22 Mayıs 2023 Pazartesi

Böyle bir potansiyel yakalamışken, ısrarı kesmemek lazım


Bu çocuk henüz 20 yaşında. Dev bir potansiyelden bahsediyoruz. Galatasaray'a transfer olurken, potansiyeline inanıyordum da, bu kadar büyük olduğunu düşünmüyordum. Forvet ve kanat ağırlıklı oynarken, bir anda kendisini sol beke attı ve orada yürüdü. İlk 11'de yerli zorunluluğu varken, bu tarz gençleri takımlara kazandırmak değerli. Bu noktada iş biraz da "ya tutarsa". Kazımcan Karataş'ı tutturduk işte. Galatasaray'ın bu transferden kazanımı çok büyük olacak.

Bu sezon şans bulduğu her maç bence iyi iş çıkardı. Yaşadığı sakatlık dönemleri olmasa, şu an bulunduğu konum daha da sağlamdı. Sezonun son virajında formayı yeniden aldı ve bence en iyi dönemini bugünlerde geçiriyor. Şampiyonluk kadrosu ve oyunu derken, sol bek bu yapının en açık alanıydı. Bugün ise düşünmediğimiz bir pozisyon. Kazımcan Karataş, o güveni verdi. Atletizmi yüksek, hücum aklı var, sürekli bindiriyor. Temposu ve fiziği de iyi seviyede. Diğer yandan da savunmayı dolduruyor, karşısındaki hızlı kanatlar karşısında dahi sağlam duruyor.

Yeni sezonu kurgularken, bu futbolcuyu yabana atmamak, hesap dışı bırakmamak gerekiyor. Sol bek transferinden bahsediliyor. Hem de iddialı isimler konuşuluyor. Kazımcan Karataş'ın rotasyon içerisinde sağlam bir yeri olacaktır. 8+3 içerisinde ise onunla devam etmek de bence bir opsiyon. Gelişimi devam edecektir, tam da yatırım yapılacak futbolcu. Böyle bir potansiyel yakalamışken, ısrarı kesmemek lazım.

Kerem Aktürkoğlu gibi o da biraz. Sol bekte 2. sezonu olan bir futbolcu. Bir anda kendisini Galatasaray'da buldu ve geldiği gibi de hiç sırıtmadı. Kimi mental durumunu eleştiriyor da, ayaklarının titrediğine şahit olmadım. Direkt katkıyı verip, ilk sezonunda takımın 11'ine yerleşti, kritik eşiği onunla aşıyoruz. Bu da sağlam karakteri olduğunu gösteriyor. Önünde alacağı uzun bir yol var. Gelişimi devam edecek, üstüne koya koya ilerleyecek. Alphonso Davies gibi bir tarz. Tempo ve atletizmi yüksek, dengeli bir sol bek. Sivasspor maçının ilk yarısında savunma arkasına 2 kez sarktı ve topu da doğru yere çıkarmasına rağmen, Mertens kurbanı oldu.

8 yorum:

  1. Sol bek okey. Peki ya sağ bek? Mert müldür bizim için çok çok ideal bir isim. Ancak gel gör ki bugün haberlerde okudum. Mert müldür fenerbahçenin teklifine yeşil ışık yakmış. Abi biz taa ezzelden beri istiyoruz ama bu çocuğun ezelden beri fenerli olduğu apaçık ortada. Olmayacak yani bu iş, hala istememiz hata. Bu çocuk şampiyonluk yüzü görmeyen feneri istiyor. Yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdeal de, olmazsa olmaz değil Kazımcan Karataş da bence bu kadar yabana atılmasın.

      Sil
  2. Aynısından birde sağ bek lazım olacak sacha boey gidici

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Eren Elmali'dan daha iyi kariyer yapacak gibi. Iyiki Kazimcan'i almisiz.

    YanıtlaSil
  4. Kazımcan üzerinde ısrar edilmeli. Sağ bek ise yabancı olabilir. Mert Müldür Fenerbahçe taraftarı. Gelmesini istemem. Zeki Çelik olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeki Çelik'i de kolay bırakmazlar, zor hamle olur. Yabancı isim alınabilir, illa yerli şart değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir