30 Mayıs 2023 Salı

Ezberden şaşmadan, kontrollü hareket etmeye devam


Son haftalarda her maç öncesi aynı şeyleri yazıyorum. Ezberden şaşmadan, kontrollü hareket etmeye devam. Mertens / Oliveira için formsuz derken, onlar 11'de yer almaya devam edecektir. Oyun ezberi adına bu gerekli. Galatasaray da gerekirse beraberliği cebinde tutacak, kontrolsüz bir hücum oyunu oynamayacak. Ankaragücü, matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemese de, bence rahatlar. En azından hedef maçları bu değil. O biraz beni rahatlatıyor. İstanbulspor deplasmanında oluşan ortamı bekliyor ve kazanacağımızı düşünüyorum. Beraberliği cebinde tutup, kontrolü kaybetmediğin sürece, kaliten sana o golü attırıyor. Icardi formda en basitinden, son haftalarda golleriyle seni taşıyor. Bu maçta da taşıyacaktır. Galatasaray, rakiplerine alan bırakmayacak. Son 3 maçta alınan galibiyetlere bakın, anahtar "o alanı bırakmamak". Torreira gibi bir süpürücün var, stoperlerin formda, net bek katkısı alıyorsun. Rakibin sana karşı organize olma şansı yok. Topa sahip olayım gibi bir düşünceye giremezler. Top sende kalacak, sen de sakin kalacaksın. Mertens ve Oliveira'nın formsuzlukları organize ataklarında seni düşürse de, Kerem Aktürkoğlu faktörü bu noktada devrede. Icardi de formda derken, bu 2'liyle hücumda yürüyorsun. Ankaragücü karşısında da yürürsün. Şu şampiyonluğu ilan edelim, sonrasında yeni sezonu kurgulayacağız.

9 yorum:

  1. Son maçta oliviera daha toplanmış gibiydi sanki. Bence bu maç bu ikisinin maçı olur. Mertens veya sergio asist yada gol atar inşaallah. Kalecileri de ayarsız defansları da. Acele etmeye de gerek yok. Kesinlikle yeneyim, sürekli saldırayım tarzına gerek yok. Kontrollü oynasak bi şekilde atarız. Bireysel hatadan (muslera veya onun atacağı topu kaptırabilecek biri) yapmazsak beraberlik bile yeter bence. Ayrıca son haftalarda gereksiz kırmızı görme ihtimalimiz arttı bence. Zaniolo mertens oliviera kim varsa. Dikkatli olmak lazım maçı kaybetmemek önemli. Kazanamıyorsak son maça ideale yakın kadroyla çıkmak için ihtiyatlı oynamak lazım. Ankarada kaç gündür sağlam yağmur var, saha kaygan olabilir. Buradan puanla çıkmak çok önemli. Hadi inşallah akşam şampiyonluk maçına yorum yazar transfer sezonuna başlarız
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine pas hataları vardı. Daha iyisi olabileceğini izletmişti.

      Sil
  2. Benim korkum hakem faciasiyla yenilip üstüne birde sınırdaki oyuncularin kart görmeleri özellikle icardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi ne yazık ki çekinerek oynayacak bir görüntü vermiyor tam aidiyet duygusuyla sahada işler istediğimiz gibi gitmezse risk.

      Sil
    2. Atlattık tüm tehlikeleri :) Fenerbahçe karşısında tam kadroyuz.

      Sil
  3. 4-3-3 döndürsek şu maçtan tek korkum olmaz. Berkan Oliviera Torreira ile oradaki dinamizme dayanabilecek tek bir takım yok ligde. Ankaragücü çekincem yok kaliteler ortada tek korkum yan toplar çok kötüyüz her topa kafa vurduruyoruz. Beşiktaş maçı Sivas maçı tüm yan toplar tehlike teşkil etti. Ama bazen de hava toplarından geçit vermiyoruz. İstanbulspor maçında mesela. Ali Sowe tehlikeli bir oyuncu ama onu stop ettirebilecek yetenekte oyuncularımız var. Bireysel hata olmadığı sürece gol yiyeceğimizi düşünmüyorum da. Akan oyundan Galatasaray’a gol atmak epey zor duruyor. Maşallah diyeyim aman. Mertens bir şekilde formsuz oluşu tolere edilebiliyor da Oliviera kadar varız sahada o ipleri eline alsa şu maçta çok başka şeyler konuşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberden şaşamazdın bu ortamda. Yeni sezon üzerine konuşulur bunlar.

      Sil
  4. Kontrol şart. Artık son maçlarda hata lüksü kalmıyor.Umarım şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir