29 Mayıs 2023 Pazartesi

Kalk Bellingham kalk, Allah'ın dediği olur


Bayern Münih "kazanan" bir takım da, kazandıkları bu şampiyonluğun "kazanan" kimlikle bir alakası yok. Bir süredir kötü yönetiliyorlardı ve bu sezon zirvesini yaşadılar. Şampiyonluğu kaybetmeyi de sonuna kadar hak etmelerine rağmen, Dortmund kendisinden beklenileni yaptı. Terzic'in dediği gibi, kaliteleri bazı takımların gerisinde olabilir de, mücadele olarak herkesin önündeydiler. Son haftalarda zirve yarışı gelgitli olurken, Dortmund için "yine şampiyon olamaz" diyorduk. İş son haftaya, ipleri Dortmund'un tuttuğu şekilde gerçekleşiyordu. Mainz maçının ilk yarısında bu kadar kötü oyun kabul edilemez. İç sahada bu kadar üstün ilerlerken. İlk yarıyı 2-0 geride geçtiler, bunu da etki edemeyerek sağladılar. 2. yarıda ise ne kadar baskın olsalar da, tarihi kafa vuruşlarını kaçırarak ancak 2-2'yi görebildiler. 

Bayern de maçın son dakikalarında 1-1'i gördü, o ara Dortmund tempoyu kesti. Bayern maçının 89. dakikasında her şey biterken, Dortmund da o tempoyu düşürdüğü dakikalara yandı. Bayern Münih de şampiyonluk kutlamalarını beklemeden, Kahn ve Salihamidzic'in biletini kesti. Değişim yaşayacaklardı, bunu "şampiyon" olarak yapıyorlar. Bayern'in ciddi anlamda değişmesi, bazı eski yüzlerle yollarını ayırması gerekecek. Nagelsmann'a bilet kestiler mesela, Tuchel onlara ne verdi? Havadan kazanıyor bu şampiyonluğu, hiçbir etkisi olmadı. Bayern şampiyonluğu hak etmedi, Dortmund'un "kaybeden" hali bu. 

Dortmund cephesine bakarsak, bu travmayı kolay atlatamazlar. Uzun yıllar da unutulmaz. 10 yılın hasretiydi bu, nihayet ucuna kadar gelmişlerdi. Elleriyle şampiyonluk veriyorlar. Gelecek sezon Bellingham da olmayacak. Şampiyonluk için yatırıma devam mı yoksa bildiğimiz felsefelerinden şaşmayacaklar mı? Bu sezon fazlasıyla başarılılardı, çok iyi yönetildiler. Terzic için soru işaretleri varken, o da büyük iş başardı. Yine de böyle bir noktaya gelip, finali yapamayınca sanki her şey 0 ile çarpıldı. Elde bir şey kalmıyor çünkü. Tarihin en kötü Bayern Münih'lerinden biriydi bu, forvetinin Moting olduğu bir takım. Orada da bazı noktalarda kalite yüksekken, Lewandowski sonrası ciddi hamle yapmamanın acısını yaşamak üzerelerdi. Neyse ki başarısız olduklarının farkındalar. Biraz da bu yüzden özeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir