1 Mayıs 2023 Pazartesi

Maç maç bakmanın altını ısrarla çiziyorum


2 haftada kaybedilen 5 puan elbette avantajın önemli bir bölümünün yitirilişi. Karagümrük maçını bireysel hatalarla, Beşiktaş maçını ise kötü oyunla kaybettin. Neyse ki arada Fenerbahçe'nin İstanbulspor beraberliği geldi. Şu an daha kötü rüyalar görülüyor olabilirdi. 3 puan önemli bir avantaj, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yenmiş olmanın getirisi. Tabi o maça kadar 4'de 4 yapabildiğin takdirde. Fikstürün Galatasaray adına daha rahat geçebilmesi gereken bir dönem içindeyiz.

Son haftaların havası başka tabi, hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Maç maç bakıp, o 4'de 4 gelmeli. Nasıl olsa Fenerbahçe puan kaybeder düşüncesi de yanlış. Onlar da senin maçına kadar her maçı kazanacakmış gibi düşünmelisin. Giresunspor ve Trabzonspor maçları zor gibi dursa da, kazanırlar diye bakıyorum. Oraya bakmadan, kendi maçlarına odaklanacaksın ve önce 4'de 4 gelecek. Sonra da Fenerbahçe karşısında o 3-0'ın büyük avantajı ile kaybetmemek için değil, yine kazanmak için sahada olacaksın.

Maç maç bakmanın altını çiziyorum. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. İşlerin biraz zora girmesi, belki de rehavet havasını bozmuştur. Bu oluştu çünkü. Sadece futbolcuda değil, taraftarda da. Nasıl olsa kazanırız, hangi yarışa girdik de kaybettik ki gibi düşünceler yanlış. Oyunun düşüyor, puan kaybetmeye başladın, bazı bireysel performanslar yerlerde. Biraz da hocanın ipleri sıkı tutması, 1-2 farklı hamle yapabilmesi gereken zamanlar.

Toparlamak, daha sıkı çalışmak şart. Maç maç bakacaksın, şampiyonluğun son virajı. Her maçın farklı bir planı olabilir. İyi olduğun hiçbir yönden ödün vermediğin gibi, kontrolü de kaybetmeyeceksin. 4'de 4 olası, fikstürün senin adına avantajlı olduğu bölüme geldik. 2 haftada 5 puan kaybedilse de, çözülme süreci içine girdiğini düşünmek istemiyorum. Takımın kaliteli, tecrübeli isimlerin var. İpleri eline almalılar artık. Oyundan ziyade, kaliten dahi seni yukarıda tutmalı.

10 yorum:

  1. Bugün 3 puan biz değil de Fenerbahçe önde olsaydı gene de şampiyon oluruz derdim. Bir defa biz oyun olarak onların çok önündeyiz. Son maçı ve ilk yarıdaki Kayseri maçlarını saymıyorum. Her takımın senede bir kaç tane çok kötü olduğu maç olabilir. Bu doğaldır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonrasına bakacağız, Başakşehir maçı kenetlenme artık.

      Sil
  2. Rehavet neden olsun ki rakibin Sivas karşısında rahat kazanmış ve bjk maçı öncesi farkı 3 e indirmiş, hani rehavet ancak 7 8 puan önde olsan olur ama öyle bir puan farkı yok, ben aksine korkuyorum çünkü oyuncu performansları çok düşündürücü, hele artık final maçları oynuyorsun ona rağmen performansı dip yapan oyuncular var çok büyük problem bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu işte, sarsıldın. Olabilir de, bir şey diyemiyorum. Performansların düşüşü bence de daha problem.

      Sil
  3. Lig 11 kişi ile oynanmaz. Mutlaka performans düşüşleri olacaktır. Yedek kulubemiz çok zengin. Okan Hoca formsuz oyuncuyu yanında oturmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe zengin de, kenardan gelip etki eden kimse yok :(

      Sil
    2. Hoca yapacak bunu da. 1 hafta içerisinde oyuncuları motive edip iyi olanı oynatması gerek. Mertens , Oliveria ve Adekugbe yi yanında oturtup Berkan,Zaniolo veya Yunus , Dubois veya Kazımcan ile başlamalı ki formanın ağırlığı anlaşılsın.

      Sil
    3. Katılıyorum bu yoruma. Son dönemde kaybettik maalesef.

      Sil
  4. Hocam, bu işə sən də əl ata bilərsən, bəlli bir ağırlığın var nəticədə böyek hesablarla əlaqə saxlayıb sosial şəbəkələrdə konsentrasyonu sağlamaq lazımdır
    Sezonun ortasında hər hansısa bir maçı yendikdən sonra digər oyuna köklənirdik indi isə bəzi hesablar çempionuq və s sözlərlə məncə çox yalnış sözlər sərf edirlər
    Sosial şəbəkələrin xüsusilə twitterin camia içində necə böyük effektinin olduğunu dəfələrlə görmüşük

    Qaldı ki fiksturaya
    Son 4 maça xüsusilə köklənmək lazımdı
    Maç maç baxıb hazırlanmaq lazımdı
    Xüsusilə önümüzdəki 2 maç biz yensək rəqiblər çözülə bilər
    Son ana qədər diqqətli olmaq lazımdır
    Allah yardımçımız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde 4 maçı kazanabileceğimiz görünüyor, fikstür rahatlıyor. Umarım kağıt üstünde kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir