3 Mayıs 2023 Çarşamba

Kenardan getirip, patlayıcı güç diyebileceğimiz bir ismimiz var da yok


Kenardan getirip, "patlayıcı güç" diyebileceğimiz bir ismimiz var da yok. Var da, performanslar ciddi anlamda düşüş içinde. Ligin bu döneminde hiç rotasyon yapılmadı, kenarda olanlar iyiden iyiye pas tuttu diye düşünüyorum. Kulüben kalabalık olsa da, varlık içinde yokluk edasıyla hareket ediliyor. Fenerbahçe bu dönemde Arda Güler ve Emre Mor üstünden gidiyor. Seri rakip geçebilen futbolcular ve bu da işlerine oldukça yaramakta. Hadi Arda Güler 11 futbolcusu oldu diyelim, Emre Mor'u alternatif anlamda kazandılar.

Galatasaray da böyle bir alternatif arıyor. Kenardan getirip, hücumu hareketlendirecek, patlayıcı gücü olan bir isim. Yunus Akgün kenarda mesela, kullanılamadı. Beklenen gelişimin maalesef uzağında kaldı. Adana Demirspor'daki görüntüsü başkaydı. Sezona da 11 oynayarak başlamasına rağmen tutturulamadı. Onun gelişim göstermemesi bu noktada hocaya yazacaktır. Özellikle de son dönemiyle. Sadece o da değil, başka örnekler var.

14'de 14'lük seri gelirken, rotasyondan gelen isimlerin yer yer kullanıldığını, katkı alındığını görüyorduk. Berkan Kutlu'yu yer yer 11'de izliyorduk, Yunus Akgün o günlerde iyi bir 12. adamdı, Barış Alper Yılmaz maç çözüyordu, Kazımcan Karataş kullanılıyordu. Son dönemde ise tüm bu isimler unutuldu, performanslar düştü. Şu an oynatılınca da katkı alınamıyor. Yusuf Demir'e gelirsek, neredeyse en başından bu yana düşünülmüyor. Oysa şu an en büyük ihtiyaç.

Emre Mor örneği verdim ya, tam da oradayım. Yusuf Demir de bu tarzda bir isim, hatta çok daha büyük potansiyel ve yetenek. Seri rakip geçer, hücumu hareketlendirir, belli oyun aklı ve şutu var. Kanat oynar, forvet arkası oynar. Mertens alternatifi yok diyoruz, maç içi Mata'ya dönmek durumunda kalıyoruz. Mata'nın ise 5 dakikalık dahi canı yok. Yusuf Demir'i hazırlayabilsek, şu dönem elimizi çok güçlendirecekti. Alternatifsizliğin en büyük sıkıntımız olduğunu düşünüyorum.

10 yorum:

  1. Dogru yorum, kenardan getirip maci cözer diyebilecegin tek adam Zaniolo o da tam hazir degil, bench kalitesiz diyemeyiz Okan Hoca'nin B Plani eksikligi bence burada da belli oluyor elbette bir anda her seyi cözemez ama bu kenardan gelip B Plani ile is yapabilecek en az 2 isim daha hazirlanmaliydi bence burada da sorun Okan Hoca'nin ekibinin yeterince genis olmamasinda yatiyor. Sene basinda cok konusuldu sonra unuttuk ama halen en az bir teknik isime daha ihtiyac var hocanin ekibinde özellikle bu durumlar ve genis Avrupa kadrosu icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de, Mertens'i kenara alabilir miyiz diye düşünüyorum. Kulübe zengin de, garanti katkı yok.

      Sil
  2. (Emre)
    Adamlarin yedekleri Necip, Umut, Tayfur, Wellinton bizde kampa bile gøturulmez. Bizde Zaniolo,Mata,Yunus, Gomis, Baris, Mitsjø,Dubois, Kaan Ayhan. 18''in disinda Yusuf Demir, Kazimcan, Hamza Akman, Emin Bayram gibi net yetenekli ve potansiyel isimler. Bu kadro icinde "kalitesiz" olan, kiralik gønderdigimiz Emre Kilinc bile cok rahat Besiktas'ta ilk 18'e girer. Her mac oyuna girer. Yine de dogru durust hamle oyuncumuz yok. Komedi.Varlik icinde yokluk abi. Yusuf Demir buyuk hayal kirikligi oldu.ikinci bir Emre Mor dønemi cok da køtu bir hamle olmazmis bizim icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum ama Okan Hoca Senol Gunes kadar tecrubeli degil, misal Fatih Hoca olsaydi 1-1de oyunu tutardi en azindan, mesela Okan Hoca oyuncularin bazilari bariz hata yapip golü cagirirken bunu göremedi.

      Sil
    2. İsim isim bakınca, kulübe belki ligin en iyisi. Bunu kullanamamak, şu sıralarda kimseyi hazır tutamamak benim anlamadığım bir hadise.

      Sil
    3. + Fatih Hoca o 1-1leri tutamadığı için bugün takımın başında değil.

      Sil
  3. Hazırlasın kardeşim okan hoca. Yusuf demir alındığı günden beri piyasa da yok yunus ads de uçup kaciyorken biz de kayıp. Zaniola hala hazır değil. Bu adamlara antrenman yaptıran onları çalıştıran okan hoca değil mi? Ne yapayım idman izlemeye gittiğimde ben mi hazırlayayım bu adamları?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada bence de Okan Hoca fazlasıyla eleştirilir. Ben de bunu eleştiriyorum zaten.

      Sil
  4. Zaniolo transferi takımı olumsuz etkiledi. Gomis,Dubois, Berkan , Barış ve Yunus hatta Emin ve Emre Taşdemir katkı veriyordu. Zaniolo geldikten sonra sürekli onu oyuna alıyoruz ve istenilen seviyeye gelemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olumsuz etkiledi diye düşünmüyorum. Seri devam etti sonuçta. Bizi verilen aralar çok olumsuz etkiledi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir