2 Mayıs 2023 Salı

Berkan Kutlu'yu kullanabilme durumu, Dubois'e de yer açar


Sol bekte Dubois'i oynatmaya tamam da, hangi yabancıyı keseceğiz üzerinden hamle yapamıyorduk. Adekugbe oynadı, Kazımcan Karataş niye yok diye sorgulandı. Kazımcan Karataş oynasa da, onun da farklı defoları illa ki bulunacaktı. Dubois mutlaka en kalitelileri de, 8+3 problemdi. Şu an ise bazı yabancıların formsuzluğu söz konusu. Berkan Kutlu'yu orta sahada kullanabilme durumu oluştu. Haliyle de, Dubois'e sol bekte yer açılabilir.

Oliveira da, Mertens de çok formda sayılmaz. Mertens'in durumu sakatlık etkisi de olabilir. Takımın hücumu güçlü de, o anda dahi çok fazla geçiş imkanı veriyoruz. Özellikle de sol kanadımız yol geçen hanı oldu. Adekugbe de iyi savunamaz oldu, dağıldı. Kerem Aktürkoğlu'nun geriye yardımı yok. Oliveira da orayı destekleyemez. Berkan Kutlu ise sol içte o desteği verir. Bu sayede de, Dubois'in oyun aklını kullanmak kadar, Kerem Aktürkoğlu'nu da daha özgür kılarız.

Oliveira'nın kenara alınacağını düşünmüyorum. Mertens alınabilir, bu da futbolcunun durumu ile alakalı. Berkan Kutlu ile orta saha desteklenir, orada daha güçlü kalırsın. Hücumun yine güçlü, sonuç gelir. 2 maçta 6 gol yedin, önce bunu dindirmen lazım. Torreira şu an tek başına savunuyor. Savunurken de hücumu zorluyor. Sürpriz gollerini izleyemiyorsak, orta sahada yalnız kalmasından dolayı. Berkan Kutlu her anlamda olmazsa olmaz duruyor.

Dubois'i sol beke yazarsak, o kanattaki hücum etkisi, akıl artıyor. Icardi'yi de daha net besleme olanağı doğuyor. Sağ kanada o kadar da sıkışmıyorsun. 2 haftada kaybedilen 5 puan üstüne mutlaka 1-2 dokunuş gerekiyor. Dubois ve Berkan Kutlu da o dokunuşlar olmalıdır. 4'de 4 yaparsın, kaliten ve oyunun güçlü. Şu an dindirmen gereken, orta sahanın düşen mücadele gücü ve yediğin geçişler. Mutlaka hamle yapılacaktır.

13 yorum:

  1. sağ bekten sol bek olmuyor. 3. golü bu sebeple yedik. tüm takım yerleşmişti. en basit sol bekin atacağı pası atamadı rakip kaptı. çünkü ters ayağı. dönüp yetişemedi de (adekugbe yetişirdi)

    kazımcan'a ne oldu da kara listeye girdi onu anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu önceki haftalarda. Fenerbahçe deplasmanı gibi. O an artık tüm riskleri aldın, 3. gol gelir. Dubois bence oyuna girip iyi iş çıkardı.

      Sil
  2. Sol beke Dubois çok yazılıyor ama BJKden yenen son golde hatalı pası veriyor, sonra geri çekilse zaman kazanacağız ama basmaya kalkıyor ve bir verkaçla kontrataği yiyoruz. Bence büyük hata ama konuşulmuyor. Siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  3. Mertens haqqında daha öncədə fikir bildirmişdim mənə görə qətiyyən Gs sisteminə uymur demişdim
    Ancaq Hoca bir şəkildə ona bu sistemdə yer verdi güvəndi və o da bir şəkildə fayda verdi
    Ancaq bəzi anlarda qırılğanlıq göstərə bilər bu da təbii haldır yaş 36 üstəlik çox oynamadığı bir rolda bütün sezon əlindən gələni etdi
    Üstəlik nəticədə insan onun da səhv etmək yorulmaq dincəlmək pis oynamaq haqqı var
    Yenə də məncə Zaniolo forma girmişkən yavaş yavaş məncə ilk 11də yer verilməli deyə düşünürəm
    İlk növbədə ona görə ki Mertensə görə fizik üstünlüyü var
    2. Bir şəkildə gol pozisyonuna daha çox girir
    3. Dribling qabiliyyəti və top saxlama özəlliyi var
    Məncə hoca Başakşehir oyununa Zaniolonu ilk 11 oynadacaq
    Adekugbenin yenə ilk 11 olacağını düşünürəm çünki Arenadakı oyunlarda az çox fayda verdi
    Kazımcanın bundan sonra oynama ehtimalı azdır məncə
    Oliveira-Torreira ikilisini isə hoca pozmaz
    Çünki bura qədər kamandanın yükünü çox yaxşı daşıdılar
    Yenə də Hoca Berkanı,Duboisi Barışı hətta sürpriz şəkildə Kaan ya da Yunusu belə dəyərləndirə bilər bəlkədə təqdir haqqı onundur)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haftalarda bazı düşüşler var, fizik olarak özellikle. Rotasyon yapmamak da hata oldu.

      Sil
  4. Kazımcanda ısrar edilmeli. Adekugbe dağıldı çok kötü durumda. Dubois herkes iyi sol bek performanslarıyla hatırlıyor ts maçı vs gibi ama dubois oynadıkça form tutan birisi hızı olmasada dayanıklılığı yüksek dolayısıyla iyi performans için oynaması dayanıklılığını kazanması lazım böylece artan fizik gücüyle düşündüklerini yeteneklerinide daha kolay kullanabilecek ama buna zamanımız yok. Herkes dubois sol bekte oynayacak iyi performans verecek sanıyor ama o performansı 3-4 maç ısrar edilerek vermişti. Tek çözüm kazımcan hatta emre taşdemir bile hiç oynamayıp fizik olarak ezilmeden iyi maç çıkartabilen enteresan bir adam o bile sahaya atılabilir durumu iyiyse. Ama dubois için vaktimiz yok. Sergio mertens ikisi birden köyü olduğu için takım sorun yaşadı önümüzdeki maç hangisi yada ikiside toparlayamadı ise okan hoca sahaya ilk 11 çıkartmamalı. Fakat başakşehir gibi kapanıp geçiş kovalayan bir takıma mutlaka bir oyun aklı gerekir. Doğru ilk 11 ve zamanında değişikler bizim 5-5 galibiyet için anahtar noktamız hala iyi durumdayız ve alternatiflerimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan'ı unuttu hoca, kulübeye dahi almaz oldu. Oynadığında iyi iş çıkaran futbolcu oysa. Bu da bana garip gelmekte.

      Sil
  5. Kaan Ayhan solda düşünülebilir.Hava toplarında etkili olması büyük avantaj. Takım boyu kısa ve yan toplarda sıkıntı yaşanıyor.Kaan alternatifi herzaman düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakup Cinar Kaan Ayhan solda oynayacak diye Basaksehir 11'ini vermis beraberlik icin cikacaksak sahaya iyi fikir yoksa Dubois oynamali, Kaan'in defansif özellikleri gayet yeterli ama Dubois kadar ofansif degil bence.

      Sil
    2. Ağırlığı problem, ters ayağı da ayrı sorun. Ben Dubois'i kullanırdım.

      Sil
  6. Kazımcan ne yaptı acaba çok merak ediyorum? Alternatif bile olmaktan çıktı adeta adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de bilmiyorum. Oynadığı maçlarda iyiydi de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir