2 Mayıs 2023 Salı

Okan Hoca'nın temel sıkıntısı ne desek, hamlelerde geç kalışı olabilir


Okan Hoca'nın temel sıkıntısı ne desek, hamlelerde geç kalışı olabilir. Beşiktaş maçına bakınca, bence bu sezon en kötü performansını verdi. Maç planı güzel, 1-0'ı bulana kadar da işler iyi gidiyordu da, 1-0 sonrası problem. 1-1 olduktan sonra da beraberlik odağı oluştu ve Galatasaray ciddi anlamda alarm veriyordu. Tudor'un 25. dakikada hamle yaptığını ve maçı çevirdiğini gördük mesela. İşler iyi gitmezken, oyuncu değiştirmek adına illa 60. dakikayı beklememen gerekiyor.

Galatasaray orta sahası, Beşiktaş orta sahası karşısında ezildi. Sende Torreira tek başına savunurken, orada Amir, Gedson, Salih Uçan 3'lüsü çok iyi durumdaydı. Ayrıca soldan da rakip haldır haldır geliyor. Berkan Kutlu / Mertens ya da Oliveira değişikliğini 45'de yapabilirsin mesela. Böylece orta sahan biraz daha mücadele gücü kazanır, Berkan Kutlu da sola yakın oynar, o kanadı kapatmana yardımcı olurdu. Bu hamle için niye beklenildi ki?

Berkan Kutlu ve Midtsjö hazırlanırken maç 1-1'e geldi. Bu isimler de bir süre kenarda bekledi. Oliveira ve Mertens oyundan çıkacaktı, tam anlamıyla beraberlik odağı oluşacaktı. 3'lüye 3'lü gibi bir düzen. Bu hamle yapılabilirdi, manasız beklenildi. Skorda geri düşünce de planların değişmiş oldu. Basit ve görünen bir hamleydi. Kulübe zengin gibi dursa da, yeterli katkıyı almıyoruz sanki. Hamlelerimizin dakikaları ve oyuna giren isimler hep ezber.

Başakşehir maçında 11'e dokunulacaktır diye düşünüyorum. Ana planlar iyi, yeter ki maç içi değişken yaşanmasın. Sonuç alalım diye bekleyeceğiz. Oyunu değiştirme noktasında hamle konusunda güvenim biraz kırık. İş bireysel yeteneklere bakarken de, yükseltmemiz gereken isimler yükselemedi. Yunus Akgün piyasada yok, Yusuf Demir hiç olmadı. Fenerbahçe, Arda Güler ve Emre Mor'un ayağına bakıp, sonuç alıyor. Sen de bazı noktalarda bunu arıyorsun.

9 yorum:

  1. Konya ve Besiktas maclari cok rahat berabere bitebilirdi, hatta benzer taktikte maclar diyebiliriz hoca ikisinde de ders aldi mi emin degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bitebilirdi, olmadı. Bundan sonra olur mu bilmiyorum, lig bitiyor.

      Sil
  2. Bence maç başı barış yada zaniolo, maç 2-1 iken saha da mertens oliveira olmalıydı. Derbileri barışın büyük katkisiyla kazandık, bunu nasıl yaptık, as oyunculardan birini yedekleyerek. Demek ki as kadromuz büyük maclarda taktiksel olarak kitlendingini gördük. Yeni sezon için iyi bir tecrübe oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saatlerce düşündüm bir gün hiç uyumadım hem de . O kadar yıldır böylesi üzüldüğümü bilmem. İlk om bir de barış yada zaniolo 2 1 den sknra mertensli oliveirali oyun olmalıydı. Tam tersini yaptık diye verdik maçı. Gedson 3 kişilik oynadı. Maç sonu Rize başkanının formasını imzaladı. Harbi ne yaptık bu gedsona neyin kini.

      Sil
    2. Oliveira yokken de orta sahada tek düze kalabiliyor. 45 de hamle yapılabilirdi ama.

      Sil
  3. Temel sıkıntısı oyunu okuyamamasi. Zaten o yüzden hamleleri geç oluyor. Adekugbe nin kanadının otoban olduğunu oliviera nin hayalet olduğunu okuyamıyor mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu okuyor da, işler kötü giderken çözümde sorun oluyor.

      Sil
  4. Kenardan bu haftalarda süpriz adamlar getirmek lazım. Barış, yunus, Zaniolo, berkan, midjo gibi. Ama maçın heyecanı ile kızdık vs.. Kalmış şurda 5 maç, bu kadar az maç kala ana planı değiştirmek bence riskli olabilir. Başakşehir maçına da Sergio - Martens ile başlayıp ilk 45 dakika görmek lazım. Eğer gene işlemiyorsa o zaman maç içinde müdahale ederek sonuca gitmeli. Bu adamlar öyle kolay kesilecek adamlar değiller.
    ama bence değişmesi gereken 1 kişi varsa o da Adekugbe. Asla bu takımın oyuncusu değil. Kalitesi, kalibresi çok kötü. Kaan Ayhan orda oynasın bence daha iyi bile. Ya da Kazım'a güvenelim. Ne kadar kötü olabilir ki.
    Maalesef beklerde hiçbir şekilde hücum katkısı alamıyoruz. Sacha'nın bir tane kestiği top yok. Bir tane top da İcardi'yi bulsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getiriyorduk biz bunları. Yakaladığımız seriye bak, birçok alternatif ismi de üretmiştik. Ne oldu da düştü bu isimler bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir