4 Mayıs 2023 Perşembe

Final haftaları, Mayıs ayı geldi


Önümüzdeki her maç için "son 99 yılın en önemlisi" derken, şu an gerçekten de öyle bir maça çıkacağız. Kötü bir dönemden geçtik, puan farkı 3'e düştü. Avantajlı tarafız hala. 3 puanın ve Fenerbahçe'ye karşı 2'li averajın getirisi var. Fenerbahçe şu maçı kaybeder diye düşünmemek lazım, onların da Galatasaray'a kadar puan kaybı yaşamasını beklemiyorum. Sen de yaşamamalısın. Kağıt üzerinde fikstürün rahat da, son haftalardaki o kötü havayı dağıtarak kazanman gerekiyor.

Başakşehir maçı kolay değil. Yine seni saha içerisinde uyutup, sonuca gitmek isteyecekler. Hızlı kanatlara sahip her takımın da Galatasaray karşısında etkisi oluyor. Hücumu zorlarken, geçiş yemeye fazlasıyla müsaidiz. Okan Hoca da bu maçta, geçiş yeme konusundaki eksikliğimize yönelik hamle yapmasını bekliyorum. 2-3 değişiklik mutlaka olacaktır ve sonuç odaklı, mücadele dozu daha yüksek bir takım bekliyorum.

Başakşehir karşısında net bir galibiyet alıp, taraftarı bu işe fazlasıyla inandırırsan şampiyonsun. Akabinde gelen 3 maçı da kazanırsın. Kağıt üzerinde senin fazlasıyla gerinde olan rakipler. Zorlanarak kazanırsan, tedirginlik devam eder. Olası puan kaybında ise çözülmen hızlanır, geri dönüşü de olmaz. Kazanmak "olmazsa olmaz". Fenerbahçe maçına kadar yeniden seri yakalaman gerekiyor ve bunu da başaracağımıza inanıyorum. 

Ligin ilk yarısını hatırlayın. Dünya Kupası öncesinde, Beşiktaş / Başakşehir serisi yakalanmıştı. O seri adına 4 puan iyi olabilir diye düşünürken, net bir 6 puan alındı. O dönem de oyun olarak eleştiriliyorduk. Bu 2 maçlık seride müthiş bir futbol izlemiştik. Yine böyle bir ayağa kalkış mümkün. Aynı kaliteye sahipsin, hatta elin daha bile güçlü. Dokunmak lazım tabi, rotasyonda yer alan isimler biraz daha sahneye almak gerekiyor. Final haftaları, Mayıs ayı geldi. Severiz biz bu günleri, Okan Hoca da fazlasıyla yaşayanlardan.

2 yorum:

  1. Okan hoca teknik direktör olarak final haftalarını sadece 1 kez tecrübe etmiş olsa da futbolcu olarak Fatih Terim'in elinde fazlasıyla tecrübe etti yani buraların havasını iyi bilir. Sol beke Kazımcan'ı, Mertens'in yerine Zaniolo'yu koyar ve başka değişiklik olmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek Dubois de olabilir ama bu tabloda zor. Berkan Kutlu da ihtimal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir