31 Mayıs 2023 Çarşamba

Galatasaray geçen sezonu 13. bitirdi, ben ne anlatıyorum


Okan Hoca'yla alakalı beklentim daha öncesine dayanır. Her adı geçtiğinde, günün birinde bu takımda olacağını, doğru zamanın gelmesi gerektiğini söylüyordum. Torrent yerine takımın başına gelse, kendisi adına belki de bu tablo oluşmayacaktı. Bambaşka bir şey de yaşanabilirdi, bilinmez. O kaosun içine girmemek bence doğruydu. Teklif gelse kabul ederdi bu arada. Neyse, eğrisi doğrusuna geldi diyelim. Yeni yönetimle birlikte görev aldı ve ilk sezonunda bizlere vaat ettiği başarıyı yaşamış oluyoruz. Bu şampiyonluk herkesten önce Okan Buruk'a yazacaktır.

Erden Timur ismini de bir süredir konuşuyorduk Onun yönetimde olduğunu görmek beklentimizi arttırdı. Güçlü bir yönetim var, o birleştiriciliği de ancak Dursun Özbek gösterebilirdi. Erden Timur'a futbolun anahtarını vermek attığı en değerli adım oldu. Zaman dar olmasına rağmen, ortaya harika bir vizyon koyuldu. Takımın kalitesi ortada. Bu takım da zamansız şekilde kuruldu. Doğal olarak bazı hamleler gecikti. Geçen sezondan gelen bir kadro enkazı var zaten. Oradan bazı isimleri kurtar, üstüne koymalarını sağla. Kaliteli transferlerle bunları harmanla derken elbette bir zaman aldı da, o noktayı kırılmadan geçtin.

Sezon başını hatırlayın. 1-0'la geçilen maçları izledik. Ligin 2. haftasında iç sahada aldığın Giresunspor mağlubiyeti de başlangıçta birçok umudu kırdı. Son dakikalarda, 1-0'larla geçilen maçlarda görüntü tersine de dönebilirdi. Her geçen zaman üstüne koyarak ilerledik. Oynanan futbol sürekli yükseldi ve skorlar alınmaya başlandı. O geçen haftalarda benzerine az rastlayacağın hakem katliamı da vardı. Kırılmadın işte, yıkılmadın. Geçtiğimiz sezonlar, kırılma anlarında istisnasız kırılarak kaybettin. Bu sefer ise güçlü kaldın. Çünkü bu yönde bir kadro kurdun. Bu takımda birçok yıldız var ve adam yönetiminin kitabını yazan Okan Hoca.

Beşiktaş / Başakşehir serisinde öyle galibiyetler aldın ki, şampiyonluğa o zaman inandın. O 2 haftada da Icardi'yi kazandın. Fenerbahçe de içeride Giresunspor'a kaybedince, bir anda rüzgar değişti. Eşi benzeri görülmeyen, rekor kırdığın bir galibiyet serisi seni şampiyonluğa uzandırdı. Dünya Kupası arası en olmayan zamanda geldi. Maalesef büyük bir deprem yaşadık, o da bizleri fazlasıyla geriye attı. Kırılmadı Galatasaray hiçbir şekilde. Fenerbahçe'yi deplasmanda yendiği maçta şampiyon oldu mesela. Sezonun en iyi futbolunu, rakibinin sahasında oynadın ve 3-0'la geçtin.

İstatistiklere bakıyorsun, her noktada önde olan sensin. En iyi hücum senin, savunma aynı şekilde. Çok gol atıyorsun, en az golü yiyorsun. Maçların geneline baktığında pozisyon vermiyorsun. Eksiklerin elbette vardır da, bu ligin fazlasıyla üzerindesin. En hesapta olmayan isimler bir anda faktör oldu, Okan Hoca bu isimleri kazandırdı. Boey örnek, sezonun sağ beki. Abdülkerim Bardakcı bu kadar yıldız transferin arasında konuşulmadı ama sezonun kahramanlarından. İstikrardır bunun adı. 11'in değişmiyor, futbolundan asla ödün vermiyorsun. Kırılmıyor, yıkılmıyorsun.

Fenerbahçe'yi yabana atmayın, puan olarak bakınca, normal şartlarda şampiyon olursun. Galatasaray o anormalliği oluşturdu. Puan ortalaması ve kazanma alışkanlığı üst düzey. Fenerbahçe kazanırken, Galatasaray da kazandı. Hiçbir finali kaybetmedi, kırılma anlarında kırılmadı. Denizi geçerken, okyanusu da geçti. Fenerbahçe ise an geldiğinde derede boğuldu. Galatasaray geçen sezonu 13. bitirdi, ben ne anlatıyorum. Bu takım ertesi sezon şampiyon işte. Bunu başka kim başarabilir?

8 yorum:

  1. Galatasaray 'ın demokratik yapısı sezon başında başarısız başkan ve teknik ekibin gitmesine neden oldu.Dursun Özbek ve ekibi ile Okan Hoca ve ekibi müthiş uyumlu çalıştı.
    Fenerbahçe ve Beşiktaş bu demokratik yapıya sahip olmadığından başarısız yönetimler gönderilemiyor ve görevde kalmaya devam ediyorlar.Başarısızlıklarının temel nedeni bu.Ne mutlu Galatasaray taraftarıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarısız olan herkes gidiyor. Adı ne olursa olsun. Bu da bizi farklı ve başarılı kılıyor. Bak Fenerbahçe'ye. Aynı tabloyu yaşasak, Ali Koç'u kaç kez göndermiştik.

      Sil
  2. Mantıklı bir kac transfer takviyesi ile takım çok daha iyi olacaktır korkum tecrübeli diye yaşlı oyuncuları toplamaları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O planlamayı yapmışlardır. Onlar da biliyor kadro dengesini.

      Sil
  3. Okan hocanın çok fazla artısı var fakat bence bunların en başında transfer isabet oranının yüksek olması geliyor. Kulüplerimizi dolandıran bazı menajerler bu tip teknik adamlardan nefret ederler. Gelecek yıl olur da birkaç maç kötü gidersek bu menajerler sosyal medyayı dolduruşa getirip hocayı kovdurtmak isteyecektir. Aman ne olur hocamızı yedirmeyelim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde isabet oranı yüksek derken, ekip işi bu. Herkesi konuşmak lazım.

      Sil
  4. bir aralar sene başında birileri buralarda Torrent falan demişti... Okan Hocam burada misafir değil ev sahibi olduğunu yedi düvele göstermiştir. Mekanın sahibidir. 11 yaşından beri burdadır. Hep de burda olacaktır. Büyük Galatasaray toprağının fışkıran son meyvesidir. Yaşayan en büyük efsanemiz sahneden çekilirken; Galatasaray adeta sevenlerine sakın üzülmeyin bir Fatih gider Bin Fatihler gelir dedi! Okan'dan sonra Arda'sı, Selçuk'u hepsi yetişecekler. Galatasaraylı sakın üzülme ve boynunu bükme. Burası Galatasaray... Hep daha fazlasını en iyisini en güzelini isteyen talep eden ve alanların ocağıdır!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent'i düşünmek dahi istemiyorum. Okan Hoca, her şeyi, en güzel şekilde gösterdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir