11 Mayıs 2023 Perşembe

Kazımcan Karataş da geleceğe dönük, müthiş bir alternatif olacak


van Aanholt'la başlamıştık. İstediğimizi alamadık ondan, PSV can suyu oldu. Orada iyi performansı da, kalıcı olarak Galatasaray'dan ayrılmasını sağladı. Sonrasında Kazımcan Karataş'a dönüldü, işler iyi gitmeye başlayacakken sakatlık geldi. O arayı Emre Taşdemir bir şekilde doldurdu. Sonra yine van Aanholt, devamında da Kazımcan Karataş'a geri dönüş. Tam da "bu sefer oldu" derken, yine sakatlık yaşadı ve sol bek konusundaki sıkıntı devam etti.

Adekugbe transferi istenmeyen bir fırsattı. Denendi, ısrar edildi ama olmadı. İstenmeyen fırsattan kastım, deprem sonrası transfer edilişi. Bu arada ise Kazımcan Karataş'a geç dönüldüğüne inanıyorum. Kazımcan Karataş'ın oynadığı maçlarda kötü performansına pek rastlamadım. Sakatlık dönüşü de oynar diye bekliyordum, kenarda tutuldu. Başakşehir maçıyla birlikte ilk 11'e yerleşmesi geç ama etkili oldu. Sezonu Kazımcan Karataş ile tamamlarız.

Başakşehir, kanatları iyi kullanabilen, kontra tehdidi olan bir takım. Hücum ararken, geriye hızlı koşabilmek ve iyi savunmak değerli. Deniz Türüç de etkili, hızlı ve teknik diyebileceğimiz bir kanat. Kazımcan Karataş, onun karşısında oldukça baskındı, savunmada aman vermedi. Bunun yanında da hücumda var olmaya çalışıyor. İyi bir sol ayağı var, tempolu. Fiziği de "bek" için oldukça üstün olduğundan, artı yanları oldukça fazla.

Forma giydikçe büyüyecek, tecrübe kazanacak. Altay'da da bence bu potansiyeli gösteriyordu. Transferine çok sevinmiştim. Galatasaray'da da forma giydiği tüm maçlarda sırıtmadı. Milli Takım adına da büyük kazanım. Forma şansını, 2. sakatlığından dönüşünde direkt olarak bulması lazımdı. Şu ana kadar üstüne daha çok koyacaktı. Adekugbe düşüncesini de anlıyorum gerçi, hoca biraz daha tecrübe ve atletizm demiş olabilir. Tutturamadık tabi. Adekugbe, kiralık ve yerli statüsü adına yapılan bir transfer olduğundan, niye denendi denilemez.

Emre Taşdemir'e güvenemiyorsun çünkü, sürekli sakat. Onun da takımdan ilk olarak ayrılacak isim olacağını düşünürken, kaldı ve ilk etapta B takımıyla maçlara çıktı. Sol bekte kimse kalmayınca, o 2-3 maçı da bence iyi atlattı. Karagümrük deplasmanında attığı gol, şampiyonluk hikayesinin en güzel yanlarından biri. Onu da pozitif şekilde uğurlayacağız, bir şekilde adını duyurmayı başardı. Yeni sezona geçerken, net bir sol bek transferini izleriz. Kazımcan Karataş da geleceğe dönük, müthiş bir alternatif olacak.

6 yorum:

  1. Kazımcan futbola forvet olarak başlayıp sonrasında sol beke evrilmiş.Bu yüzden olsa gerek ki ofansif yönü çok güçlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak da oradan artı sağlıyor. Forvet fiziği var.

      Sil
  2. Bence 11'de ısrar edilip gelecek sezon arkasına tecrübeli bir sol bek alınmalı. Türk futbolu için en sorunlu bölge solbek.Kazımcan milli takım için de çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir, mümkün. Biraz da şu 4 maç belirleyecek diyelim.

      Sil
  3. (Emre)
    Kazimcan'da israr edilmeli. Adekugbe niye denendi denemez dedigin gibi, iyi maci da oldu. elinden geleni yapti. Ama Kalitesi dusuk kaliyor takim icinde. Devam etmenin anlami yok. Emre Tasdemir'de ayrilir. kaliteli bir bek ile takviye edilir. Bir bek tarafimiz Boey-Dubois. Dubois gibi kaliteli bir bek (tarz demiyorum, kalite diyorum) solbeke de lazim 3 kulvar icin.
    Ridvan Yilmaz Adriano'dan cok sey øgrendim, onu izlemek bana cok faydasi oldu demisti. Nsakala'dan, Umut Meras'tan ne øgrenebildi? Kalitemiz yuksek olmali. Ve iyi olan, formda olan oynamali. Boey -Dubois'da oldugu gibi.
    Søzlesmesi bitecek degerli sol bekler var. Grimaldo, Guerreiro su an icin hayal olabilir. Ama Bensebaini ve Alex Sandro olmayacak isimler degil mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8+3 devam deniyor, bu tabloda ister istemez ısrar ediliyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir