ne mutlu hepimiz için :)

      Sil
    2. Okan Hocam'ın Ali'sine sarılırken ki gözleri yaşlı fotoğrafına dünden beri bakar bakar ağlar oldum. Bu sezonun en güzel en anlamlı en içten anı orda gizlidir. İcardi bu duygu seline kapılıyorsa eğer Florya'nın toprağında suyunda arasınlar o zaman... Neden ve nasıl oluyor da bu cimbom bu adamları kendine aşık ediyor. Biz boşuna mı dedik Galatasaray bir his takımıdır diye...

      Sil
    3. Muazzam bir hikaye bu şampiyonluk.

      Sil
  4. iyi ki Galatasarayliyiz. Cumhuriyetin 100. yılında gelen şampiyonluk kutlu olsun !

    YanıtlaSil
  5. Hocanın Barış Alper hamlesini rakip hiç düşünmüyordu. Klasik değişiklikler olacak sanıyorlardı. Ona göre plan yaptılar. Barış Alper sahaya ayak bastığı andan itibaren fizik gücünü ve atletizmini konuşturdu. Barış sahaya adım attığı anda Icardi bir anda servise geçti. Belki önemsenmez ama şampiyonluk oyunu diyorsak o bu işte. Oliveira maçta zaman zaman iyi sinyaller verdi kondisyon olarak düşmüş çok belli yorulmuş. Alternatifsiz kalması büyük etken. Mertens de önümüzdeki sene belki de en büyük klübe kozlarımızdan biri olacak. Sakatlığı atlatamadı. Seneye böyle olmayacaktır. Onun da ne yazık ki bir alternatifi yok. Sakatlığı olmadığı neredeyse tüm maçlarda sahadaydı ve dünya kupasına giden oyunculardan bir tanesiydi. Cumhuriyet 100. Galatasaray 23.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu seferki 4-4-2'ye dönüş mantıklı oldu. Hatta ilerleyen dönemde de bu formasyonu düşündürdü. Barış Alper Yılmaz çok hareketli ve ön alanda pres gücü yüksek. 2. forvet oynarken, orta sahadaki o boşluk derinden hissedilmiyor.

      Sil
  6. 29 farklı oyuncuya şans verilmiş bu sene Emre Taşdemir, Okan, Adekugbe, Berkan, Yunus hepsinden verim alındığını düşünüyorum. Hocanın rotasyonda herkese şans vermesi kulübeyi hep hazır tutmayı sağladı. Icardi gibi adam Hocayı omuzunda taşıdı. Baktığın zaman Icardi zaten olmasa şampiyonluk da Seferoviçlere bakacaktı bu takım yada 38 lik Gomislere. Öyle güzel yönetildi ki bu kadro bu gün bunları izledik gördük. Okan Hocanın önü açık Galatasaray sonrası Avrupa’da şans bulacaktır. Buraların bir tık üzerinde. Selçuk Burak ikilisini yönetemeyen hocalar da gördü bu takım. Okan hocanın herşeyden önce tebrik edilmesi gereken nokta budur. Kenara gelen adam Okan hocaya sarılıyor kulübeye öyle geçiyor. Umarım takımın omurgası olabildiğince korunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen hepsinden de katkı aldı. Adekugbe deriz, Alanyaspor deplasmanını müthiş geçti. Emre Taşdemir'in Karagümrük maçı var.

      Sil
  7. Burak hocam hatırlar mısın ilk yarıdaki Beşiktaş maçından sonra buraya şöyle yazmıştım. Şu maçtan sonra Okan hoca gönderilsin diyenler bir psikiyatriste muayene olsunlar demiştim. Evet belki biraz ayıp ettim fakat inan ki bu günlerin geleceğini hissediyordum. Okan hoca bilhassa ilk yarıda tökezlerken ona destek olduğum için kendimi de bu şampiyonlukta pay sahibi olarak görüyorum. Re re re ra ra ra galatasaray galatasaray cim bom bom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlamadım da, o 2 maç Galatasaray'ın kırılma noktası oldu :)

      Sil
  8. Galatasaray finallerin takımıdır. Giden oyuncular olacaktır.Kısa sürede yerlerini doldurmamız gerekecek.

    YanıtlaSil
  9. (Emre)
    Ustun oynarayak sampiyon olmamiz ayri bir guzellik. Herkese tesekkur ederim. Yønetim, Okan hoca, teknik ekip, Icardi, Torreira , tum futbolculara ve taraftarlara. Scout ekibimize de. Herkes isini yapinca bak ne guzel bir takim ortaya cikiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir