4 Mayıs 2023 Perşembe

Zaniolo'yu, Mertens'in yerine kullanmak mümkün


Zaniolo'nun Karagümrük karşısındaki forvet performansını o kadar kötü bulmamıştım. Ön alanda çalıştı, hareketliydi, fiziğini kullanmaya çalıştı. Forvet ezberi biraz onu zorladı. Bir de gol gelmeyince, ister istemez eleştiri oluyor. Maçı 2-0'a getirebileceği bir pozisyon vardı. O olsa, şu an başka şeyler konuşuyor olabilirdik. Beşiktaş karşısında oyuna girdiğinde de bence hareket getirdi, çabaladı. Eksikleri olabilir de, şu an 11 oynamasına engel bir durum olmadığını düşünüyorum.

Formsuz bir Mertens var çünkü. Sakatlıktan tam anlamıyla dönemedi. Sakat olduğu dönemde yokluğunu elbette hissettik. Ön alan presi, hücum / orta saha bağlantısı sorun oldu. Şu an hangi birini yapabiliyor dersek, yapamıyor. Fizik olarak geriledi, hareketliliği etkisi gibi değil, hücumda zayıf kalmaya başladı. Beşiktaş karşısında sahada bile yoktu ama çok büyük ihtiyaçtı. Daha doğrusu, Oliveira ve Mertens bir arada şu aşamada lüks gibi.

Zaniolo'yu Mertens'in yerine kullanmak mümkün. Bence şu aşamada en doğru pozisyon da forvetin arkası. 2. forvet gibi olacak, Icardi'yi tamamlayacak. Ön alanda çalışkan, fiziğini kullanacak. Seri de rakip eksiltiyor, 2-3 kişinin arasından bir anda parlıyor. 11 oynaması gerektiği zamanlara geldik diye düşünüyorum. Özellikle de fiziğini önemsiyorum, çok kısa kalıyoruz çünkü. Beşiktaş karşısında bu sorunu fazlasıyla yaşadık.

Takımın da boy durumunu biraz uzatmak gerekiyor. Zaniolo bu anlamda en iyi isimlerden. Icardi yalnız, rakip ceza sahasında çoğu zaman eksiğiz. Bir anlamda çift forvet gibi oynayabilirler. Zaniolo da kazanıldığı an, son maçlarda elin çok daha güçlenecek. Mertens de böylelikle son 30 dakika adına çok iyi bir koz olacak. Kulübe hamlesi de sorun olmaya başlamışken, .Mertens gibi bir ismi koz olarak kullanabilmek değerli.

6 yorum:

  1. Mertens'in yerine oynayacak isim belli: Yusuf Demir. Bu yorumum hoşuna gitmeyecek ama, Okan Hoca hangi genç oyuncuya dokunabildi? Yunus, Kazımcan, Yusuf, Akman vesaire. Bu gençler yetenekli oyuncular ve kesinlikle oynaması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından alternatif olmalı, bu haftalarda kullanılmalıydı. Şu an Zaniolo'nun bence o forma.

      Sil
  2. Mertens zaniola dan daha diri duruyor, zaniolo nun kıpırdayacak hali yok hani herif tank gibi, atiba bile daha hızlıdır yani şu yaşında

    YanıtlaSil
  3. aslında Zaniolo'nun ileri uçta, İcardi'nın onun arkasında oynaması daha mantıklı, İcardi takımı atağa çıkarmakta daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da Icardi 'nin tüm ceza sahası içi aktivitesini sıfırlamamış olursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir